reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
witam jakoś ostatni miałam problem z wejsciem na forum nie mogło mi wyswietlic strony :confused:

agnie z tym głaskaniem brzuszka to ostrożnie możesz wywołac przedwczesne skurcze i poród:confused:
dzidzia super że teraz masz takie podejscie byłam pytac o ten syropek niestety jest na recepte :baffled: szkoda ale ja się wziełam sama w garsc po monologu który przeprowadziłam z moim M postawiłam sprawe czarno na białym .Wiecie co ale wkurza mnie ze on wogóle nie poczówa sie do winy za atmosfere jaka panuje u nas wiec sory ale ja sie nie bede stresowac mam to gdzies przyjdzie koza do woza . A i przypuszczam że tesciowej szybko nie zobacze tylko synus bedzie jezdził do niej z kacprem żeby mogła go zobaczyc chociaż tylko do czasu bo nie zamieżam pracowac do stycznia hehe a póżniej siedze na macieżynskim wogóle wszystko sie pomieszało od naszego slubu co za rodzina teraz tesciu( w nim chyba mam wsparcie jeszcze jak sie nic nie pozmieniało) ma urodziny w następnym tyg ale ja bede w pracy zadzwonie tylko do niego a po drodze są jakies świeta pewnie sie wszysko wyjasni ale nie zamieżam siedziec z zamknietą buzią .
mili801- też mam rozstepy ale to pozostałosci z pierwszej ciazy:dry: a nowych to chyba jeszcze nie posiadam
helenka no takiej teorii to jeszcze nie słyszałam mysle ze ty dobrze sie z tym też nie czujesz :shocked2::no:
zorietowałam sie że ta waga na której sie wazyłam u gina zle waży oczywiscie na moją niekożysc dodatkowo 4 kg wiec waże sie na swojej hihi
u nas niestety mglisto i pochmurno taki szary poranek az nic sie nie chce a mieszkanie woła o służbe porządkową hehe trza je troszke ogarnąc albo odgarnąc hahaha:-D bo jak przyjdzie niezapowiedziana wizyta to az wstyd bedzie :zawstydzona/y:
Na dodatek mam biegunke od wczoraj taką ze aż mnie w nocy pogoniło trzeba zjesc troszke gorzkiej czekolady albo jagódek suszonych dobra lece bede robic sobie przerwy w sprzątaniu u was :-)

Madzka- nie daj sie...;-)Ale faceci to sa bezduszne stworzenia- Ty mozesz gadac a on nic....Mnie takie cos doprowadza do jeszcze wiekszej wsciekłosci....
Przez te sny wlasnie to ja pozniej chodze jakas zdołowana- jak mi sie sni np,że maz mi mowi, że mnie nie kocha, ze nie chce ze mna byc bo ma inna babe...

Witam wszystkie mamy, :-):-):-)
U mnie słoneczko sie przebija przez chmury i jest całkiem przyjemnie:tak:
helenko mam nadzieję, ze twój mąż mówi to w żartach, chociaż nawet i to nie przystoi,:no::no::no: Teraz już wiem dlaczego masz tak wysokie ciśnienie:baffled::szok::szok:
przestań go słuchać i żyj własnym życiem:-)
Atrakcyjna czuje się zawsze,;-):-) nawet teraz kiedy brzuszek mi troszkę odstaje o wyglądam jakbym sie przejadła.:-D
ale waga mi skoczyła na niecałe 6 na +:sorry:, tylko nie wiem gdzie mi sie to mieści, bo ciągle wszystko na mnie wchodzi, jedynie rozpinam guzik w spodniach. Celulit mi sie zrobił, fakt :shocked2:ale przypuszczam, ze to raczej zaprzestanie codziennej gimnastyki. Chyba muszę do niej powrócić, bo podobno potem szybko wraca się do formy:sorry2:.
Też mam w mieście fitnes z serii Aktywne 9 miesięcy, ale nie wiem czy to nie za późno

moje sny to raczej koszmary:-(. ostatnio śniło mi się , ze urodziłam dziecko podczas wojny:szok:, nie było nigdzie szpitala, wszystko zburzone.:szok: A jak urodziłam to nie umiałam się nawet nim zając:-( i nie czułam tej więzi.:-( jak wstałam miałam wyrzuty sumienia:sorry2:

Mili gratulacje, u mnie jeszcze trwa ale nie wkurza mnie wizualnie:tak:
A ja znowu się biorę za krokiety,:baffled: bo narobiłam tyle farszu, ze wczoraj nie zdążyłam wszystkiego przerobić. :szok:Ale jazda, najwyżej zamrożę

madzka: No ja właśnie nie wiem o co chodzi z tym głaskaniem oO Słyszałam, że dziewczynom na patologii zabraniają to robić, ale jak jest ciąża niezagrożona to żadnych przeciwskazań do głaskania chyba nie ma oO O co kaman?

Ja też o tym głaskaniu słyszałam, może chodzi o masowanie.:confused:
Bo ja codziennie szoruje brzuszek gąbką a potem smaruję oliwka na noc, rano kremem na rozstępy .
O oczywiście wszystko w granicach rozsądku:tak:

Poszperałam po sieci i wniosek jest taki, że jak ciąża jest niezagrożona, to wtedy nawet jest zalecane głaskanie, jako nawiązywanie kontaktu z dzieckiem. Mi podczas głaskania brzuszek nie twardnieje, mogę spokojnie wmasowywać krem i nadstawiać brzuszek do głaskania mężowi. :)
Oczywiście, bez przesadyzmu. :)

Asia kombinezonik fajny, szczególnie te obwódki z wełenki, :tak:
ale ja sie rozglądam z a takim gdzie nóżki są już w środku i w komplecie są rękawiczki, żeby nie komplikować sprawy przy ubieraniu.:no:
Bo jak wiadomo większość dzieci nie lubi być ubieranym w kolejne warstwy:tak::tak:

reklama
Ładniusi ten kombinezonik :) Co prawda taki ze stópkami i łapkami jest wygodniejszy do zakładania, ale można mieć i taki i taki przecież... :) A z tego co jakiś czas temu obserwowałam na allegro, to większy jest wybór wśród tych bezstópkowych :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry