reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam mamuśki :-) Wszystkiego najlepszego dla Kubusia!
ja też ostatnio włóżyłam Majkę do chodzika u znajomych, ale zaczęła płakać-chyba jej się nie spodobało.
dziewczyny poradzcie mi proszę co robić-chyba zanika mi pokarm, ale tylko w lewej piersi. mała od urodzenia wolała prawą a ostatnio jak nie ma apetytu to już w ogóle nie mogę jej zmusić żeby jadła z lewej, bo jest płacz (mleczko w niej było bo spradzałam). no i dziś tak zaglądam sobie w dekold a tam lewa pierś malutka taka się zrobiła i bardzo malutko w niej mleka(nawet laktatorem ciężko coś odciągnąć). boję się że stracę pokarm :-(

moze tak byc skoro mala z niej nie chciala ssac, wypij sobie herbatke mleko pedna i duuuuzo wody pij i bardzo czesto odciagaj z tamtej piersi i mala przystawiaj caly czas zeby laktacje pobudzic.

reklama
ale to jeszcze nic nie znaczy. nam lekarka ostatnio powiedziała, że jasiek wszystko robi za wcześnie, więc nie jest tu dobrym przykładem. raczkować też jeszcze nie powinien a zaczął. więc naprawdę się nie przejmuj !!! przyjdzie jego pora

dzięki aga-napewno kupie dzis herbatke mlekopędną, mam nadzieje, ze choć troszkę pomoże.
zerknęłam do książki Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" i on pisze w niej, ze dziecko podejmuje próby samodzielnego siedzenia między 6 a 9 m-cem zycia i ze często bywa tak, że maluch najpierw zacznie raczkować a dopiero potem udaje mu sie samodzielnie usiąść. Nie przejmuj sie więc aga, twój szkrab pewnie potrzebuje troszkę czasu :-)

dzięki aga-napewno kupie dzis herbatke mlekopędną, mam nadzieje, ze choć troszkę pomoże.
zerknęłam do książki Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" i on pisze w niej, ze dziecko podejmuje próby samodzielnego siedzenia między 6 a 9 m-cem zycia i ze często bywa tak, że maluch najpierw zacznie raczkować a dopiero potem udaje mu sie samodzielnie usiąść. Nie przejmuj sie więc aga, twój szkrab pewnie potrzebuje troszkę czasu :-)
No to troche i ja się uspokoiłam bo Kubas jeszcze nie siedzi sam.Leci w przód w tył i na boki.Ale w takim razie ma jeszcze 2 miesiące żeby usiąść:-)Więc w razie czego będę się martwić później.

mamjeszcze jedno pytanie, czy wasze dzieci też są ciągle z Wami? moj Wiki nie może na dłużej z nikim zostać, wytrzyma dwie trzy godzinki. gdy ma iść spać to marudzi i musi zasypiać przy cycku.. nieługo wesele mojej siostry a ja nie wiem co zrobić z Wiki bo nie wytrzyma chyba beze mnie...

córka mojej przyjaciółki samodzielnie nie siedziała do 8m-ca, "składała się" w pół i chwiała na boki. a teraz (ma 6lat) uprawia ze swoim tatą sporty eksremalne :-)

mamjeszcze jedno pytanie, czy wasze dzieci też są ciągle z Wami? moj Wiki nie może na dłużej z nikim zostać, wytrzyma dwie trzy godzinki. gdy ma iść spać to marudzi i musi zasypiać przy cycku.. nieługo wesele mojej siostry a ja nie wiem co zrobić z Wiki bo nie wytrzyma chyba beze mnie...
majka jest ze mną całymi dniami, bo jeszcze nie wróciłam do pracy. nie lubi zostawać beze mnie z nikim-na początku jest ok, ale po jakimś czasie zaczyna płakać i uspokaja się dopiero jak wracam :dry:za tydz też idę na wesele i choć już teraz serce mi pęka to będ ę chciała zoastawić małą z moją mamą (wyjdę chyba tylko na chwilę żeby być przy malutkiej jak będzie pora spania)

reklama
nietety moja mama będzie też na tym weselu, chyba Wiki będzie musiała zająć się ale będzie musiała byc na pokoju dla młodej pary... ja niepracuje i też całe dnie spedzam z córeczką i dlatego tak się przyzwyczaiła do mnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry