reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

My już też po kolejnym szczepieniu,Jagoda waży juz 6190 gram,mierzy około 65 cm wiec to kawał dziewuchy jest.wciągnęła mleko i teraz gada do tv i do kota.mam nadzieje ze nie bedzie gorączki...

reklama
To my dzisiaj mialysmy w koncu szczepienie 5w1 pierwsza dawke ;) na razie Mala spokojna. I w koncu przekroczyla 5kg wazy 5010 ;) ale przez ostatni tydzien wcinala mleko sojowe zapisane przez dermatologa ktore smakowalo jej wyjatkowo pila go 120ml czyli dwa razy wiecej co bebilonu. I teraz mamy nutramigen kupic bo pediatra powiedziala ze przed 6mies dziecko nie moze tego pic co teraz mialysmy... Co lekarz to opinia :/

Super, że dzieci ładnie rosną! :-)

Mój syn mnie dziś zadziwia. Je, potem leeeeeeży i się bawi, a potem zasypia nawet nie wiem kiedy. No jakbym dziecka nie miała. Aż się zaczynam martwić, czy chory nie jest ;-)

Megami rosna te nasze dzieci rosna ;D zanim sie obejrzymi 18-stki beda mialy i jeszcze bardziej samodzielne...
Ja pamietam ze podczas porodu caly czas pytalam sie mamy jakim cudem urodzila 3 dzieci bo nie wyobrazam sobie rodzenia kolejnego, taki bol. I przez kolejne kilka tygodni trzeslam sie na jakakolwiek mysl o ciazy czy o porodzie...
A teraz... Tak gadalam z moim i w sumie chcialabym chyba kolejne dziecko jak najszybciej :D szczegolnie ze Mala niezbyt planowana byla ;D to za jednym zamachem wszystko zalatwic :D najlepiej tak zebym po skonczeniu macierzysnskiego od razu na l4szla :D nic tylko go przekonac bo nie za bardzo jest za tym :D

Mój maluch rośnie też szybko, ma 7600 g i 72 cm. Wyrasta mi z gondoli i mam pytanie. Jak myślicie można go wozić już w spacerówce rozłożonej na płasko ( martwię się o jego kręgosłup ) czy będę zmuszona szukać nowej większej gondoli?? Dziewczyny nie miały takiego speeda w rośnięciu spokojnie do 6 m leżały w gondolach.

Pytanie od mojej kuzynki, czy znacie widziałyście wózek Camarelo q sport. Naczytała się opinii na necie i ma mętlik w głowie a w realu nie ma sposobności go zobaczyć. Może akurat ktoś będzie miał coś do powiedzenia na jego temat.

Wow Karpanna duży chłopak Ci rośnie.możesz już w spacerówce,ja starsza woziłam od 4 mc bo upały były i nir chciałam kisić w gondoli.ja wczoraj chyba widziałam ten wózek w przychodni,robi imponujące wrażenie.

reklama
My też po szczepieniach 5 w 1 druga dawka, młoda ma 5,5kg.
Mieliśmy też kontrole w poradni patologii noworodka ( z racji mojej cukrzycy w ciąży), zwykła kontrola, wszystko ok ale pani dr mnie zjechała, że dziecka nie wybudzam w nocy na jedzenie :szok: Lusia zasypia o 20 budzi się o 5 rano, czasami wcześniej ale zje i śpi dalej. W obliczy terroru laktacyjnego pani dr powiedziała, że stracę pokarm i takie tam...
Natomiast pediatra powiedziała, że waga ok więc jak śpi to niech śpi i tylko się cieszyć :eek:

A prawda taka że już nie chce kp, mam dość, chciałam wytrzymać te pół roku ale młoda nie chce z butli pić nawet mojego mleka, jestem uwiązana. Nie należę do matek które za wszelką cenę muszą kp... tylko jak teraz dziecko nauczyć picia z butli :confused: Ze starszym nie było żadnego problemu a tu niespodzianka :sorry2:

Do góry