pluto_nova
Moderator
ale, że blokuje plemniki i wyrzuca je ze spermy?A są badania że nie ma? Bo ja słyszałam o blokadzie. Na proces spermatogenezy wiele czynników wpływa.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ale, że blokuje plemniki i wyrzuca je ze spermy?A są badania że nie ma? Bo ja słyszałam o blokadzie. Na proces spermatogenezy wiele czynników wpływa.
Tak, dokładnie napisałam że "seks bez spiny". Nerwy wiele psują.napisałaś wyraźnie, że to może była "ta blokada" czyli blokada plemników, bo i tym mowa.
Chcecie wierzyć w blokady plemników to sobie wierzcie ale współczuję tym, które tu przyjdą, przeczytają i w to uwierzą.
kilka postów wyżej o tym pisałam, polecam przeczytaćA są badania że nie ma? Bo ja słyszałam o blokadzie. Na proces spermatogenezy wiele czynników wpływa.
Nie opowiadaj głupot. Spermatogeneza odpowiada za wykształcenie się poprawnie zbudowanych plemników zdolnych do zapłodnienia. Jeśli proces jest zaburzony to plemniki MOGĄ, ale NIE MUSZĄ być wadliwe.ale, że blokuje plemniki i wyrzuca je ze spermy?![]()
spermatogeneza trwa 3 miesiące więc w sumie jego plemniki są jeszcze bez stresu bo wtedy się nie staraliTak, dokładnie napisałam że "seks bez spiny". Nerwy wiele psują.
no to jest wtedy słabe nasienie a nie blokada plemnikówNie opowiadaj głupot. Spermatogeneza odpowiada za wykształcenie się poprawnie zbudowanych plemników zdolnych do zapłodnienia. Jeśli proces jest zaburzony to plemniki MOGĄ, ale NIE MUSZĄ być wadliwe.
Zła jakość nasienia = plemniki nie zdolne do zapłodnieniakilka postów wyżej o tym pisałam, polecam przeczytać
Długotrwały Stres może wpłynąć na jakość nasienia ale nie na blokadę plemników.
to źle rozumieszZła jakość nasienia = plemniki nie zdolne do zapłodnienia
Ja tak właśnie taką blokadę rozumiem.
piszesz o wadach, a chyba nie blokada?Nie opowiadaj głupot. Spermatogeneza odpowiada za wykształcenie się poprawnie zbudowanych plemników zdolnych do zapłodnienia. Jeśli proces jest zaburzony to plemniki MOGĄ, ale NIE MUSZĄ być wadliwe.