reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
byłam dziś u fryzjera Całkiem inaczej się czuje Nie ma to jak dopieszczenie:tak:

ja chodze do lekarza który przyjmuje w szpitalu odziłam u niego Piotrusia Nie wyobrazam sobie zeby go przy mnienie było

reklama
Ja tez chce wstawac w nocy do mojego dziecka kapac i przewijac bo to jest w tym najpiekniejsze tworzy sie wiez miedzy matka a dzieckiem od samego poczatku. wszystko mozna wytrzymac a skora chce sie miec dziecko to trzeba sie poswiecic. Ja zawsze bylam towarzyska ale odkad jestem w ciazy mysle tylko o fasolce i denerwuje mnie jak niektorzy gadaja ze przez pare lat bede uziemiona ja sie ciesze i niewazne co kto mysli, denerwuje mnie tez jak nazywaja mnie "ty grubasie" halo chyba jestem w ciazy i moge byc nawet gruba jak slonica nic mnie to nie obchodzi najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa a o nadwage pozniej bede sie martwic:-)

oj mili bedziesz jeszcze klnęla na te słowa:rofl2:

wyczytalam (nie pamietam na ktorym forum-moze u nas?) ze dzieciatkom powinno sie czasem dac posluchac muzyki klasycznej-to pomaga w dobrym rozwoju -wiec ktoras z dziewczyn polecila kilka utworow. mnie osobiscie ten najbardziej przypadl do gustu. sluchajcie i dajecie posluchac malenstwom. choc podobno to dziala dopiero od 16 tc...

Ja chodzę do lekarza który pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, ale chodzę "państwowo" więc jeśli będzie przy porodzie to będzie przypadek a w łapę dawać nie zamierzam. Zresztą to nie lekarz jest najważniejszy tylko położna. Jak rodziłam Adriana to lekarz przyszedł tylko na chwilę zobaczyć jak postępuje akcja i w ciągu porodu widziałam go tylko raz (rodziłam w innym szpitalu niż teraz zamierzam, ale to chyba nie ma znaczenia).
Spróbuję wkleić suwaczek ale nie wiem czy mi się uda. No i zastanawiam się czy dobrze odmierza czas bo coś mi się nie wydaje.

aOLA ja naprawde czekam na te noce nieprzespane z utesknieniem dlatego ze od dawna czekalam na moja kruszynke a jedna juz stracilam wiec bede naprawde szczesliwa i nikomu niepozwole sie wyreczac hihi. a tak na boczku to ja juz mialam mala praktyke bo jak mialam 18 lat to urodzila sie moja najmlodsza siostra ktora to wlasnie ja sie caly czas zajmowalam rowniez wstawalam w nocy i niedalam jej nikomu ruszyc, ona byla moim oczkiem w glowie i jest nadal . dawalam wtedy rade to i dam teraz.:-):tak:

mi sie wydaje ze moj suwaczek kazdego tygodnia ucina jeden dzien. tzn pokazuje 10 tyg i 6 dni a nazajutrz juz 11 tyg. a gdzie 7 dzien tygodnia?
wedlug ksiazki ciazy ktora prowadze w domq jestem w 10 tyg i 3 dni w ciazy. ale to chyba nieznaczna roznica

Chciałam dać inny podpis pod suwaczkiem - ilość tyg ciąży ale obliczył mi, że teraz jestem w 13 tyg, wg moich obliczeń - licząc od ostatniej miesiączki - dziś jest 14 tyg i 1 dzień. Wynika z tego, że trochę "oszukują".

reklama
Mam jeszcze pytanie do mamuś z początku stycznia - czujecie już ruchy. Przy pierwszym dziecku poczułam w 16 tyg, przy drugim podobno czuć wcześniej więc czekam z niecierpliwością. :happy:Życzę miłej nocki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry