reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

u nas tez pieknie, troche cieplej niz u was, lecimy wlasnie na lodke korzystac z ostatnich dni lata. Maz wlasnie skonczyl przygotowywac nasza lodz wiec juz lece, musze dzieciaki zebrac i lecimy plywac. Piwko bedzie pozniej :-)

reklama
U nas wczoraj było 25 stopni w cieniu, odczuwalna temperatura była wyższa.
Celinka od wczoraj jest aniołkiem(odpukać). Jest grzeczniutka, nawet pod kościołem siedziała grzecznie w wózku.
Maleństwo dużo zdrówka życzę!!
Z okazji jakże pięknych - 1 Godów
życzymy Wam abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce zawsze uśmiechnięci,
zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć.

Dzwoniłam dziś do malenstwa-ma zapalenie oskrzeli a Kubuś coś wirusowego,dziś byli u lekarza i znów nowe leki dostał.
A u nas bez zmian.A,dziewczyny na facebooku dałam nowe zdjęcia.

A ja jeszcze żyję chociaż czuję się jakbym miała rana nie dożyć...Kuba to jest gość.Mimo kaszlu i tego że mu z nosa cały czas leci jest wesoły i chętnie się bawi :) A ja rzeczywiście mam zapalenie oskrzeli do tego ropne i seria antybiotyku przede mną....

ogladalyscie moze dzien dobry tvn dzisiaj ?
byla pediatra i mowila ze dzieci w polsce jedza za duzo bialka, za malo owocow, warzyw i miesa a za duuuuzo bialka, nie podoba jej sie to ze tak rodzice wlewaja w dzieci mleko bo to jest nie zdrowe... i zeby jak najszybciej dawac dzieciom owoce i warzywa, preferuje juz od 4 miesiaca zycia zeby wprowadzac ... wow sie nasluchalam :-)
a my dzisiaj na obiad camembert z zurawina i frytki heheh :-)
a teraz jedziemy malowac na mieszkanko :-)

Byliśmy wczoraj w Poznaniu u lekarza, pani doktor powiedziała nam, ze mały ma problemy z wchłanianiem, że nie przybiera przez to na wadze, mam listę leków musi pić mleko humana mtc i jeść Sinlac do tego krople probiotyczne i jeszce jakaś odżywka z nestle jeszcze wszystkiego nie mam bo nie mieli w aptece, no i na badania mamy iść mamy zrobić badanie IgA, IgE i cos tam jeszcze czytałam w internecie, że są to badania na nietolerancje glutenu:no: juz sie załamałam, mam nadzieję, że jednak wyniki wyjdą dobre, jutro idziemy je zrobić bo sie podobno długo czeka, no i po miesiącu na kontrole! pani doktor super baba, no i specjalista przede wszystkim (gastroenterolog).

:no::no::no::no::no::no::-:)-:)-:)-:)-:)-(

Byliśmy wczoraj w Poznaniu u lekarza, pani doktor powiedziała nam, ze mały ma problemy z wchłanianiem, że nie przybiera przez to na wadze, mam listę leków musi pić mleko humana mtc i jeść Sinlac do tego krople probiotyczne i jeszce jakaś odżywka z nestle jeszcze wszystkiego nie mam bo nie mieli w aptece, no i na badania mamy iść mamy zrobić badanie IgA, IgE i cos tam jeszcze czytałam w internecie, że są to badania na nietolerancje glutenu:no: juz sie załamałam, mam nadzieję, że jednak wyniki wyjdą dobre, jutro idziemy je zrobić bo sie podobno długo czeka, no i po miesiącu na kontrole! pani doktor super baba, no i specjalista przede wszystkim (gastroenterolog).

:no::no::no::no::no::no::-:)-:)-:)-:)-:)-(
My mamy taką wizytę 16 października.
Nina produkty bezglutenowe są w sieci real, allma i słoneczko. Tylko my już 3 chleby kupiliśmy i tylko jeden mała je, bo reszta ma dziwaczny smak. Ciastka jej smakuja i naleśniki z mąki bezglutenowej.

reklama
IgA IgE sa to immunologlobuliny-okreslaja one wspolczynnik alergii-im wyzszy tym silniejsza alergia.Sa na wszystkio nietylko na celiakie.Nabiał, cytrusy....alergia poakrmowa jednym slowem.
Rownei dorze mzoe byc ucuzlony na nabiał-a innych obajwowo nie miec oprocz biegunek.

Oli IgA ma w normie a IgE ma podwyzszone ale nie duzo.....norma to n-15IU/ml a ona m 31 wiec nie tak zle
Nie dostaje mleka krowiego tylko przetwory- ser zolty, bialy i 2 razy w tygodniu jogurt.Owocow je bardzo duzo warzyw tez-uwielbia
O mleku krowim mowi sie ze to "bialy zabojca".Ja nie lubie mleka wiec nie pije-rzadko u nas w domu jest.Za jogurtami nie rpzepadam.Jedyneis r zolty i czasem bialy.Mieso moze byc-ale tylko drob-indyk i wieprzowe czasem.Rczej warzywa
Olis jeszcze dlugo nie dostanie takiego mleka
Oli pije Candie albo Mleko ryzowe-chociaz od 2 tygodni nie chce zadnego sztucznego wiec nie daje mu.

Ostatnia edycja:
Do góry