reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja tez raczej staram sie nie sluchac, w telewizji przełączam program gdy cos takiegio usłysze. I nie uwazam,żeby było to egozityczne. Moim zdaniem to reakcja obronno-ochronna żeby nam sie cos takiego nie stało. Współczujemy tym osobom, jest nam smutno i źle gdy juz sie dowiemy ale i tak modlimy sie,żeby nam sie cos takiego nie przytrafiło.
Czasem jednak czytajac cokolwiek trafimy na tego typu watek...No coz...:-(

reklama
Anja- ja nie bede uczeszczac na zajecia w szkole rodzenia - to jak bedziesz miec jakies ciekawe informacje to pisz na forum!
Apolonia- cudne- wlasnie mamie mowie ze szoda ze ja pierwsza nie wpadlam na taki pomysl- jestem zachwycona wyborem justice . Ale bez obawy- moja mala zostaje Dominika
Ja tez nie ogladam filmow o smutnych historiach zwiazanych z dziecmi. takie tragedie zel wplywaja na moje samopoczucie i potem cos mnie szczyknie albo zakluje i od razu mam serce w gardle ze strachu.
Dziewczyny - mam prosbe- tak czesto macie wizyty u waszyk ginekologow- bardzo prosilabym ktora kolwiek z was zeby sie zapytala czy mozna szczepisc sie na wirusowe zapalenie watroby w ciazy bo w szpitalu mnie na to namawiaja

masz rację Asia.:tak:
myślałam raczej, ze ktoś sobie może pomyśleć , ze jestem nieczuła na ludzką krzywdę i nieszczęście a to nieprawa.
dokładnie jest tak jak piszesz to jest reakcja obronna
Pumi ja dzisiaj idę i mogę się zapytać.:tak::tak:
Ale kiedy ja sie szczepiłam bo to i tak trzeba co najmniej dewie szczepionki to pilśniarka mi mówiła, że jakbym była w ciąży to już za późno( ale sie dowiem).
A ja wtedy zrobiłam nawet 3 szczepionkę po pół roku przypominającą, która daje pewność na całe życie.
wtedy dopiero planowałam zajść w ciąże. namówiłam tez i mojego męża bo pracę ma niebezpieczną i lepiej być zaszczepionym , a wety był te żółty tydzień i szczepionki były tańsze ale jak chciałam tą tańszą to usłyszałam od pielęgniarki, ze lepiej dla kobiety tą droższą bo będę rodzic dzieci itp.;-) no i pociągnęło mnie po kieszeni ale i tak się cieszę, ze się zaszczepiłam

zapytam dzisiaj mojego gina

Sylka to bym byla bardzo wdzieczna za pytanie bo ja pytalam tu kolezanek i zadna nie pamieta jak to u nich bylo a szpital jest wiadomo- nieobiektywny.
dziekuje kochana!!!!

z Piotrusiem chodziłam do szkoły rodzenia i bardzo polecam Techniki oddychania są bardzo pomocne pod warunkiem że ktoś ci o nich przypomina bo w trakcie skurczy to zapominasz jak się nazywasz:sorry2:

jeśli chodzi o lekarzy to są dwie grupy (według mnie) pierwsza która pracuje państwowo za psie pieniądze a druga która pracuje w prywatnych gabinetach I ci ostatni nie mnie nie wkurzają strajkami W prywatnych gab zarabiaja takie pieniądze w jeden dzień jak ja przez miesiąc pracy Rozumiem że uczyli się 7lat i teraz chcą godziwie zarabiać ale dlaczego kosztem MOIM Teraz w cz-wie nie ma OIOMu dla wcześniaków Gdybym zaczęła w najbliższym czasie rodzić moje dziecko nie miało by szans Jestem zestresowana i cięta na naszą głupia politykę zdrowotną
Myszorka podejrzewam że twój mąz jest internistą?

Pumi z mojej slabej wiedzy medycznej - bo nie zdalam na 10 lat temu na AM wynika i z tego co czytam ze NIE SZCZEPI SIE NA NIC, NAWET NA GRYPE PODCZAS CIAZY, szczepionka to przeciwciwciala i stanowi zagrozenie dla plodu(moze sie w tym momencie myle) ale dodaze ieszkajac 7 lat w Stanach to oni prowadza statystki i doswiadczenia zwlaszcza na emigrantach:no::no::no::no:
wiec powiedz dziekuje NIE, a jak beda napierac powiedz NIEEEEE i KONIEC.
Nie daj sie wraba w jakis syf, zwlaszcza,ze nie chodzisz prywatnie tylko do szpitala a szpitale maja w dupie Pania PUME, dla nich to tylka jestes numerek SS.

Nie da się przecież osądzić lekarzy jedną miarą.Zależy jaki się trafi.Nie podlega jednak żadnej wątpliwości fakt,że zarabiają kilkakrotnie za mało!Nie można tez mieć pretensji do lekarzy,że teraz poodchodzili z pracy.W końcu złożyli wypowiedzenia 3 miesiace temu!No i co?Nagle są wszyscy zaskoczeni,że oni odeszli?Mieli 3 miesiące żeby z nimi negocjować!To się k*****wa wzięli za to dopiero jak nie miał kto przy pacjentach zostać!I jeszcze próbują nagonkę na lekarzy zrobić,że "jak pan tak może panie doktorze"...Ehhh...szkoda gadać...Polska w końcu :happy: dziwny kraj...

reklama
A co do remontów to moja mamunia,która postanowiła nam pomóc i zasponsorować remont łazienki zatrudniła fachowca,który łazieneczkę 1,5m na 2 m robił miesiąc(wszystko miał już poskuwane,wannę wyniesioną itd.) i zostawił ją w takim stani,że JA BYM JĄ CHYBA LEPIEJ ZROBIŁA!Pomijając fakt,że zostawił ją nieskończoną,rozgrzebaną i niechlujną...Fuga na przykład została położona jedynie w jakiejś 1/3łazienki,kafelki odstają od ścian w zależności od miejsca między 1cm a jakimiś....6cm!Zafugował nam krzyżyki między tymi kafelkami,żle założył kibelek,żrobił dziurę w rurze odpływowej od kibelka(tak śmierdziało ciągle,że....a my nie mogliśmy sie połapać o co chodzi!) ,połamał jakieś części od kabiny i uznał,że "nie da się" jej zamontować,zostawił rury na wierzchu bo też się coś"nie dało" ponoć....Nawet nie będę dalej wypisywać bo się zdenerwuję znowu :happy: Dobrze,że mężuś taki pracowity,że wszystko zrobi!Szkoda tylko,że w ogóle wpuściliśmy tego Fachowca do domu bo miał przez niego 3 razy tyle roboty...Ale mamunia się uparła.Sypialnie i kuchnie robimy sami!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry