reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A ja mam problem ale z tata - bo to taki sredniowieczn typ:-D

Chcialam sie spytac co z ta glukoza, czytam tutaj o niej juz jakis czas, a moj lekarz nawet nie wspomnial. Nastepna wizyta 22, wiec jeszcze 3 tygodnie i wiem ze dostane skierowanie na badanie krwi, ale raczej takie jak wczesniej. Nawet nie robilam badania moczu:tak: Nie wiem czy to obowiazkowe czy nie?

Wracajac do snow, to nie pamietam co mi sie sni, bo juz jakis tydzien poprostu nie spie i jak ktoras tu pisala (przepraszam teraz nie pamietam ktora) noc to koszmar:szok:

A co do jedzenia to tez pozeram wszystko. I nie byloby to jeszcze takie zle, gdyby nie to , ze mieszam!! Po slodkim musze zjesc cos kwasnego, po kwasnym slodkie itp. Smaki musza mi sie wyrownac!!

Rzeczy dla dizecka pore w tym samym proszku co dla nas, tyle ze nie uzywam plynu do zmiekczania.

Halinka pewnie masz racje z ta watroba, ale ja w tym miejscu czasami czuje tez ruchy malego.

reklama
Paulinek- dopomnij sie o badania!!Ja co prawda tez glukozy nie miałam jeszcze robionej ale mocz i krew zleca mi ginek co wizytę.
Wydaje mi sie,że to wazna sprawa. Tak wiec przy nastepnej wizycie zapytaj sie lekarza o te badania

Łoj to mieszanie jest straszne, ja też mam tak czasami, że słone i słodkie np jedno po drugim, albo z kwaśnym mieszam... :) A do mamy to ja muszę po ogórki kiszone pojechać, bo mam chetkę jak nigdy :-D

A u mnie babeczka się piecze, zaraz będę robić zupkę, a niestety kurek ni było:-(, tylko opieńki.
Ja miałam mocz i morfologię już 3 razy, no i na każdej wizycie ważenie i mierzenie ciśnienia i tętno dzidzi:tak:.
Paulinek Asia ma rację, musisz się upomnieć o badania, a jak nie da skierowania to zmień lekarza.Glukoza jest w ciąży obowiązkowa
Na głównej stronie Babyboom po prawej stronie masz standardowe badania w ciąży, przeczytaj sobie i sprawdź czy lekarz Ci takie badania zleca.

Ten moj lekarz jest dobrym lekarzem:tak: Zmieniac nie zamierzam. Jest tez enokrynologiem no i poloznikiem. Mialm usg, tetno dzidzi, polozenie lozyska, badanie szyjki itp. robione ne kazdej wizycie, morfologie 4 razy, ale nie mocz i nie glukoze. Czy mozliwe jest zbadanie tego przy robieniu morfologii?? Testy na toxo i na "mongolizm" (sory nie wiem jak to przetlumaczyc) mialam juz na poczatku ciazy rbione przy okazji 2 pierwszych morfologii. Istnieje mozliwosc ze mi to nie potrzebne??

Może po prostu za granicą są inne normy co do badań w ciąży, jęsli jest dobrym lekarzem to nie masz się czym przejmować.Ale przy następnej wizycie się zapytaj to będziesz spkojnejsza:tak:

A ja dzis na obiadek zrobie "befsrogonowa"- nie wiem jak to sie fachowo pisze;-)
Ale juz sie nie moge doczekac, mniam mniam
Do tego zrobie ziemniaczki...
Chciałam dzis jechac kupic sokowirówkę bo mi mama worek marchewek i worek jablek dała...Ale nie chce mi sie jechac...
Jakas ospała jestem, no coz....jutro mezusia na pakupki wyciagne i przy okazji na buty go naciagne bo mi noga zmalała...dziwne

Paulinek- tez mi sie wydaje, że zapytac sie powinnas co do tych badan.
Zreszta kazdy lekarz ma jakies tam swoje zwyczaje...Aler morfologia i siku jest niezbedne..Dopominaj sie- a co;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry