reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no to niezłe przeżycia weekendowe !!!
jeśli chodzi o oczko Twojego synka to może i lepiej, że tak szybko zostało to zauważone - jest przecież szansa na poprawę wzroku zwłaszcza, że nie jest to wada dziedziczna :confused: taki mi się wydaje, ale specjalista na pewno Wam pomoże :tak:
pozdrawim

reklama
a jeszcze mam pytanko czy zażywacie jakieś witaminy :confused: bo mi lekarz nic nie zalecił na razie, powiedział, że zobaczymy jak wyjdą badania i wtedy się pomyśli !? ja w ostatnim czasie i w czasie staranek zażywałam "Witaminy i minerały ze Zdrowitu" ale je odstawiłam w tej chwili bo nie wiem czy mogę je zażywać :confused:

no ola nieżle weekend pełen wrażeń:baffled: wiesz co ja również myślke że te 9 miesiecy nam szybciutko zleci:tak:

MagdaRybka każdy lekarz zaleca zażywanie witamin dla kobiet w ciąży np. prenatal elevit kwas foliowy itd zapytaj w aptece to ci powiedząa to już zależy w sumie od ciebie jake bedziesz zarzywac bo one nie są na recepte ja w poprzedniej ciąży brałam elevit oczywiście lekarz mi zalecił a teraz ten sam lekarz powiedział jakie bede chciała więc zarzywam prenata clasic (tańszy i te same składniki)l jest równierz prenatal kompleks ale to dla osób które mają poranne mdłości jest tam o jakies składniki wzbogacony mam nadzieje że nie zakręciłam :dry:i jest to wmiare sensownie napisane :eek:
dzis byłam na grilu teściowiesię dowiedzieli ze kacperek bedzie miał rodzeństwo są przeszczęśliwi.:happy::happy: a tak pozatym to suuuuuuper:-D

czy wy też macie takie drobne literki czy to jak mam pochszanione w kompie i gdzieś trza to przestawić zmiejszyły się a ze dwa trzy dni temu jak zaczynałam to było ok?????????:szok::confused::surprised:

dziewczyny, jesli macie dobrą morfologię, to witamin nie trzeba. wystarczy sam kwas foliowy.
ciężarówki styczniowe mają to szczęście ze w okresie najintensywniejszego wzrostu dzidzi mają mnóstwo świeżych owoców do podjadania i naturalnych witamin.

madzka - widok -rozmiar tekstu

Chcialam pogratulowac wszystkim stycznioweczkom :tak:
nie moge uwierzyc, ze ja juz 2 lata temu bylam w ciazy ;-) ale ten cas ucieka :-D
zycze Wam wszystkiego dobrego i jak najmniej dolegliwosci :cool2:

Elżbietka kurcze dzięki wkoncu wyrażnie widze co piszecie :-):-D:-) hehe jak minął dzionek ?? ja nie odczułam ciepła bo byłam w pracy zastanawiam się jak ja przechodziłam w zeszłym roku ciąże w te upały co były teraz mnie drażnią a wtedy 7-8-9 miesiac i to jeszcze w pracy do końca a teraz to ja marudze nic mi się nie chce mam lenia mam nadzieje że ten leń minie bo w czwartek mi się rodzinka zjeżdza :eek: trza by poinformowac no nic ja spadam jestem wycieńczona papa zaglądajcie tu od czasu do czasu bo narazie jest tu cicho .

Cześc dziewczyny

Mnie w tej ciąży ogarneło maksymalne lenistwo. Nic mi się nie chce:zawstydzona/y:. Zapuściłam domostwo potwornie:-(. Ograniczam się do opieki nad Julcią, ale cały czas czekam kiedy pójdzie spać żebym mogła ja się położyć. Poza tym ciągle jem i już wychodowałam spory brzuszek:baffled:. Co będzie do końca ciąży:confused:. Tak myślałam żeby otworzyć wątek "Galeria Brzuszków" czy coś takiego. Będziemy tam mogły chwalić się co jakiś czas swoimi brzucholkami;-).

czesc u nas też ok ale ostatnio bardzo mnie muli i zaliczyłam już pierwszego pawika:eek:
o wielkości mojego brzuszka się nie wypowiadam bo taki z Piotrusiem to miałam po koniec 3msc:szok:

hej
zrobiłam liste mam styczniowych MagdaRybka i Madzka napiszcie mi na priva terminy porodów bo nie moge doczytać
jesli chcecie paski pod nickiem to dajcie mi linka

reklama
Ja nie wymiotuję ale strasznie mnie mdli cały dzień:baffled:. Wczoraj było mi tak niedobrze i miałam taką zgagę że myślałam żeby sobie wsadzić palce i sprowokować tak się męczyłam.
Tak szczerze Ci powiem Ola że jestem zaskoczona tym moim brzuchem. Z Julką bardzo długo nic nie było widać. Pamiętam że na początku czwartego miesiąca byłam na dyskotece z okazji 18 urodzin mojego brata w krótkiej bluzce i spodniach biodrówkach:cool2: rozmiar 34, a teraz w żadne spodnie nie wchodzę oprócz dresów:baffled:.
Jeśli chodzi o witaminy to tak jak przy Julce od początku profilaktycznie zażywam Feminatal N i Folik z przykazania lekarza. Badania mam dobre.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry