reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ewa, Ale hardkor :o Mi czasami w trójkę jest ciasno (jak Ada budzi się o 5-6 na karmienie, to potem zasypia na 1-2h z nami w łóżku, takie małe odstępstwo, hehe), a co mówić o czwórce :-)

Aga mi tż czasem ciasno (zwłaszcza jak byłam kilka dni po cc), ale Julia przeważnie spała z nami, aczkolwiek bywało i tak że u siebie jak miała humor, ale jak urodził się Kuba to nie było szans by spała gdzie indziej.
Zresztą nie chcę by czuła się odrzucona, że Kubek śpi z nami a ona sama w pokoju.

reklama
Witam ja własnie wróciłam z restałracji byłam z znajomą na piwku i zapłacic za sylwestra wrescie od slubu bede sie bawic na sylwku szykuje sie niezła zabawa.A moja Amelka usypia w łóżeczku ale daje jej reke i szmyram bo buziuni wtedy zasnie.

nadia tez od urodzenia spi w lozeczku i w dzin i w noc. Osatni tydzien marudna w nocy wiec biore ja do nas do wyrka:tak:ale tak to ma swoje lozeczko ktore stoi obok naszego i bez problemu:tak:

Mój od urodzenia śpi w łóżeczku......ani jednej nocy nie spał z nami...nawet jak karmiłam.........ale zawsze rano jak sie obudzi to bierzemy go do naszego łóżka i on sobie szaleje miedzy nami .....taki nasz rytuał poranny hihih
Ostatnoi ucze go zasypiać samego w łożeczku w dzień, bo do tej pory musiałąm bujac w bujaku.........tzn tak gdzies od 4 miesiecy -dzisiaj zasnął w ciągu 10 minut wiec sukces
Wczoraj mi świrował ze spaniem, bo miał duzo wrażen........ale jak są takie sytuacje-na szczescie nie czesto:-)to wyjmuje go, całuje, glaszcze, wsadzam i tak aż się nie uspokoi.....albo po prostu wystarczy ze siedze w pokju , on mnie widzi wycisza sie i wtedy wychodze.......a nie zawsze wtedy spi ale juz nie placze i zasypia aldnie
U nas jest podobnie.Ostatnio nawet po porannej butli Kuba u siebie w łóżeczku zasypia.Fakt że jak był malutki i chciał być cały czas przy piersi to jegospanie w łóżeczku trwało 15 minut ale przetrzymałam to no i zasypia sam.:-):-):-)Po południu jak jestem zmęczona i chcę sobie uciąć drzemkę a widzę że maluszek jest zmęczony to kładę go obok siebie i tak sobie śpimy razem:-)
Dziewczyny od kiedy dzieciom podaje się żółtko do potraw codziennie?Od 10 miesiąca?Bo nie pamiętam:zawstydzona/y:

Wiktor tez od urodzenia spi w lozeczku i w dzien i wnocy bez gadania ja jestem tym gorszym rodzicem i bez gadania ma spac i tyle ale rano jak wstaje a teraz jest to o 6 rano biore go do naszego lozka i wtedy on sie bawi a ja jeszcze podsypiam albo on sie przytula i spimy jeszcze razem, ale tak to spi w lozeczku czasem zdazy mu sie zasnac u nas na lozku ale to juz sporadyczne przypadki a w lozeczku broi tak dlugo az zasnie. zawsze jeszcze musi sobie znalezc swoja pozycje i miejsce do spania przewaznie na kolderce zasypia ja musze go potem na poduszeczke klasc.

Niuna moja Amekla szczypie i drapie mówie że niewolno a ona sie smieje.
My po wizycie u nefrologa jes wszystko ok i już niebedzie dostawac furaginu tylko ziołowe WITABUTIM proszek do rozdrobnienia w piciu zawiera witaminy i witamine C wiec witaminy C niepodaje od dzisiaj.Fajna lekarka bo spytałam sie czy niema miary do mierzenia wzrostu a ona mi na to żebym do niej zadzwoniła w srode i jej przypomniała to w czwartek wezmie na oddział dzieciecy bo ma dyżur i moge po niego podjechac.Wypisała mi zaswiadczenie że u niej sie Amelka leczy i dołącze je do dokumetów które bede składać na zasiłek pielegnacyjny,w srode jade złożyc papiery.Amelka spi zmeczyła sie,bo już o 8 w przychodni bylismy.

reklama
Do góry