reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Anja wszystko pieknie,cacy i wspaniale...Ale GDZIE JEST PRZEPIS NA CIASTO CYTRYNOWE?! Szukam,szukam(na blogu mam na mysli) i nie moge znalezc :no::dry: A chcialabym je upiec...W piatek mam urodziny wiec trzeba sobie jakos dogodzic :tak:

To zdjęcia z wcczorajszej wizyty u koleżanki.............Kornelka w czerwonym ma 5 tygodni i jest równa z Olisiem:rofl2:tzn Oliś z nią:-D:-D:-D(urodziła się 4300, 59cm.Żania urodziła sam 1, 5 godzinki bez nacięcia:szok:)po prawej jej braciszek Adrian
IMG_0056.JPGIMG_0066.JPG
A to koleżanka cyknęla mi w autobusie jak wracałyśmy....mój kompleks-nos:baffled::baffled::crazy::crazy:
IMG_0075.JPG

Salik- jak ja cie rozumiem. ja tez dzis wychodze z siebie.
1- nieprzespana noc
2- nieprzespany dzien
3- tescie wkur...ajacy
4- @ bolesny jak diabli
5- czawrtek swieto- moj maz pracuje
6- piatek po swiecie- moj maz pracuje
wiec kurde kiedy mam wypoczac???
Nic dodac nic ujac
Szczypawka ja mam od Anji przepis na placek cytrynowy na pw- jak chcesz przesle Ci

dzięks anja:tak::-D:-D:-D
ale się napociłam i ruszyłam na poszukiwania całego forum i twoich postów:rofl2::rofl2::rofl2:

szczypi ja ci je wstawię bo właśnie je znalazłam, mam nadzieję, ze anja nie będzie mi miała tego za złe:sorry2:

Ciasto cytrynowe(bardzo latwe i super soczyste)

170 g masla o temp. pokojowej
170 g cukru pudru
170 g mąki pszennej + 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 duze jajka
skórka starta z 2 cytryn

Syrop do polania:
sok wycisniety z 2 cytryn
90 g cukru pudru

Piekarnik nagrzac do temperatury 170 st C.
Blaszke o wymiarach 17,5 x 25 cm wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia.
W mikserze utrzec: maslo, cukier puder, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, sól, jajka i skórkę cytrynową. Wszystko powinno być utarte po ok. 3 minutach.
Masę wylać na blaszkę i piec ok. 30-35 minut do czasu, aż wierzch będzie rumiany.

W międzyczasie przygotować syrop: sok z cytryn i cukier puder podgrzac w garnuszku na srednim ogniu ok. 1 minuty (lub do czasu zagotowania). Zdjąć z ognia.
Wyjąć ciasto z piekarnika i od razu nasączyć je gorącym syropem.

Esti- cala ekipa super ale olis najlepszy :-D:-D:-D
My jutro na szczepienie- az sie boje....meza nie ma ze mna, ja tu sama- no sorry z kotem....(ktory jak bedzie marudzil dostanie strzala)

a mój jeszcze nie kąpany,
dzisiaj wyjątkowo, bo bardzo był zmęczony i płakał tak chciał usnąć ,bidulek
nie mógł, i dlatego w między czasie dałam mu cyca na uspokojenie, bo normalnie miał jeśc o 21 a jak na razie śpi a kąpiel juz czeka ale bez wody najwyżej wleje jak się obudzi , chyba , ze obudzi sie o 1 w nocy, to juz nie będę go kapać

dobra zmykam bo mam jeszcze trochę prasowania:baffled:

Hahhaha- Sylka uprzedzilas mnie.....
Jessu jak dobrze,że my sie tu wspieramy inaczej chyba bym oszalala. Przepraszam,że to wszystko pisze czuje sie zla matka bo kurde naprawde czasem chce sie zrelaksowac, wyluzowac ale bez Boryska
a zaraz chyba przypierdzielel mojej tesciowej- ona kurde nie liczy sie ztym,że dziecko spi, zrobila na caly regulator tv. Jak maly sie obudzi to chyba cos jej powiem.....i jak tu nie byc nerwowym

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry