reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Ja mam znajomą, która przeszła śmierć dziecka przy porodzie naturalnym, ciążę prawidłową i zdrowy poród, ciążę pozamaciczną i usunięcie jajowodu i poród przez cesarkę - nie poddała się i ma teraz dwie zdrowe córeczki:)
Prawda - ja nie musiałam brać żadnych leków bo beta prawidłowo spadała, zdążyli mnie zoperować zanim pękł krwiak przy pęcherzyku - takie szczęście w nieszczęściu.
Obawiam się trochę tego lewego jajnika ale nie myślę tyle o tym bo bym oszalała 🙄

reklama
Tak, ja czuję że już jestem za stara a nawet 35 nie mam ale to takie chu j o we myśli które przychodzą, nie dają żyć i potem ulatują
Miałam tak samo kiedy zaszłam w wieku 36 lat, a teraz mając prawie 40 czuję jeszcze inaczej...i też na pewno całkowicie inaczej wyglądało moje macierzyństwo miedzy tym jak miałam lat 20 a 40.
Takie obawy i różne myśli są całkowicie normalne.

O właśnie - mam pytanie co do brania suplementów.
Od lat biorę kwas foliowy, Wit d, czasami brałam jeszcze wiesiołek do owulacji, inozytol czy inne seleny czy cynki...
I pytanie brzmi: gdy macie do spożycia np. 4 różne tabletki po posiłku to łykacie je wszystkie na raz/pod rząd czy robicie sobie przerwę i np 1 tabletka co godzinę ? (nie mówię o lekach tylko suplach)
Na pewno nie powinno się łączyć np wit A i E z wit D, żelaza z magnezem itd, więc ja biorę suple dwa razy dziennie.

reklama
Hej dziewczyny,

Dziś 7dpt beta zero...
:(

Progesteron 32 , 2dpt był 36. Jest spadek..
Może ten Progesteron jest tak wysoki teraz przez leki. Zastanawiam się czy odstawić leki i czekać na okres... doradźcie proszę 🥹🥹

Do góry