reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
😂😂😂 No jak ktoś ma tą łatwość zachodzenia w ciążę to może sobie tak wybierać
mnie aktualnie żaden termin nie przeszkadza , byle by się udało 😅

Zdecydowanie tak!
Ja mam mieszane uczucia co do siebie - z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę wspominam to jako traumę i zdecydowanie pogorszenie mojej depresji :) ale widocznie tak musiało być

Rodzilas w grudniu?

Tak, miałam termin na 31.12 - w związku z problemami od 22.12 byłam już sama, samiusieńka w szpitalu do porodu 27.12 i potem jeszcze 2 doby (ale tu już z dzieckiem więc ciut łatwiej). Oczywiście bardzo się cieszyłam z narodzin wymarzonego, wyczekanego przez 1.5 roku synka, ale jednak te bycie sama jak palec na patologii przez święta wjechało mi na psychę mocno ;)

Zdecydowanie tak!
Ja mam mieszane uczucia co do siebie - z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę wspominam to jako traumę i zdecydowanie pogorszenie mojej depresji :) ale widocznie tak musiało być
Nam też wszystko jedno kiedy, w każdej porze roku widzę plusy ale chyba najlepsze dla mnie jest zimowe dziecko 😆 robimy przerwę żebym nie musiała całować kibla przez cały ślub, ale od lipca już działamy na 1000% z częstszym seksem 😅

reklama
Nooo na tej zasadzie patologia powinna mieć wyłącznie chore dzieci - a jak wiemy tak nie jest.
Poza tym już dziewczyny napisały, że choroba wpłynie na plemniki (o ile w ogóle) za 3 miesiące czyli gdzieś w kwietniu - a z doświadczenia wiem, że sporo par odpuszcza kwiecień na starania :p
Hmmm... Zaciekawiło mnie to. Czemu kwiecień odpuszczają?
Edit: doczytałam. Myślę że to sprawa indywidualna (sama miałam ciążę z kwietnia😅)

Do góry