reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurcze widze, ze nie tylko ja mam takie sny. Ost. ciągle mi sie sni, ze będe zaraz rodzić, ze juz jestem w szpitalu i chodzi pełno dziewczyn w ciazy.:dry:

reklama
Hej
Rożek: mam 2, jeden dostałam w prezencie,taki bialusi, mię
ciutki misiowy, mial być dal Oli do chrztu, ale było za ciepło na rozek, więc jest nie używany, a drugi kupiliśmy z wkładem kokosowym :-)
Krem do buźki: Elobaza, sprawdziłam na Oli, ekstra jest i Bambino
Wkładki laktacyjne, :NUK, CANPOL
Laktator :Tiupe,
Butelki i smoczki:Tomme Tippee
Termometr do ucha:Braun i z miękką końcówką
Krem na brodawki:maść MALTAN

Madzka ja co prawda nie mam z tym problemu ..ale mam pomysł od koleżanki
Smarujemy się oliwką i na to nakładamy folię spożywczą:-D:-D:-D:-D:-D, omijając brodawkę oczywiście.Brzmi śmiesznie ale jest skuteczne. To samo można zastosować na brzuszek jak swędzi:-)

Mnie jak swedziały cycuchy to sobie kupiłam mięciutki stanik z bawełny bez fiżbin- bardzo pomogło. Biuscik w ciazy trzeba miękko i wygodnie nosic.

Dzien dobry.
Ale ciezko sie czytało tyle tworczych stron:-)No ale dobrnęłam do samego konca
Przede wszystkim- PAULINEK- ogromnie sie ciesze,że wszystko jest w porzadku. A mały jest przeuroczy...Jestem w pracy ale to nie przeszkodziło w tym,żeby łezka mi poleciała...;-)Trzymamy kciuki za Twojego synusia...
Jobo- ciesze sie,że wszystko w porzadku. Musisz teraz duzo odpoczywac
Frodo- co do pytan o chusteczki, rozki itp- to ja szczerze mowiac jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam. Chyba powinnam:baffled:
Wczoraj przywiezlismy łózeczko- zdjecia wkleje wieczorem bo w piatek nie zdazyłam:zawstydzona/y:

Paulinek- gratulacje, chyba wszystkie Ci już zazdrościmy że masz go już tutaj na świecie i możesz na Niego patrzec:) czekamy oczywiście na więcej zdjęć!
Dziewczyny ja też mam takie skurcze- twardnieje mi brzuch co jakiś czas- co mam robić? to nie boli, ale gdy dłuzej siedze gdzieś to zaczyna czesto mi twardnieć, czy powinnam sie zgłosic do szpitala??????????????????????????

joaaa a jak czest Ci twradnieje? Bo jak kilka razy dziennie- tak do 15 to nic powaznego- macica przygotowuje sie...a jesli czaesciej to przy najblizszej wizycie zglos to do lekarza a jesli idziesz dopiero za jakis czas to zglos sie do szpita. Pewnie beda kazali Ci brac nospe albo przepisza Ci fenoterol

reklama
Paulinek jeszcze raz wszystkiego naj, niech mały rośnie i dożo zdrówka dla was. Jest taki śliczny i malusieńki a ty tak pewnie go trzymasz:tak::tak::tak:

mnie brzuszek tez czasami twardnieje, tak może 2 , 3 razy na dzień ale puszcza po około 30 sekundach, ale jeśli dzieje sie to częściej to trzeba się zgłosić do lekarza.:tak::tak:
ja do gina idę za tydzień i mu o tym powiem.:nerd:
ale wydarzyło sie jeszcze coś. otóż jak pojawiła mi sie linia na brzuszku to na drugi dzień dosłownie w przeciągu 2 godzin pojawiła się również obwódka na około pępka, taka lekko sina. nie wiem czy sie bac, czy kogoś alarmować?
macie coś takiego?

Do góry