• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Jezyk- zgodnie z prawem kanonicznym nie mogą być chrzestni tej samej płci... chyba, że cos na dniach się zmieniło. ;) Ale tak jak mówi Nulini- może być jedna osoba.

Sprite, ja znam tylko ceny 6w1. Jedna kosztuje u nas 240zł a druga 190. Ale jakby co to zawsze można wziąć od lekarza receptę i kupić samemu taniej w aptece. W każdym razie, jak raz zaszczepisz daną hexą to kolejne dawki muszą być tej samej szczepionki.

reklama
6w1 mają dodatkowo wzwB, gruźlica jest tylko w szpitalu.

No właśnie, chrzestni nie mogą być tej samej płci, co innego świadkowie na ślubie :-)

Ostatnia edycja:
nieobecna, czyli jakoś specjalnie ceny się nie zmieniły. no wiem, wiem, że trzeba do końca tą samą szczepionką. dzięki!

Megami, hmmm... to może stąd info położnej o 5w1. no nic. za tydzień znowu będę w przychodni na usg nerek, to dopytam o szczepionki.

alecta, o to też zapytam. ale ja takiego info nie dostałam przy szczepieniu młodego. w każdym razie zapytam, bo skoro Tobie w 2 przychodniach o tym mówili.

Kurde kasuje mi części postów :-\
Tak sobie przypomniałam, pod koniec 2014 był popłoch bo 5w1 nie można było kupić itd. W sumie ciekawe dlaczego o 6w1 nie mówią, może mało osób się decyduje.

jezyk, moja też dziś 2 wydoiła.

alecta, ale coś mi nie pasuje jednak. otwieram książeczkę zdrowia i tam jest tabelka ze szczepieniami.
WZWB
PODSTAWOWE
I w szpitalu
II hexa
III hexa
IV hexa
PRZYPOMINAJĄCE
I hexa
II nie miał jeszcze
III nie miał jeszcze

więc albo w mojej przychodni źle wbijają szczepienia do książeczki albo wychodzi na to, że wcale tego wzwb nie ma za dużo :confused2:

ZGŁUPIAŁAM :eek:

reklama
Dla mnie karmienie mm jest wygodne, mam 2 butelki medeli i 1 tommy tippe, na noc mam naszykowany termos z gorącą wodą i dzbanek z zimną wodą. Najczęściej te 3 flaszki wystarczają mi na noc, wyparzam je jak ostatnią skarmię.
Cena mm nie jest jakaś porażająca, porównując z tym ile szło mi na fajki to mm to pikuś :-)
Karmienie mm jest dla mnie wygodne, bo śpimy z mężem na zmianę w pokoju z mała, pod warunkiem że ma II zmiany, bo jak ma I to tylko ja mam dyżur w nocy.

Ja idę jutro do gina na kontrolę, odstawiłam wcześniej tabletki jak się naczytałam, że mogły spowodować kamienie w woreczku żółciowym, więc nie mam pomysłu, może coś z ginem jutro wymyślimy.

Dziewczyny, które chustują, może mi któraś pokazać na olx lub allegro jakąś ciekawą chustę, bo ja jestem zielona i nie wiem nawet czym się kierować oprócz tego, że lepiej używana. A tak będę chociaż wiedziała czego szukać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry