reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Chyba tak jest, ja się chyba zacznę cieszyć dopiero na końcu bo póki co jeszcze wszystko się może zdarzyć 😭
Niestety po przejściach inaczej się na to wszystko patrzy. Przykre to jest.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby tym razem było pięknie 🍀

Ja dziś miałam punkcję i zauważyłam, że nie mam już w sobie tej ekscytacji czy strachu co za pierwszym razem. Po wyjściu z kliniki bardziej myślałam o tym, że dopiero godz 9 i zdążyłabym jeszcze do pracy :) niż o tym ile komórek się zapłodni i przetrwa.

reklama
Przetrwałam dzień w pracy ale ledwo żyje. Jutro mam na 7 to nawet jakbym chciała to prożka nie zrobię. W środę będzie 8dpo to chyba nie ma dużej różnicy :-)

Niestety po przejściach inaczej się na to wszystko patrzy. Przykre to jest.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby tym razem było pięknie 🍀

Ja dziś miałam punkcję i zauważyłam, że nie mam już w sobie tej ekscytacji czy strachu co za pierwszym razem. Po wyjściu z kliniki bardziej myślałam o tym, że dopiero godz 9 i zdążyłabym jeszcze do pracy :) niż o tym ile komórek się zapłodni i przetrwa.

Oo jak samopoczucie ? Mam nadzieję, znośnie i odpoczywalas sobie cały dzień;)
Wiadomo ile pobrano i ile się udało zapłodnić?

Suuuuuper! Pamiętam jak pisałaś, że przymierzasz się już myślami do IVF. Czyżby nadal pod opieką „naszej” pani doktor? 😄 Ile jesteś dpt? Trzymam mooooocno kciuki!! 🤞🏻🤞🏻

Tak, my spróbujemy najpierw IUI. Już mieliśmy umówioną wizytę kwalifikacyjną do IVF, ale dzień wcześniej mieliśmy jeszcze wizytę w poradni na NFZ i stwierdziliśmy, że damy jeszcze temu szansę 😊 Jak się nie uda, to przynajmniej będę miała poczucie, że zrobiliśmy już co się dało. Także czekam na 🐒 i zaczynam stymulację letrozolem 😊

Tak tak oczywiście pod opieką naszej Pani doktor, nie wyobrażam sobie już żadnego innego lekarza w tej drodze 😁
Dzisiaj jestem 7dpt no i tak zupełnym przypadkiem dziś po drodze do pracy mijałam laboratorium - beta 33,2 🙈🙈
Ale jutro zrobię sobie również sikańca żeby po tylu wysikanych testach z jedną kreską móc zobaczyć pierwszy w życiu te dwie kreski 😁😁 Jeszcze boję się uwierzyć, że się udało 🙈

Trzymam więc za Ciebie moco, bardzo mocno kciuki ✊✊
Niech się uda przy pierwszej próbie ❤️❤️

Oo jak samopoczucie ? Mam nadzieję, znośnie i odpoczywalas sobie cały dzień;)
Wiadomo ile pobrano i ile się udało zapłodnić?
Samopoczucie dobre, odpoczywałam cały dzień, wyspałam się, idę zaraz na spacer :)
Pobrano 16 komórek, a jutro mają dzwonić z info ile się udało zapłodnić. U mnie jest tendencja do produkowania dużej ilości, ale jakościowo chyba średnio, więc zobaczymy :)

Tak tak oczywiście pod opieką naszej Pani doktor, nie wyobrażam sobie już żadnego innego lekarza w tej drodze 😁
Dzisiaj jestem 7dpt no i tak zupełnym przypadkiem dziś po drodze do pracy mijałam laboratorium - beta 33,2 🙈🙈
Ale jutro zrobię sobie również sikańca żeby po tylu wysikanych testach z jedną kreską móc zobaczyć pierwszy w życiu te dwie kreski 😁😁 Jeszcze boję się uwierzyć, że się udało 🙈

Trzymam więc za Ciebie moco, bardzo mocno kciuki ✊✊
Niech się uda przy pierwszej próbie ❤️❤️
Zupełnym przypadkiem 😁 Suuuuper! Bardzo się cieszę! 🥹 Będziesz robić przyrost w środę? Bardzo będę trzymać kciuki, żeby beta tylko pięknie rosła i żebyś we wrześniu przytuliła swojego Maluszka 🥰
Trzymaj się kropku!! 🤞🏻

Dziękuję! Nie chcę się łudzić, że to się uda, chociaż na wątku IUI jest dziewczyna, której wszystkie 4 próby były udane, z czego ma już jedno dziecko i teraz jest z drugim w ciąży. To daje nadzieję 😊 Ale wiadomo, każda historia jest inna. Mimo wszystko, wróciła ekscytacja starań i chyba tego się przytrzymam - pozytywnego myślenia 😇

Samopoczucie dobre, odpoczywałam cały dzień, wyspałam się, idę zaraz na spacer :)
Pobrano 16 komórek, a jutro mają dzwonić z info ile się udało zapłodnić. U mnie jest tendencja do produkowania dużej ilości, ale jakościowo chyba średnio, więc zobaczymy :)
Super! Kciuki za hodowlę i piękne zarodki 🥰

Robię testy owulacyjne i mam zagwozdkę. Dziś 12 dc. Nie wyłapałam piku a ostatnio robiłam po kilka testów. Lh wzrosło i dziś gwałtownie spadło, ale aplikacja ciągle pokazywała poziom low. Myślicie, że to jeszcze może odbić? Albo, że mimo wszystko ta owulacja była? Cykle mam 24-25 dni😟Zobacz załącznik 1684092Zobacz załącznik 1684093
@MamaR pamiętam, że Ty kiedyś wspominałaś o aplikacji premom. Wzrósł Ci kiedyś w tym samym cyklu drugi raz lh i miałaś peak? Ja już zgłupiałam, może za dużo piłam i jednak to było w sobotę 🤔 Albo w ogóle w tym cyklu nic z tego nie będzie.

reklama
Zupełnym przypadkiem 😁 Suuuuper! Bardzo się cieszę! 🥹 Będziesz robić przyrost w środę? Bardzo będę trzymać kciuki, żeby beta tylko pięknie rosła i żebyś we wrześniu przytuliła swojego Maluszka 🥰
Trzymaj się kropku!! 🤞🏻

Dziękuję! Nie chcę się łudzić, że to się uda, chociaż na wątku IUI jest dziewczyna, której wszystkie 4 próby były udane, z czego ma już jedno dziecko i teraz jest z drugim w ciąży. To daje nadzieję 😊 Ale wiadomo, każda historia jest inna. Mimo wszystko, wróciła ekscytacja starań i chyba tego się przytrzymam - pozytywnego myślenia 😇

Tak tak w środę oczywiście na przyrost i proga idę 😀 mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze i pójdzie to dalej 🙈

Pozytywne myślenie i nastawienie najważniejsze i tego się trzymaj z całych sił ❤️
Wierzę, że się uda inaczej być nie może i tego się trzymam razem z Tobą 🥰🥰

Do góry