reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ostatnio w skepie znalazlam paluszki serowo- cebulowe polecam:-)
D dzwonil jak sie czuje... milo... mam nadzieje, ze wszystko sie juz ulozy i nie bedziemy sobie skakac do gardel...
a teraz zbieram sie do pracy, w sumie pojade moze na 2 h, bo ostatnio siedze zawsze dluzej, a i tak jest taki tydzien ze malo roboty, za to w rzyszlym tyg bedzie sajgon- nie wiem czy dobrze napisalam- ale tak wole:-)
wogole zapisalam sie do fryzjera na obciecie i kolor- chyba zetne wlosy na krotko, tzn. do brody... i kolor sobie zrobie...
a co tam, pozniej cala wyplata bpojdzie na dzidzie, bo znam siebie, a poki co tez mi sie cos nalezy...
idziemy do D kuzyna na wesele wiec musze slicznie wygladac:-)

przepraszma Was , za wczoraj, ze tak marudzilam....

zycze milego dzionka

reklama
czesc i witam nowe mamusie:-)

chyba moge to napisać-mdłości przeszły i ta straszna senność:-D Juz nie śpię w dzień a wieczorem kładę się ok 23 i jak wstaje o 7 to jest ok:-D

ja kawę pije małą rozpuszczalną na pół z mlekiem Z Piotrusiem w ciąży piłam Inkę ale teraz przez te ciągłe spanie musiałam A zresztą lubie kawe i lekarz taka malutką mi pozwolił

Ja czasami noszę swój słodki ciężar ale to niecałe 10kg i robie to baaaaaaaaaardzo sporadycznie Teraz jużnie da się tak "pieścić" jak w pierwszej ciąży

ja mam 30lat i mieszkam w Holandii/Roosendaal a w Polsce w Częstochowie Narazie żyje na dwa domy ale mam nadzieję że to się zmieni w przyszłe wakacje i już na stałe osiąde w Holandii

dzidzia214: Nie masz za co przepraszać, każda z nas ma czasem taki podławy nastrój... :)) Głowa do góry!
Ja byłam w zeszłą sobotę na weselu i też specjalnie 3 dni wcześniej poszłam do fryzjera W KOŃCU położyć kolor na włosy, już nie mogłam patrzeć na te odrosty... ><
Wczoraj byłam na ciążowych zakupach :D Kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie - dżinsy, bo w moich przedciążowych już się brzuszek nie mieści, uciska za bardzo ^^ I taki pas na brzuch, co prawda jeszcze za duży, ale go sobie podwijam i przynajmniej jak wieje, to mi w nerki jest ciepło :)
A dziś wieczorem wyruszamy odpoczywać, Słowacjo, czekaj na mnie! :D

"ja znam historie nie zwiazana z porodem ale z ginem
panna pomyliła sobie dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
gin do niej-ale ładnie sie pani przygotowała!!!!":-):-):-)

porody na wesolo na forum, polecam,mam labe w pracy i placze ze smiechu, po prostu WYJE:-D:-D:-D:-D:-D:-D

kawa niczemu nie szkodzi jeśli sie ja systematycznie piło przed ciążą.
Mojej koleżance lekarz zapisał jak lek dla podwyższenia ciśnienia. Ja kawy nie piłam i nie piję, nie mam problemów, chociaż ciśnienie mi sie trochę w ciąży podniosło. Miałam 90/60 teraz 120/60 i jest idealnie.
a i jeszcze jedno. gin powiedział, że wszystko w najlepszym porządku i mogę wracać do pracy, więc od sierpnia będę rzadziej tu zaglądać, ale nie zapominajcie o mnie.:shocked2:
Anja niezły kawałek:-):-)

czesc dziewczynki!
wczasujcie sie ile macie sil. ja tez z checia sie gdzies wybiore. mamy w planach z koleaznka jechac na tydzien do pensylwani. co do wieku itp nie bede sie powtarzac bo juz dane zamiescilam kiedys na watku poznajmy sie.pozdrawiamy z moim dzidziem!

o, jesteś Pumi. Myslałam, że gdzieś wyjechałaś nie informując nas o tym. :-D:-D
jak, czujesz sie lepiej. Ja wczoraj widziałam moje maleństwo, uśmiechało sie do mnie i strasznie wierzgało nóżkami:-):-):-)
ja na razie nigdzie nie wyjeżdżam, bo kończy mi sie l4 ale mam plan do Szwecji lub do Wilna, ale jak dobrze pójdzie to zaliczę obydwa plany( jak nakręcę mężulka;-)). To dopiero we wrześniu, no i narty ale to, to dopiero po porodzie:-(
Pumi lekarz mnie uspokoił co do braku brzuszka. Stwierdził, że jestem zbudowana jak prawdziwa kobieta;-) i dopiero po 16 tygodniu kiedy macica wysunie się spod kości łonowej to dopiero będzie mi coś widać, ale to dopiero za 2 tygodnie. A i tak co tydzień robię fotki i porównuje. A i jeszcze jedno. Znowu schudłam:-(

:-) joooaaa1 Mamy ten sam termin porodu :-D

Co do wieku...Hmm... mam 26 lat :szok: ale mam juz syna 8 lat radosc naszego zycia :tak: czyli łatwo policzyc urodzilam syna w wieku 18lat, z perspektywy czasu strasznie mlodo,ale czasami wiek nie jest odzwierciedleniem dobrego maciezynstwa:-) malzenstwem jestesmy jak widac w suwaczku minelo 8 lat:tak: teraz oczekujemy na drugiego aniolka :cool:

byłam dzis u lekarza ,rozbawil mnie :-D bo zmierzył mi cisnienie i pogratulowal i powiedzial do zobaczena z polozna za miesiac :-D teraz musze ciepliwie czekac na list z terminem kiedy przyjdzie pani pozlona do mnie do domu ,pobrac mi krew ,mocz i zmierzy cisnienie i mnie a potem znowu wyniki poczta i ewentualnie informacja o skanie <USG> lub nastepnej wizycie za miesiac :-D a ja jak chodzilam po scianach tak chodze , w drodze od lekarza , zaslabla bym 3 razy :dry:

Goya81 no to jest nas 3,:-):-) ten 28 styczeń jest strasznie oblegany:-):-);-)
ale mnie się wydaje , ze urodzę w lutym, bo zawsze miałam dłuższe cykle i owulacji na pewno nie miałam 14 dc. Chociaż to nasze dzidzie będą decydowały czy już chcą nas zobaczyć czy nie, nieprawdaż?:-):-):-):-)
i co na nich tu czeka:-):-):-)

reklama
czesc Sylka kochanie. ja podczytuje caly czas tylko od dwoch dni mam opiece dzidzie kolezanki i nie mam za bardzo jak pisac bo maly demoluje mi dom hihih.
ja na ten wyjazd na tydzien palnuje tez na wrzesien.
ale supcio ze widzialas dzidzie-ogromne gratulacje i wreszcie sie przestaniesz zamartwiac:tak::tak::tak:
ciesz sie poki mozesz figurka-bo ja ja juz stracilam:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry