reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

No to tak:
Na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 11x8mm i kilka małych 6-8mm.
Na lewym jeden 13x15mm i ten wygląda obiecująco. W zeszłym roku każda owulacja, jaką udało się złapać, była z prawego, więc go leki w końcu obudziły 😄
Endometrium na razie cienkie, 2,4mm i doktor powiedziała że mogłoby być już troszkę grubsze na tym etapie, ale zawsze w drugiej fazie cyklu miałam odpowiednią grubość, więc się nie martwię ☺️

reklama
No to tak:
Na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 11x8mm i kilka małych 6-8mm.
Na lewym jeden 13x15mm i ten wygląda obiecująco. W zeszłym roku każda owulacja, jaką udało się złapać, była z prawego, więc go leki w końcu obudziły 😄
Endometrium na razie cienkie, 2,4mm i doktor powiedziała że mogłoby być już troszkę grubsze na tym etapie, ale zawsze w drugiej fazie cyklu miałam odpowiednią grubość, więc się nie martwię ☺️

No i super wiadomości, jest jeszcze czas więc na pewno wszystko pięknie dorośnie w odpowiednim momencie 🥰

Ja po wizycie , a że pokusiło mnie iść na NFZ to muszę czekać na wyniki beta HCG i jutro mam dzwonić do ginekologa i pytać o wyniki . Myślałam że ma tam u siebie usg , ale jakie moje było zdziwienie że jego tam brak że sOk 😢. I tak nic się nie dowiedziałam tylko cytologię zrobił ..
W tych czasach jak może ginekolog nie mieć usg 🤦‍♀️Trochę jak średniowiecze... To jak on ce badać pacjentki ? Tylko palpacyjnje ??

No to też sporo , ja nie mam parcia na prywatne, chodziłam w pierwszej ciąży i jakoś nie widzę różnicy pomiędzy nfz a prywnie i tak trzeba wysiedzieć swoje w kolejce i tak .
Oj, w większości właśnie jest duża różnica między nfz a prywatnym. Oczywiście wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi. Na nfz wizyty zawsze są szybkie, góra 15 minut ( nie wiem jak w innych miastach ), a prywatnie np. u miej go ginekologa, który prowadził mi ciążę to zawsze jest minimum pół godz poświęcony czas kobiecie, najpierw siadamy, rozmawiamy, potem idzie mnie zbadać palpacyjnje a później zawsze usg dokładne i później znów rozmowa. Na każdej wizycie jest i badanie palpacyjnje i usg, bo on to ma w cenie ( 320 zł, ale ja z małego miasta więc to u nas dużo jednak ). Oczywiście są też tacy prywatni, którzy też przyjmują na góra 15 minut w ciąży i nie zawsze zrobią usg. Dla mnie w tych czasach to takie usg to powinna być podstawa na każdej wizycie u gin, czy to w ciąży ( tu obowiązkowo ) czy nie w ciąży. Bo jak inaczej badać i diagnozować bez usg.

W tych czasach jak może ginekolog nie mieć usg 🤦‍♀️Trochę jak średniowiecze... To jak on ce badać pacjentki ? Tylko palpacyjnje ??
No na mój pakiet to musisz do konkretnego lekarza się umówić jako usg inaczej nei zrobią bo nei mają w gabinecie. I kończy się tak że idziesz do lekarza x a badanie USG robi y i wracasz do x. Dlatego robię w placówce partnerskiej bo tam w gabinecie jest USG i nieważne kto Cie przyjmie to usg ogarnie

reklama
Tak tylko palpacyjnie . Chyba że jesteś na końcówce ciąży to mają tam EKG. Bo słyszałam jak serduszko biło. A pozniej owa Pani poszla zapalić papieroska 😡. Nie popatrzyłam że , nie mają usg jak czytałam .

Do góry