reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Paulinek glukoza jest konieczna w ciąży żeby się upewnić,że nie masz cukrzycy ciążowej!Absolutnie konieczna i rzeczywiście się zapytaj koniecznie jak będziesz u doktorka co z cukrem!Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby za granicą było inaczej...

reklama
Hihihi!No ja nie wytrzymam...Na pytanie(skierowane do mamuni,z którą właśnie na skype rozmawiam):"Ale o co ci właściwie chodzi?Co Ci się nie podoba?" moja urocza mamunia odpowiedziała :"Bo ty nic ze mną nie uzgadniasz!Przecież nie wiadomo jak ja będę miała z urlopem..."No przecież jest niemożliwa!Ja jej mówię,że chcemy ślub i chrzciny maj-czerwiec a ona się zachowuje jakbym jej oznajmiła,że za 2 tygodnie jest termin!EEECCHHH....te mamy...
Ach!No i padły moje ulubione słowa:"Jak nie chcesz to w ogóle nie musimy ze sobą rozmawiać." Cóż za powalający argument...:-D

Kochane jestem na sekundke... wiem, ze glukoza jest na 100% potrzebna.... ale robi sie ja po 24, czy 25 pełntym tygodniu..... wiec popytajcie.... bo to bardzo wazne....
ja dzis tez mieszam, kapustka kiszona i slodycze...
a co do jedzenia to powiem, ze ja tez mam problemy z jedzeniem tego co zdrowe.... ale pozniej popisze bo nie mam czasu
Esti jak tam babka, kurcze juz nie moge sie doczekac az sprobuje ja zrobic jak bede u daniel amieszkac.....
milego popoludnia

Paulinek, a mi sie wydaje ze wszystko jest ok,poniewaz sama przebywam za granica i moj lekarz tez nie chcial mi zrobic glukozy(oni sprawdzaja prawdopodobienstwo wystapienia cukrzycy u Ciebie) ale poprosilam i dostalam skierowanie.Zwyczajnie zapytaj,a wszystko bedzie ok, trzymam kciuki.;-)

nio dziewuszki byłam dziś u gina wyniki super takie jak bym nie byla w ciąży:-) cukru mało ale ja nie piłam żadnego swinstwa widocznie to zrobili inaczej bardzo jestem zadowolona ze zmiany lekarza mimo ze musze do niego dojeżdzać A co do wagi to zgóbiłam gdzies 3 kg widocznie żle mnie zważyli

Co do tesciów hmmmm powiem szczeże że albo ze mną albo z nimi jest coś nie tak w tej chwili głównie mysle o teściowej przed ślubem nie wtrącała sie w nic nawet jak ją poprosiłam to sciemniała że nie ma jak a teraz jaka upierdliwa wtrąca sie i próbuje coś zrobic ale za moimi plecami jak sie spotykają czyli mój M z mamą nie wiem jak mam to odebrac ale mnie to nie bawi i nie mam zamiaru tego tak zostawic do tego podowiadowywałam sie etakich rzecze włos mi sie najeżył musze to wyjasnic a mój mąż bedzie wiedział gdzie ma rodzine ....Wczesniej było wszystko wspaniale zajebiści no takich tesciów pozazdroscic . No długo nie trzeba było czekać a tak ogólnie to ja już od dawna mówiłam do nich mama tata ...

Ja raczej takiego obrotu sprawy się nie spodziewm...Ale nie zazdroszczę ci Madźka!Moja teściowa jest osobą,której jak coś się nie podoba to od razu wygarnie.Jak kogoś nie lubi to unika.Nie ma w niej za grosz fałszu.Tylko udaje,że jest groźna a jest cud-kobieta hihi!
Właśnie zakończyłam rozmowę z mamunią.Pokojowo.Chyba dotarł do niej bezsens zarzutów...Ale ciiii!Bo do tego to ona się nigdy nie przyzna!Wygarnęłam jej,że teściowa się w ogóle nie wtrąca!I musiała spuścić z tonu....Chyba dojdziemy do porozumienia bez krwiożerczej walki :-) :-D

czesc dziewczyny .ja dzis rano mialam robiona glukoze.musialam wypic to swinstwo. przetrwalam to. coprawda czulam sie zle przez to cale poobiedzie ale teaz jest oki.:-)

reklama
Witajcie dziewczynki. :-):-)
Jesuuu ale nadrukowałyście tylko przr jeden dzien. nie było mnie a tu prawie 10 stron:szok:
Witam nowa mamę.
Esti ty kucharko, ja tez odkąd jestem na L4 to więcej i bardziej urozmaicone dania gotuję, i wcale mi sie nie nudzi na zwolnieniu hihih
Oczywiście nie pogniewasz sie jak skorzystam z przepisu :-D
Pumi pozazdrościć wojaży:tak::tak:
jak napisałyście o rozstępach to latałam cały wieczór nago po domu:-):-):szok::szok:, żeby mnie mężulek obejrzał i o dziwo nie znalazł żadnego nowego:tak::tak:. wszystko to pozostałość po burzliwym dorastaniu. a na noc jedynie smaruje oliwką a na dzień kremem, żeby mi bluzek oliwka nie zapaskudziła:tak::tak:

Szczypawka a ja bym chciała, żeby moja mama chociaż do mnie zadzwoniła i , żeby sie zapytała jak się czuję. Fakt, ze wtrącania też nie toleruje, ale lepiej jak się udziela a nie ignoruje:confused2:

cukier dopiero u mnie za 2 tygodnie, aż sie boję, bo ja słodkiej herbaty nie mogę wypić a co dopiero glukozę:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry