reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mam pytanie do tych z was ktore juz urodzily: Czy wasze malenstwa podczas skurczow tez sie tak nerwowo w srodku poruszaly? Moja wariuje jak mam skurcze i kopie i wygina sie dosc bolesnie. Polozna mowila ze to dlatego, ze ja wtedy sciska w srodku. Czy tez to odczuwalyscie?

reklama
Pumi tak to prawda, dziecku ciasno w środku jak macica się kurczy i się wtedey mocno rusza.Oliś jak szalony sie zachowywał:rofl2: wiercil się jak nigdy........
Szczypawka to super, że malutkiej nic nie szkodzi..............oprócz pączków hi hi hi hi:-D:-D:-D

Pumi mozemy sobie podac rece,ja mialam to samo w nocy do 06.30 nie spalam. Mialam skurcze,a potem zasnelam i przeszlo. A teraz schodzilam do kuchni i spadlam ze schodow,ale na szczescie na cztery litery.
Maz wyjezdza w niedziele,bo pogrzeb dopiero we wtorek,wiec jeszcze dzis lub jutro maluszek moglby sie urodzic.
Katarzyna-Joanna sie nie odzywa,moze juz....

kama bardzo ci wspolczuje
dzidzia nie wracaj do niego bedziesz sie cale zycie meczyla tak jak ja
pumi Ja sie urodzilam 7 lutego:tak: wiec bylo by mi bardzo milo gdybys wtedy urodzila oczywiscie nie zycze ci takich meczarni jakie masz teraz ale chyba nie da sie miec wszystkiego
esti jak nie mozna mleka i przetworow to skad brac potrzebny wapn :dry:?
Moje malenstwo na szczescie dzisiaj juz jest spokojne chyba mu przechodzi i chrostki z buzi tez zaczynaja znikac bardzo sie martwilam ze jes uczulony na mleko ale na szczescie nie :-) mam pytanie czy to nie jest dziwne ze Karol nie chce pic z prawej piersi wygina sie i krzyczy jak go do niej przystawiam a z lewej sie zajada i to od urodzenia tak robi juz mam krzywe piersi chociaz staram sie go przystawiac do obu :baffled: moze jak bedzie wiekszy to sie da namowic na obydwie

ja jem wszystko oprocz cytrusow, truskawek i miodu:-), czerwonego iesa nie em od 15 lati wiec nie wiem:baffled:
jadlam nawet wedzonego lososia, serek brie, jem duzo nabialu w tym kozie sery i jest git:tak: mala casami zyga i ulewa ale to chyba z zachlannosci, je bardzo szybko, niewystarczajaco jej sie odbije i pawik gotowy:-p
karmie cycem i mieszanka wiec dokarmiam tyle na ile ma ochote bo nie wiem ile wyciaga z cyca, wiec co 3 godz 70-100 no i cyc, ile powinno dziecka tygodniowo przybierac???????????????

Kamalodz.jak to ze schodów spadłaś?Uważaj na siebie kobiet,całe szczęście ,że nic Ci się nie stało
Helenka a ja wiem skąd mam to wapno brać?Może w tabletkach zażywać?Jak będę u ginka to się zapytam....dobrze,że mi przypomniałaś:tak::tak::tak::tak:Fajnie, ż e z Karolkiem ok:-)
Anja tygodniowo to 200-250 g
Olis to w tydzień przybrał 40 dag!

Esti musze cie zmartwic, nawet jak bedziesz brala wapn w tabletkach to nie zastapisz mleka,serow. mam nadzieje,ze nie masz osteoporozy w rodzinie:zawstydzona/y:bo wtedy karmienie piersia i wyzbycie sie naturalnego wapnia to kiepsko rokuje na stare lata!
Bierz wtaminy, ale badz przygotowana na to,ze wlosy ci beda garsciami wypadac, z najdz dobrego dentyste bo na zabki wydasz fortune:-D chodz d'dentysty regularnie, no bo znam przypadek ,ze dziewczynie jedynka wypadla ot tak sobie jak karmila piersia:szok::szok::szok::szok::szok:
Spustoszenie organizmu dla kobiety przy nietlerancji laktozy/skazie dziecka jest ogromne ale to sie nazywa chyba... maciezynstwo.

reklama
wlasnie zwazylismy Nadie:szok::szok::szok::szok:600dkg w tydzien!!!!!:rofl2::rofl2:
od porodu tj 3tygodnie temu 1100! troche duzo ale co mam zrobic jak ona lubi jesc????nie dac jedzonka dziecku?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry