reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie grubaski:-):-):-)
W sobotę byliśmy na zakupach i zostawiliśmy w sklepie kilka stówek:szok::szok::szok:.Ale mamy już wszystko, oprócz kosmetyków dla dzidzi.Ale to już niewielki wydatek, kilkanaście złotych.I tak w sklepie zostawiliśmy kilka stówek..................
Dzisiaj w szkole rodzenia dowiedziałam się , że nie jest wskazane siedzenie z nogą na nogę i nie wolno masować brzuszków bo to może doprowadzić do rozluźnienia wszystkiego i wywołania skurczy.A więc laseczki nie masujemy brzuszków.
Witam nowe mamusie:-):-)
Szczypawka duża Ta Twoja córeczka :tak: i oczywiście gratulacje:-D:-D:-D
Ja do lekarza dopiero za 2 tygodnie, zobaczymy ile synek waży.Ale jeszcze się nie przekręcił , nadal bryka jak szlony i wali mamę po czym popadnie:-D:-D:-D:-D

reklama
witam nowa mamusię:-):-):-):-)

Pumi jutro razem świętujemy studniówkę, mam nadzieje , ze mężulek mnie gdzieś zabierze:tak::tak::tak:

Anja masz rację te zakupy wykańczają, a mnie wykańcza przebudowa kuchni i jadalni, ale na razie o tym sza. jak skończymy to wstawię fotki, ale może trochę z tym zejść hihihi
zmykam bo jestem strasznie śpiąca i zmęczona:baffled:

Dobranoc mamom i dzidziom:-D:-D

Jestem po kolejnej wizycie u ginia i wszystko jest jak nalezy. Dzidzia siedzi wysoko i raczej po prawej stronie stad to klucie pod zeberkami. Marudzilam ze ginio nawet nie wspomnial o glukozie no i sie doczekalam. Dostalam dzis skierowanie na ta przyjemnosc. Ide jutro z samego ranka i moge sie troche poludzic, ze nie bedzie to takie straszne jak pisalyscie:szok:

No i jeszcze kolejne 2 kg zaliczylam od ostatniego razu, czyli razem 10:szok: Mialam cichutenka nadzieje ze tyle to przytyje przez cala ciaze. Zgubne skutki zamilowania do jedzenia:-D

Dobrej nocy ciezaroweczki

no wlasnie-te remonty. my bylismy mieszac farby i pokupowac co nam trzeba do malowania. Sylka - obawiam sie ze studniowke spedze w remontowym balaganie.
pawel sie wygadal ze ma jakas niespodzianke- podejrzewam ze chce mnie zabrac do dzidziowego sklepu i kupic wszystko na raz- ufff sama nie wiem czy nas stac na taki jednorazowy wydatek- przeciez to by wynioslo ze 2 000 dolcow!
ale sie wkurzyl na mnie jak ostatno cos wspominalam ze trzeba kolejno do grudnia uporac sie z calymi zakupami a on na to, ze mam cicho siedziec i nie psuc niespodzianki.

Coś spać nie mogę...:crazy:
Wkurzyłam się dziś nieco w sklepie dzidziowym. Jedziemy jutro z Mążusiem do znajomych na wybrzeże po spadki dla malenstwa (łóżeczko, wózek, ciuszki) i do ikei po akcesoria do wykończenia pokoiku, więc się chciałam zorientować w cenach w naszym terenie, bo może coś kupimy w trasie. Przy okazji chciałam kupić jakieś śpioszki lub bodziaki dla koleżanek na prezenciki pourodzeniowe - możliwie gładkie żeby na nich wyszyć lub doszyć aplikacje z imionami maluszków. No i pani tak mnie zakręciła że zamiast śpioszków lub body po ok 10zł pokupowałam kompleciki koszulka+śpioszki za 20zł, bo cena była osobno za śpioszki 10 i za koszulkę 10 ale wisiało razem a ja spojrzałam tylko na jedno. Nie przyszło mi do głowy, że to może być osobno ocenione:no:. Taka stara - a taka głupia. A przecież wiadomo, że dla siebie jak oglądam komplet to często cena jest osobno za spodnie i osobno za marynarkę.
Nie chodzi o samą cenę, a i komplet może lepszy na prezent, ale że tak się dałam wrobić:wściekła/y:.

Dzień dobry mamusie!
Ja widzę,że nie tylko mnie czeka tutaj grudniowy poród :happy: Tylko,że mnie juz lekarz zapowiedział,że najpóżniej w święta...WRRRR!!!W wigilię rodzić?!No i jak ja sie mam spodziewć,że ktokolwiek(oprócz mężusia) będzie miły na porodówce?!A jak lekarze będą niemili to mężuś będzie tupał nogami,że na jego dziewczynki krzyczą!

Dziękujemy wszystkim za gratulacje! :-) Zuźka duża ale po ostatnim USG okazało sie,że ciąża jednak jest tydzień starsza.Także to już 31tc leci a nie 30...No cóż...Bardziej wierzyłam w wyliczenia z USG bo okres zawsze taki nieregularny miałam...

A Ty Pandorax widzę,że rzeczywiście cos spac nie możesz!Jeśli od 5:00 tu siedzisz.... :-) Ja też się obudziłam w nocy i spać nie mogłam.

Właśnie!Dziewczyny czy macie może skurcze?Nie chodzi mi o przepowiadające ani w ogóle w obrębie brzucha.Ale mnie już 3 noc z rzędu budza strrrraszliwe skurcze w łydkach!No ja szczerze wątpię,że moje łydki sie do porodu przygotowują....Więc się zastanawiam czy to tylko ja tak mam?Średnio przyjemna sprawa...

reklama
Dzięki wielkie za wskazówki!Mam nadzieję,że sie skurczy pozbede bo którejs nocy mężuś dostanie zawału..hihi!Zaczynam krzyczeć zanim sie obudzę wiec są to okrzyki niekontrolowane :-D I on biedny zanim ja sie przebudzę to zrywa sie na równe nogi i krzyczy:"co sie dzieje?!Co ci jest?!" no i ja sie wtedy budzę i tylko odpowiadam:"skurcz" :-D Muszę mu tego juz chyba oszczędzić :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry