reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
mnie się wydaje całkiem w porządku ten progesteron ☺️ to co w piątek idziemy razem sprawdzić przyrost ? ☺️

Wkręciłam chyba sobie, że powinien być wyższy bo od transferu przyjmuje duphaston, zastrzyki prolutex i cyclogest. Wiem, że dupek nie wychodzi w krwi, ale np cyclogest brałam już od punkcji, którą miałam w grudniu. Ale jak mówicie, że jest ok to kamień z serca 😁
Sprawdzę go jeszcze w piątek 😝

Wkręciłam chyba sobie, że powinien być wyższy bo od transferu przyjmuje duphaston, zastrzyki prolutex i cyclogest. Wiem, że dupek nie wychodzi w krwi, ale np cyclogest brałam już od punkcji, którą miałam w grudniu. Ale jak mówicie, że jest ok to kamień z serca 😁
Sprawdzę go jeszcze w piątek 😝
nie ogarnęłam że to nie jest twój naturalny , przy takim wspomaganiu to może faktycznie być trochę słaby , ale no ciążę utrzyma . Myślę że może być tak że lekarz zwiększy dawkę

Z tego co kojarzę to jesteś po transferze, więc pewnie progiem jesteś obstawiona?
Jeśli tak to bez szału ten prożek, lekarz pewnie dorzuci dodatkowo.
Trzymam kciuki, żeby podskoczyło :)
A ile to dpt?

Tak tak, ja jestem po transferze, dzisiaj 9 dpt. Przyjmuję dupka, cyclogest i zastrzyki prolutex dlatego właśnie wydawało mi się, że powinien być wyższy 🙄

Nie masz tak że idąc do lekarza żeby sprawdzić czy jest ta owulacja .
Niby była
A jednak nie
Nie wkurzasz się?
Bo ja czuję się czasem jak osioł głupi
Trochę się wkurzam bo narobiła mi nadziei , faktycznie widziałam taki pęknięty pęcherzyk ale też na drugim jajniku był pęcherzyk 9mm i mówiła że jak mam długie cykle to on może urosnać i z niego być owulacja. Z moich obliczeń to właśnie teraz na dniach powinna być owulacja. Jak jej pytałam czy są możliwe dwie owulację w ostrożnie tygodnia to powiedziała że nie bo progesteron by blokował wzrost Lh czy jakoś tak.

Tak tak, ja jestem po transferze, dzisiaj 9 dpt. Przyjmuję dupka, cyclogest i zastrzyki prolutex dlatego właśnie wydawało mi się, że powinien być wyższy 🙄
No powinien, najlepiej wyślij wyniki lekarzowi. U mnie w klinice są zalecenia, że jeśli progesteron będzie poniżej 20 to koniecznie kontakt z lekarzem.

Trochę się wkurzam bo narobiła mi nadziei , faktycznie widziałam taki pęknięty pęcherzyk ale też na drugim jajniku był pęcherzyk 9mm i mówiła że jak mam długie cykle to on może urosnać i z niego być owulacja. Z moich obliczeń to właśnie teraz na dniach powinna być owulacja. Jak jej pytałam czy są możliwe dwie owulację w ostrożnie tygodnia to powiedziała że nie bo progesteron by blokował wzrost Lh czy jakoś tak.
tak się tylko zastanawiam czy to jest faktycznie takie 0:1 zwłaszcza przy kp?

reklama
@Pierwsze 🥰 jak wygląda u ciebie sytuacja po wizycie ?
Po wizycie okej.
Endometrium ładnie rośnie tak samo pęcherzyki.
W sobotę kontrola i wtedy zadecyduje kiedy punkcja.
Ale mówił że jeśli będzie tak to szło to poniedziałek bądź wtorek punkcja.
Także się cieszę 😊

Powiedział jeszcze że nie spodziewał się po tak niskiej rezerwie jajnikowej że tak ruszę 😊
Kontunuje leki plus dorzucił mi orgalutan czy jakoś tak.
Nie mam jak dokładnie sprawdzić nazwy bo w pracy jestem🙈

Do góry