reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a my mamy problem, wikusiowi chyba ida ostatnie zabki bo slini sie na maxa !!!koszulki zmieniam co 2 godziny wrr... i od wczoraj obszczypana cala broda cholera !!!!!!!!!!!
caly dzien bez smoka chodzi ale jak tylko dostaje go do spania to znowu ma czerwona brode !!! szlak mnie trafia ja smaruje dziub a potem i tak czerwony jest !!!
Nie chce zabierac mu smoka jeszcze ale on wyglada jak menel z ulicy i pewnie go to szczypie jak namoknie .... z drugiej strony zeby wyjda i bedzie po sprawie ...

Pawimi, ciesz sie ciesz ze corki nie masz bo naprawde majatek bys wydala w takim razie ;-)
Wiki dostal od nas na dzien dziecka 3 pary bucikow 2 pary z nexta i jedne z clarksa :-) i narazie mamy wszystko, puki nie wyrosnie oczywiscie :-) Ale coreczke bym chciala w przyszlosci ... ;-)

reklama
no my tez mamy wszystko az zanadto a pomimo jakos tak oprzec sie nie moge jak cos fajnego zobacze....
moze wikus sam smoczka odrzuci jak juz wszystkie zabki bedzie mial? Pamietam ze olis mial wlasnie taka mordke obszczypana jak menelik. Vincent sie nie slini ale strasznie gryzie, nawet jak je to rozdrabnia na takie malutenkie czastki jakby kazdego zabka chcial po kolei uzyc. Smiesznie to wyglada. Dajecie jeszcze kaszki i mleko waszym maluchom? Moj Vincent sie sam od kaszki odstawil, jak zje z nami obiad - a je naprawde duuuuuzo o tej 6.30-7.00 to juz tyle, kapanie i idzie spac, nie chce juz butli a ta nocna kasze juz jakies dwa miechy temu odstawil. Rano od jakiegos czasu tez juz mleka prawie nie chce, wypija moze tak z setke i tyle....Wydoroslalo mi moje dzidziusiowo juz chyba :) Zjada za to solidne sniadanko no i lunch. Bez przerwy tez podjada cos pomiedzy posilkami a to owocki, a to batonik zbozowy a to ciasteczko pelnozirniste a to kawalek mieska itd:)))) no i spi okragle 12 godzin. Jezu jaka ulga!!! Nie macie pojecia jak to fajnie po dwoch takich nocnych markach i niejadkach miec takie dziecko ktore normalnie je i spi:)

o 23 zrobil wielka awanture taka 10 minutowa, wzielam go na raczki polozylam spowrotem do lozeczka i zasnol, kolo 2 obudzil sie znowu ale chwile pokwilil i zasnol, ale rano jak dorwal swoja flache po kaszy to cyckal i cyckal... buzke juz ladna ma, ale widze ze to chyba nie ma sensu dawac mu smoka znowu skoro noc sie przemeczylam.... mam tylko nadzieje ze kciuka do buzi nie wlozy ....

Aga widzę, ze jednak smoka odstawiacie!!! i dobrze widocznie Wiki już go nie potrzebuje bo noc w miarę dobrze ci przespał, mój mały juz prawie tydzień bez smoka i jest ok, spi normalnie, w dzień też o niego nie prosi:tak::tak::tak:

U mnie nadal remont, juz mam powoli dosyc tego kurzu itd. płytki dzisiaj na korytarzu mi położyli musimu chodzić po jakichs deskach bo po płytkach nie wolno:szok: w poniedziałek szlifowanie ścian to dopiero bedzie czysto i wtorek malowanie.

I jeszcze panele do pokoju wkładamy byłam dzisiaj ogladać rolety w takim sklepie gdzie tez panele maja i mój tatus stwierdził, że nam je kupi nie protestowałam przyjełam i podziękowałam :-):-):-)

wiki nadal bez smoka ehh ... a buzia sie goi i goi i dogoic nie moze ....
to chyba juz smoka nie dostanie ale wczoraj przy zasypianiu szukal roga szmatki swojej i wkladal do buzi, tak dwa razy az wkoncu zasnol bez szmatki w buzi .... kurde ... wiem ze zle zrobilam ... mam wyrzuty sumienia teraz .....

aga masz wyrzuty sumienia bo mu smoka zabralas? czy ze buzke ma chora? przetrzymaj go kilka dni zobaczysz moze faktycznie zapomni o smoku a buzka sie wyleczy...a jak bedzie dalej szukal smoka to zawsze mozesz mu go pozniej....wazne teraz zeby buziaczek mu sie zagoil bo go to pewnie swedzi i boli :((
nina ja wiem co to jest remont w domu.... jak zapomnialas to zerknij na moj facebook na fotki dwa lata temu....sterczace druty ze scian,dziury na kazdym kroku, brak podlogi, gips w ustach przy kazdym posilku i tumany kurzu poremontowego aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Aga ja tez na poczatku miałam wyrzuty, ze mu smoka nie dałam bo biedny taki będzie płakał i wogóle ale przecież po co mu ten smoczek??? sama dałam sama musiałam zabrać w końcu a teraz widzę, ze on go juz nie potrzebował bo wogóle się o niego nie dopomina nic do buzi nie wkłada i bardzo się ciesze, ze obyło sie bez histerii!!!

Pawimi tak dokładnie to teraz mam w domu czego się nie dotknę całe białe okurzone ale podobno we wtorek koniec:tak: i w końcu ładny korytarz będę miała!

juz dzisiaj nie wkladał do buzi szmatki , juz chyba sie pogodzil z tym ze nie ma smoka, buzia ładna juz, liszajkow prawie nie widac, teraz tez spi. W sumie to wogole nie protestowal za bardzo bo nawet nie umial powiedziec ze chce smoka :-)
Nina masz racje my dałysmy my mozemy zabrac ale mialam wyrzuty ze mu zabralam smoka bo mial miec go jeszcze do stycznia conajmniej, ale jest oki, moze faktycznie lepiej ze sie tak stalo teraz, ale slini sie na potege nadal i skorki z chleba wklada az do samego gardelka kurcze , tak go musi swedziec.... ale teraz widze ze smoczek to pojscie na łatwizne zeby tylko dziecko zatkac jak krzyczy, a lepiej go czyms zajac.

reklama
Dokładnie smoczek jest tylko po to zeby dziecko uspokoić i żeby mu buzkę zamknąć a nasze dzieciaczki juz duze są i po co im te smoki w tych słodkich pyszczkach:-):-):-)

Oli dzisiaj nieznośny strasznie cały tydzień był bardzo grzeczny a dzisiaj szaleje za dwóch chyba ma dosyć tego siedzenia w domu, na dworze pada i jest zimno staram sie wychodzić chociaz na chwilkę ale to nie to samo co w piękny słoneczny dzień!

Do góry