reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no ja mam nadzieję że moja mała zrozumie że już nie ma odwrotu i że to już czas... daje jej czas do jutra, jak się nie zdecyduje to zaczynam od nowa domowe metody wywoływania porodu ;)

reklama
Dzien dobry kobietki. A ja znow jutro ide do szpitala i mam nadzieje ze bez mojego dziecka mnie juz nie wypuszcza. Tak bardzo chce juz urodzic bo to juz jest meczarnia, wszystko mnie boli, kregoslup , krocze , nogi. Mam nadzieje ze juz cos jutro zadecyduja tylko strasznie boje sie porodu wywolywanego:no:

Dziuba- Albi moze ci cos powiedziec na temat domowych sposobow wywolywania porodu.....;-)Niestety Ty swoje a dziecko i tak swoje zrobi:-)
Mili- biedactwo- bedzie dobrze. Trrzymamy kciuki

Dziewczynki, powiedzcie mi jedno...bo jestem na L-4 i minęło mi to 30 dni co płaci pracodawca i teraz powinien płacić ZUS...dostałam wypłate za grudzień...oczywiście część...no a pozostała część powinien dopłacić ZUS prawada??? I jak oni przekazują te pieniądze i do kiedy - bo pierwszy raz mi ZUS będzie płacił L-4 od 9 lat :shocked2:

przewaznie wysylaja poczta chyba ze sie umowisz z nimi to beda przelewac na konto a to do kiedy placa zalezy od ciebie albo od pracodawcy. ja nosilam osobiscie zwolnienia do zusu bo moja szefowa byla zlosliwa i jak np dostalam zwolnienie na poczatku miesiaca to ona nosila je po 3 tygodniach ze raz czekalam na kase 2 miesiace a tak jak sama zanioslam to do miesiaca, bo jezeli np zaniesiesz 10 stycznia to do 10 lutego powinny przyjsc pieniazki bo oni w ciagu 30 dni od wplyniecia zwolnienia musza wyslac kase

Taki Mili na L-4 100%...umowa o prace, czas nieokreslony i wszelkie bajerki :)...pracowąłam kiedyś w kadrach to pamiętam, ze do 20 osób zatrudnionych w firmie płaci zasiłek chorobowy ZUS...ale nie wiem jak oni to płacą?? Mają jakieś terminy...i pierw płacą 80% a potem wyrównują do 100% zasiłku jak to bywa przy ciązy...czy jak??? No i jak oni płacą przekazem pocztowym:baffled:

placa przekazem i tobie nalezy sie 100 procent ale kwoty netto, ja mialam wyplacane za 28 dni bo na wiecej mi lekarka nie mogla dac zwolnienia wiec nigdy nie dostalam pelnej kwoty. Napisz od kiedy jestes na zwolnieniu

moja szefowa byla zlosliwa i jak np dostalam zwolnienie na poczatku miesiaca to ona nosila je po 3 tygodniach ze raz czekalam na kase 2 miesiace a tak jak sama zanioslam to do miesiaca, bo jezeli np zaniesiesz 10 stycznia to do 10 lutego powinny przyjsc pieniazki bo oni w ciagu 30 dni od wplyniecia zwolnienia musza wyslac kase

O Boże to jestem załamana :baffled: super...lepiej zatrudniać się w firmach gdzie jest min.21 pracowników hehe

Na zwolnienieu od 15 listopada

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry