u nas tez pieknie, troche cieplej niz u was, lecimy wlasnie na lodke korzystac z ostatnich dni lata. Maz wlasnie skonczyl przygotowywac nasza lodz wiec juz lece, musze dzieciaki zebrac i lecimy plywac. Piwko bedzie pozniej :-)
reklama
U nas wczoraj było 25 stopni w cieniu, odczuwalna temperatura była wyższa.
Celinka od wczoraj jest aniołkiem(odpukać). Jest grzeczniutka, nawet pod kościołem siedziała grzecznie w wózku.
Maleństwo dużo zdrówka życzę!!
Z okazji jakże pięknych - 1 Godów
życzymy Wam abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce zawsze uśmiechnięci,
zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć.
Celinka od wczoraj jest aniołkiem(odpukać). Jest grzeczniutka, nawet pod kościołem siedziała grzecznie w wózku.
Maleństwo dużo zdrówka życzę!!
Z okazji jakże pięknych - 1 Godów
życzymy Wam abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce zawsze uśmiechnięci,
zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć.
malenstwo23
Mama Kubusia:)
A ja jeszcze żyję chociaż czuję się jakbym miała rana nie dożyć...Kuba to jest gość.Mimo kaszlu i tego że mu z nosa cały czas leci jest wesoły i chętnie się bawi
A ja rzeczywiście mam zapalenie oskrzeli do tego ropne i seria antybiotyku przede mną....
niunia_2008
mama Wiktorii :)
agnieszka- nie przejmuj sie tym co stare pier***** mówią, szczerze ci zazdroszcze ze mały ciągle coś je- u nas niestety po roczku wiki stała sie bardziej wybredna i mało je ale zmuszać jej nie moge

salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
ogladalyscie moze dzien dobry tvn dzisiaj ?
byla pediatra i mowila ze dzieci w polsce jedza za duzo bialka, za malo owocow, warzyw i miesa a za duuuuzo bialka, nie podoba jej sie to ze tak rodzice wlewaja w dzieci mleko bo to jest nie zdrowe... i zeby jak najszybciej dawac dzieciom owoce i warzywa, preferuje juz od 4 miesiaca zycia zeby wprowadzac ... wow sie nasluchalam :-)
a my dzisiaj na obiad camembert z zurawina i frytki heheh :-)
a teraz jedziemy malowac na mieszkanko :-)
byla pediatra i mowila ze dzieci w polsce jedza za duzo bialka, za malo owocow, warzyw i miesa a za duuuuzo bialka, nie podoba jej sie to ze tak rodzice wlewaja w dzieci mleko bo to jest nie zdrowe... i zeby jak najszybciej dawac dzieciom owoce i warzywa, preferuje juz od 4 miesiaca zycia zeby wprowadzac ... wow sie nasluchalam :-)
a my dzisiaj na obiad camembert z zurawina i frytki heheh :-)
a teraz jedziemy malowac na mieszkanko :-)
nina2201
mama Oliviera
Byliśmy wczoraj w Poznaniu u lekarza, pani doktor powiedziała nam, ze mały ma problemy z wchłanianiem, że nie przybiera przez to na wadze, mam listę leków musi pić mleko humana mtc i jeść Sinlac do tego krople probiotyczne i jeszce jakaś odżywka z nestle jeszcze wszystkiego nie mam bo nie mieli w aptece, no i na badania mamy iść mamy zrobić badanie IgA, IgE i cos tam jeszcze czytałam w internecie, że są to badania na nietolerancje glutenu
juz sie załamałam, mam nadzieję, że jednak wyniki wyjdą dobre, jutro idziemy je zrobić bo sie podobno długo czeka, no i po miesiącu na kontrole! pani doktor super baba, no i specjalista przede wszystkim (gastroenterolog).

:-
-
-
-
-
-(

My mamy taką wizytę 16 października.Byliśmy wczoraj w Poznaniu u lekarza, pani doktor powiedziała nam, ze mały ma problemy z wchłanianiem, że nie przybiera przez to na wadze, mam listę leków musi pić mleko humana mtc i jeść Sinlac do tego krople probiotyczne i jeszce jakaś odżywka z nestle jeszcze wszystkiego nie mam bo nie mieli w aptece, no i na badania mamy iść mamy zrobić badanie IgA, IgE i cos tam jeszcze czytałam w internecie, że są to badania na nietolerancje glutenujuz sie załamałam, mam nadzieję, że jednak wyniki wyjdą dobre, jutro idziemy je zrobić bo sie podobno długo czeka, no i po miesiącu na kontrole! pani doktor super baba, no i specjalista przede wszystkim (gastroenterolog).
:-
-
-
-
-
-(
Nina produkty bezglutenowe są w sieci real, allma i słoneczko. Tylko my już 3 chleby kupiliśmy i tylko jeden mała je, bo reszta ma dziwaczny smak. Ciastka jej smakuja i naleśniki z mąki bezglutenowej.
reklama
e-stera
Fan(ka)
IgA IgE sa to immunologlobuliny-okreslaja one wspolczynnik alergii-im wyzszy tym silniejsza alergia.Sa na wszystkio nietylko na celiakie.Nabiał, cytrusy....alergia poakrmowa jednym slowem.
Rownei dorze mzoe byc ucuzlony na nabiał-a innych obajwowo nie miec oprocz biegunek.
Oli IgA ma w normie a IgE ma podwyzszone ale nie duzo.....norma to n-15IU/ml a ona m 31 wiec nie tak zle
Nie dostaje mleka krowiego tylko przetwory- ser zolty, bialy i 2 razy w tygodniu jogurt.Owocow je bardzo duzo warzyw tez-uwielbia
O mleku krowim mowi sie ze to "bialy zabojca".Ja nie lubie mleka wiec nie pije-rzadko u nas w domu jest.Za jogurtami nie rpzepadam.Jedyneis r zolty i czasem bialy.Mieso moze byc-ale tylko drob-indyk i wieprzowe czasem.Rczej warzywa
Olis jeszcze dlugo nie dostanie takiego mleka
Oli pije Candie albo Mleko ryzowe-chociaz od 2 tygodni nie chce zadnego sztucznego wiec nie daje mu.
Rownei dorze mzoe byc ucuzlony na nabiał-a innych obajwowo nie miec oprocz biegunek.
Oli IgA ma w normie a IgE ma podwyzszone ale nie duzo.....norma to n-15IU/ml a ona m 31 wiec nie tak zle
Nie dostaje mleka krowiego tylko przetwory- ser zolty, bialy i 2 razy w tygodniu jogurt.Owocow je bardzo duzo warzyw tez-uwielbia
O mleku krowim mowi sie ze to "bialy zabojca".Ja nie lubie mleka wiec nie pije-rzadko u nas w domu jest.Za jogurtami nie rpzepadam.Jedyneis r zolty i czasem bialy.Mieso moze byc-ale tylko drob-indyk i wieprzowe czasem.Rczej warzywa
Olis jeszcze dlugo nie dostanie takiego mleka
Oli pije Candie albo Mleko ryzowe-chociaz od 2 tygodni nie chce zadnego sztucznego wiec nie daje mu.
Ostatnia edycja: