reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Czesc dziewczyny.
Pumi- nie martw sie i tak Cie przygarniemy- tak ewentualnie ale wiesz....takie bezinteresowne to my nie jestesmy...musisz nam cos za to odpalic:-DPrzygarnieciue do grona kolezanek kosztuje i to sporo, wiec lepiej sie zastanow...;-)
Agnie- kurcze dobrze,że Ty zaczelas z tym goleniem bo mi az glupio bylo pisac...ostatnio poprosiłam meza,żeby mi pomogl sie ogolic to stwierdził,ze mnie potnie, wiec jakos dalam rade we wannie, ale bylo ciezko.
Dzis ide do lekarza, hmmm ciekawe co mi powie bo mezus idzie ze mna;-)
Mili- ja tez mam lenia jak cholera. Jestem apatyczna, leniwa, zniesmaczona wszystkim.
Magcha- z ciuchami tak to jest w ciazy, nie zakladasz czegos przez tydzien a tu sie nagle okazuje ze jest to za male na ciebie. Ale spoko, jak urodzisz szybko wrocisz do tych lumpkow

reklama
Musze Wam opisac moj wczorajszy dzien. Byl MASAKRYCZNY!!!!!!
Otoz- z rana przyjechala do mnie kupela i wszystko bylo okej tylko ja znowu okazałam sie za malo asertywna i nie moglam jej odmowic pojechania z nia do fryzjera...Zaparkowałam auto w miejscu dozwolonym- nie bylo zakazu...ale kawałek na krawezniku. Nie bylo mnie 3 godziny...wracam...patrze...nie ma fury....Myslałam,ze mnie krew zaleje...pierwsza mysl...zaj...ali mi auto. Dzonie na policje a ten jełop informuje mnie- "jest Pani w błedzie- auto zostało odwiezione laweta przez straz miejska na parking policyjny!!!:wściekła/y:Ale rzucałam miesem na tej ulicy..ludzie chyba mnie za żula wzieli i pomysleli ze z patologicznej rodziny pochodze...
Pojechalam na ten parking- 200 zl za holowanie!!!!Tyle kasy za taksowke dla mojego auta przez pol miasta!!:wściekła/y:Pozniej do strazy miejskiej- jechałam tam z przekonaniem,że zapłace gigantyczny mandat. Ale stwierdziłam- h..j tam wezme ich na litosc. Nakłamałam, że stanełam tylko do apteki,bo mam zagrozona ciaze....ze nie moglam dluzej prowadzic auta- I facet sie zlitował;-)Ale do domu wrociłam o 21.30....Byłam poza domem od 12. a miałam odpoczac...Jescze mi wscieklizna nie mineła...Nie chodzi o kase ale o to,że nie stanmełam w miejscu niedozwolonym tylko kawałek na krawezniku zeby nie blokowac przejazdu innym....inni popełniaja wieksze przestepstwa...FUCK

Dzień dobry!
Asia rzeczywiscie dzień pełen wrażeń :happy: Ale na naszych "stróżów prawa" nic nie poradzisz!Nie denerwuj się juz bo tak to na pewno nie odpoczniesz :happy:

Ja tam nie wiem.Brzuszek mam pokażny a z goleniem czy obcinaniem paznokci u nóg sobie radzę doskonale...Ale może wygodniej byłoby poprosić mężusia?Na pewno.Tylko on ostatnio wraca z pracy póżnym wieczorem.Mocno zmęczony.Nie będę mu marudzić jak jeszcze sama daję sobie radę....

A zciuchami w ciąży to trudna sprawa.Ja właśnie przygotowałam kolejny mega-wór ciuchów,w które już nie wejdę teraz i trzeba je zwieźć do piwnicy.Póżniej będziemy je stopniowo przywozić hihi!Od tych zaczynając bo to jeszcze najwieksze z za małych.

A lenia miewam strasznego-nie ukrywam.Wtedy przypominam sobie,że juz mi tak mało czasu zostało i zaczynam "robić generalne porządki",po których robi sie gorszy sajgon niz był....Ale jak w końcu zakończę te prace to naprawdę 1 raz w życiu wszystko będzie miało swoje miejsce!Aż przyjedzie mamunia i stwierdzi na przykład,że "tak mi bedzie wygodniej" i znowu będzie bałagan :happy:

Witam lasencje

jessienna chandra sie pokazuje, mnie dzisiej w nocy tak napiepszala glowa,ze myslalam ze umre, bo zjadlam kilka gryzow kapsty kiszonej-krora juz chyba byla nieswierza :no::no::no::no::no::no:
Poza tym zadzwonila moja siostra z kalifornii:szok::szok::szok::szok::szok:z pytanie jak sie czuje:wściekła/y:pierwszy raz zadzwonila od przez cala ciaze byla cisza w eterze:confused2::confused2::confused2::confused2:smutno jej sie zrobilo, dobrze ,ze teraz a nie jak dziecko bedzie mialo 10lat:crazy:
ale spoko, jestem zszokowana nawet powiedziala,ze paczke i wysle bo nie planuje baby nr2:-)takze shocker podwojny!!!nawet poprosila bym przeslala jej zdjecie brzuszka shock!

czas zaiwania jak szalony listopadowki sie rozdwajaja, swieta swieta i po swietach bedziemy sie rozdwajac!:rolleyes:

Hej Mamuśki,
W końcu nadrobiłam zaległości w czytaniu...
Wczoraj byłam u gina - mam pytanie czy któraś z was spotkała się ze zbyt wysokim poziomem leukocytów w ciąży???? Moje bardzo znacznie przekraczają normę - lekarz wykluczył nerki (badanie moczu i usg nerek wyszło dobrze) , zasugerował że może zęby, ale przed ciążą wszystkie wyleczyłam więc sama nie wiem... strasznie się tym martwię - zobaczę jak wyjdzie następna morfologia...
Dziewczyny dowiedzcie się czy na pewno macie zrobione wszystkie badania potrzebne w szpitalu w którym będziecie rodzić (np. WR (czyli kiła - badanie w 1 i 3 trymestrz), zapalenie wątroby typu C, HIV, potwierdzona na papierze grupa krwi - na słowo nie uwierzą) - przy niektórych chorobach lekarze muszą od razu podawać antybiotyki więc lepiej wiedzieć wcześniej...

Jedyne czego mi żal to pierogów z kapustą na wigilę...Ale może się uda?W prawdzie lekarz daje małe sznse ale jakies są.Trzeba tylko będzie się oszczędzać.I będzie dobrze!A jak Zuzka wcześniej przyjdzie na świat to będę taka szczęśliwa,że nie będę chyba myślała o pierogach?! :-D W każdym razie teraz myślę.I nie pozostanie mi chyba nic innego jak je zrobić przed świętami :happy: a w wigilię jeśli będziemy już w domku to niech się martwią co młodej mamie przygotować!Mamunia przyjeżdża i będzie chciała córeczce pomóc!A mężuś mój kochany już zapowiedział,że zamiast karpia smażonego(którego i tak niecierpię) zrobi mi sandacza na parze w jogurcie i ziołach....A rybkę to on umie przygotować jak nikt! :-)
Chyba muszę zjeść 2 śniadanie bo po tym co piszę zrobiłam się głodna :-)Ach!A'propos to ja mam już 12kg na plusie...ale w książeczce,którą dostałam w szkole rodzenia wydanej przez Instytut Matki i Dziecka jest napisane,że przy moim wskażniku BMI norma jest do 18kg.No to tyle to juz nie będzie chyba!Więc sie nie martwię! :happy:

MoMi - co to znaczy znacznie przekracza normę? W ciąży wysoki poziom krwinek białych jest fizjologiczny nawet bardzo wysokie wartosci np 16. Jeśli wyniki moczu są ok i nie stwierdzono białka, amoniaku, ciał ketonowych i wykluczasz stany zapalne zębów to po prostu taka jest Twoja "uroda". Może dla pewności wybierz sie do dentysty - możliwe ze jednak coś się tam dzieje. A pamiętasz może czy dzień przed badaniem krwi nie robiłaś porzadków, nie byłas na basenie czy po prostu się nie zmęczyłaś? Wysiłek fizyczny dodatkowo podnosi poziom leukocytów więc może to jest przyczyna?

Magcha - u mnie jest 17 z kawałkiem. Nie chcę na razie panikować - za trzy tygodnie powtórzę badanie i zobaczymy. A swoją drogą nie wiedziałam że wysiłek fizyczny ma wpływ na leukocyty!

reklama
MoMi myśle że nie ma co panikować - zobaczysz jaki bedzie nastepny wynik. A w ramach ciekawostki poziom leukocytów podnosi również wysoka temperatura otoczenia, opalanie się na słońcu, stres (przynajmniej tak mnie uczono - jestem pielęgniarką).
Ja za to walczę o utrzymanie hemoglobiny i erytrocytów na granicy normy bo nie dość że one fizjologicznie spadają w ciązy to jestem wegetarianką. Przed ciązą miałam doskonałe wyniki a teraz "wiszę na krawędzi" normy.Sprawdzę to we wtorek ale mój gin ostatnio optymistycznie stwierdził że największy spadek dopiero przed nami czyli teraz. Zobaczymy.No i ten cukier....teraz bede miec 2 test obciazenia glukozą a mnie się śnią w nocy lody, ciastka i owocowe jogurty - nie mogę juz patrzec na naturalne bez cukru ....:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry