reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No dzisiaj mam taki jakis słaby dzien. Jezeli chodzi o bezsennosc to ja tak mam juz od dawna. :-( Juz szczerze jestem zmeczona ciążą juz chce urodzic i wiecie co cos mi sie zdaje, ze to bedzie 31 grudnia 2007. Rok temu własnie tego dnia mielismy isc do znajomych a ja sie rozchorowałam na grype zołądkową i sie zaczeło bol głowy i wymioty ależ sie czułam. Moze to zapowiedz była tego co mnie czeka w 2007 ;-).

reklama
Albiniec...nawet mnie nie strasz...ja już pomału panikuje. Od rana dzisiaj oglądam swój brzuch ...czuje jakby mi się na nim skóra naprężyła do granic wytrzymałości, jakby był większy o połowę i opadł w dół, nie wiem czy ten mały gałgan mi się tak ułożył...czy już czas zacząć panikować:tak: Tak czy inaczej jutro jade do Smyka, bo przyznam się szczerze...że nie mam zupełnie nic dla malucha, planowałam pozakupować w Nowym Roku, ale wole chyba jednak wcześniej :cool2:

Dziewczyny, poradzcie mi jki laktator kupić? elektryczny czy ręczny? bo są podzielone zdania,i wkońcu zgłupieć można od tego wszystkiego!
GirlyGirl- ja tez juz mam dosyć mojego brzucha,chce zeby mały był juz ze mną, zebm wkońcu założyła swoje ulubione dzinsy i koszulki, ze spaniem to tak sobie bo i tak sie nie wyśpie przy dziecku ale mam już dość samej siebie, wygladam strasznie:(

Hej dziewczyny. Alez piekny dzien dzisiaj! Zupelnie inaczej sie czuje jak wstaje i swieci sloneczko.

GirlyGirl - witamy w naszych skromnych progach ;-)

joooaaa1 - ja na razie nie kupuje laktatora, bo nie wiem, czy w ogole bede miala pokarm, a to dosc spory wydatek. Z tego co wiem to wiekszosci mam wystarczy reczny, ale lepszy jakosciowo (czyt. drozszy). Ja sobie mysle, ze jak bede miala pokarm, to po powrocie do pracy nie bedzie mi sie chcialo odciagac recznym - wtedy kupie sobie elektryczny. Ale to juz w ogole drogi sprzet, wiec na rzie nie podejmuje decyzji.

GirlyGirl- widze ze masz termin na koniec stycznia. Ja tez odnosze wrazenie, że brzuch napial sie do granic wytrzymalosci.
joaaaa- ja mam laktator reczny. Biore go do szpitala. rozmawialam wczoraj wlasnie z polozna o karmieniu zaraz po porodzie i podobno czasem zdarza sie tak, że dziecko nie moze poradzic sobie z piersia matki. Pokarm masz a dziecko nie moze sie wessac. A Twojeo cycka rozsadza....wiec wtedy laktator idzie w ruch;-)
Albi- a ja czuje ze urodzisz 1 stycznia:-)
Ja dzis jstem ostro wkur...iona na meza. Gral do 2 nad rane. Juz mam dosc tych jego komputerowych nawykow!!!!!ale on chyba probuje odkupic wine bo robi mi sniadanie;-)

Joooaaa1...podobo ręczne są łagodniejsze, ale wolniej ściagają, po dojściu do wprawy całą butelkę można ściągnąćw 10 min...wg wielu opinii (znajomych i sióstr też) Avent Isis jest bardzo polecany...ja mam to szczęście, że nie musiałam kupować bo mam pożyczony, a nie ma gwarancji, ze się przyda jak pisała moja przedmówczyni... a kosztuje 190zł... Obejżałam sprzecik, wydaje się być fajny, łagodnie wciąga (próbowałam na brzusiu) a co najważniejsze szybki w de- i mo-ntażu.

Asia S...to widze, że musimy zamienić się mężami...bo ja też potrafie ciupać sobie do rana na gierkach...a mój M. się denerwuje, wczoraj w połowie rozgrywki, wyłaczył mi prą i kazał iść spać :(

cześć nowa mamusiu!!;-)
u mnie zaczynają dziać się dziwne rzeczy: rozwolnionko, cały czas twardy brzuch, rzadsze ruchy małego:baffled:
mam nadzieję, że nie są to zwiastuny:confused:
Jeśli chodzi o laktator to też mam ręczny Aventu-najtańsze widziałam w tesco

hej! witam nową mamę:-D
U mnie ciąg dalszy wypróżniania (również w nocy) - 6 razy w ciagu poprzedniej doby.:-( Brzuszek też się trochę napina.
Żelazko nam sie maksymalnie zakamieniło, nie wiem czy wczorajsze zabiegi cos pomogły i boję się zabrać do prasowania rzeczy malucha. A powinnam to wreszcie zrobić, bo wyprałam tylko w 40 stp.:confused:

reklama
Dziewczyny co kupiłyście jako wyprawkę dla maluszka do szpitala? Miałam jechać dzisiaj do Smykusia, ale stwierdziłam, że nie wiem już sama co kupić:-( Każdy mi radzi co innego...jedni body, kaftanik, śpioszki inni body i pajac na to wszytsko kombinezon i rożek albo najlepiej śpiworek i kocyk:baffled: Już sama nie wiem...pospisuje wszytsko na kartce, zeby nic nie zapomnieć...ale z ubrankami to już sama nie wiem...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry