reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
my nadal 2;-)od 3-6kg pomimo ze KUba ma ok5 kg ale mysle ze 3 beda za duze:sorry2:ja mialam pampersy-super....hugisy jeszcze lepsze(w szpitalu takie dawali):tak:Pandi a jakie z biedronki bo ja ostatnio kupilam pieruszki DaDa i sa fajne jestem zadowolona:tak:ja Kubie zmieniam pieluszki co 3 godz chyba ze narobil albo marudzi ze ma juz za mokro to od razu przebieram i wogole nie ma odparzen i nie smaruje mu niczym pupki bo polozna powiedziala ze to wysusza jak mu posmarowalam w szpitalu.......:baffled:

Asia, dokładnie te pieluszki - Dada :tak:- jak są zmieniane co 3h to ok, ale na noc się nie nadają. A my na poczatku nie zawsze smarowaliśmy a jeśli już to bambino, ale Tobi ma takie fałdziochy że się poci jak szalony i stosujemy teraz sudocrem.

Byłam na tej konsultacji u innego gina w sprawie podwozia - okazało się że to nie macica wypada (na szczęście) a poluźniły się mięśnie pochwy i to jej ścianka się obniżyła. Rzeczywiście trzeba to będzie operować, bo to się samo nie cofnie, ale nie ma pośpiechu jeśli nie mam problemów z nietrzymaniem moczu a karmię piersią. Bo to normalna operacja, pobyt w szpitalu trwa 6-9 dni, a potem jeszcze miesiąc zwolnienia. Więc doczekać przynajmniej do 6 a jak się da do 8 miesięcy. No to czekamy.:nerd:

czesc dziewczyny .troche czasu mi zajelo zanim przeczytalam co napisalyscie .
ja uzywam huggies od poczatku teraz te do 9 kg super flex.sa swietne jestem naprawde zadowolona .ostatnio kupilam inne bo tych niebylo a spieszylo mi sie nazywaja sie labell i juz wiecej ich niekupie bo przemakaja .
mowilam zebyscie niepanikowaly z tymi @ bo przez to przedluzacie tylko wystapienie @. jak ja bym chciala zeby moj kamil przesypial cala noc zazdroszcze wam .jedyne co sie zmienilo to to ze zasypia wieczorem sam w swoim lozeczku
a moj kamilek tylko tyle podnosi glowe i nielubi byc na brzuszku.ale dlugo utrzymuje ja w takiej pozycji

To fajnie Pandi że to nie macicia-chociaż teraz też nie jest za wesoło.....ale na szczęście da się zrobić:tak:
Ja Oliśka też niczym nie smaruję już- a jak smarowałam to Bepanthenem albo Alantanem.
Pandi Sudocremu nie można używać codziennie, bo zawiera cynk i bardzo wysusza skórę....powinien być używany okazyjnie.A jak Tobi tak sie odparza to bardzo dobry jest krem LINOMAG

my się po tym odparzeniu pieluszkowym tak rozpędziliśmy ale może faktycznie już trzeba to zmienić - chyba macie rację, bo też juz słyszłam że nie można sudocremu za długo:dry:

dziewczyny pomóżcie!
Martyna przez dłuższy czas robila kupkę raz na 3-4dni i najczęściej musialam jej dawać czopek glicerynowy, ale ostatnim razem powiedzia lam ze poczekam i zobaczę po jakim czasie bedzie kupka. No i narobiła wczoraj rano, potem jeszcze dwa razy; a dziś mala jakas apatyczna trochę, marudna, nie chce jeśc za dużo, nie chce smoka, nie chce na rączkach, nie chce być bujana w wózeczku, nie chce spać; no i dziś zrobiła kupkę już 5razy :szok: i to nie że tylko trochę brudna pieluszka tylko taka normalna kupcia!! :szok: boję się żeby się nie odwodniła bo je co 3godz normalnie ale jakos nie za wiele, 5min posiedzi przy cycku i koniec; na dodatek pieluszka nie jest ciężka, nie ma tam dużo siusków tylko kupka; myślicie że to coś poważnego czy całkowicie normalne?? bo moze panikuję na darmo, ja się po prostu przyzwyczaiłam ze ona rzadko robi kupkę... pomóżcie!!!!

Dziuba, Dawid kiedys robił kupe kilka razy dziennie az nagle z dnia na dzien zaczoł robić raz na 3-4 dni (bez czopków) a teraz, tez z dnia nadzien robi codziennie, raz taką wodnistą a raz taką plastelinkową, raz zółtą, raz oliwkową a raz brązową. Nie ma co sie dziecmi przejmowac ale nie potrzebnie dawałas czopek (chyba, ze lekarz kazał).
To, ze ssie przez 5 min i koniec wcale nie zanczy, ze sie nie najada, ja tez tak miałam i go ciągle czyms poiłam az biedny zygał i żygał, po prostu był przejedzony. Wystarczy, ze piije mleczka nawet mało, nie odwodni się.

Ja chciałam sie pochwalić moim nowym zakupem.
DSCN2007.JPG

DSCN2008.JPG

DSCN2009.JPG

Kupiłam Dawidowi jakiś czas temu Oilatum 500 ml i co sie okazało, zaczełam obserwowac, ze on ma od niego uczulenie. Ze wszystkiego co mam tylko Mustala mu pasuje, zresztą Pani Dermatolog dziecięca powiedziała, że najbardziej poleca Mustele (ze wszystkich wymienionych jakie mam kosmetyki), nie mogłam uwierzyć jak mi powiedziała, ze to właśnie od Oilatum moze, miec te krostki i zaczełem obserwac. Najpierw proszek, potem własnie Oilatum, jak go umyje to natychmiast kroski a po szamponie Oilatum zaraz ma "łupież" - fuck nie potrzebnie kupiłam az 500 ml, bo nawet tego nie zużyje.:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry