reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Eeee u nas do ząbków daleko ;-)
kasia a co to za zwyczaj, że za ząbka coś się dziecku kupuje? Ja znam tylko wróżkę zębuszkę :laugh2: i zwyczaj, że kto znajdzie pierwszego ząbka u dziecka, może kupić sobie jakiś prezent - dlatego mój mąż grzebie małemu w buzi codziennie przy okazji dawania witaminy d :-D

jenn a może wcale nie będzie raczkował? Przecież może pominąć ten etap. Nie masz co zazdrościć, spójrz na mojego lenia, który jest starszy od P i ledwo się obraca na brzuch i plecy :sorry:od razu Ci się lepiej zrobi :sorry: o siedzeniu/pełzaniu/raczkowaniu nie ma mowy.

reklama
Emilchen u nas na zasadzie, że kto zobaczy pierwszy ząbka to dostaje prezent od drugiej połówki ;-) moi już jutro wracają, a ja na 8 do pracy, więc szybko zleci i będę tulić mojego maluszka, chyba go z rąk jutro nie wypuszczę, tak się cieszę :-D

Miłego dzionka :happy: nareszcie troszkę chłodniej,pootwierałam okna i robie przeciągi bo żyć się nie da w moim domu :-p
Gratki pół roczków i zęboli :happy: u nas w regionie nie ma zwyczaju z prezentem dla odkrywcy zębów ,a szkoda bo u G wszystkie 6 zębów to moje odkrycia :-) zresztą u starszaków podobnie
Dziś A i moja mama wracają z wakacji i zaś będą sprzeczki mojej młodzieży,a było tak cicho i nie podnosiłam głosu przez te kilka dni :-p

Co za cisza :szok: siedzicie pewnie na fb lub się urlopujecie :-D

a u nas 7 ząbek dziś odkryliśmy,po co ten pośpiech ja się pytam? teraz trzeba dbać :-D i napisałam dla Gniewka takie małe kalendarium jego osiągnięć,Antoś też ma a Mikiemu nie zrobiłam pamiętam tylko pierwszy ząbek i pierwszy krok

My jesteśmy ale jakoś nie mam weny pisać...ząbki dalej sie nie przebiły ale goraczka odpuściła.za to w nocy była masakra,obudziła sie o 2 i nie chciała spać.szykujemy sie pomału do wyjazdu,jeszcze tydzień został wiec piore już i robie listy zakupowe.

U nas chyba ząbek odpuścił :D Więc póki co nadal 2 ma. Moja starsza córa chora. Tzn wczoraj 39 stopni, dziś 37, więc mam nadzieję już prosta droga do zdrowia.
miłego weekendu. My dziś wracamy do domku.

reklama
Megami zdrówka dla córci i bezpiecznego powrotu do domu:tak:

Suseł rozumiem Cię dokładnie ja od tygodnia chodzę jak zombi,bo mały bardzo źle śpi ,wczoraj i dziś wzięłam Go do nas do łóżka bo już siły nie mam ,płacze wierci się ,najczęściej między 2 a 4 w nocy,nie wiem czy to te zęby ,ale na to by wychodziło i nie bez znaczenia są te upały,u nas nie do wytrzymania :-pfajnie,że jedziecie na urlop

Do góry