reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzis od rana mam wysmienity humor.A mianowicie siostra w Polsce poinformowala mnie ze jest w ciazy z drugim bablem!!!!!!!!
xx_ciezarowka.gif
ma juz corunie 2,5 roczku i starala sie od kilku cykli i wreszcie sie udalo!!!!!!!!!!!!!! hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asia- gratuluje mensza i jego dociekliwosci
Sylka pochwal sie fotkami mebli jak wrocisz
Zdjecie poscieli ktora kupilam zamiescilam na watku zakupy dla maluszka. musze dokupic zielone przescieradlo bo zolte mi nie pasuje. Druga zolta posciel dostalam od siosrty z Polski i bedzie jak znalazl do Penslywani

reklama
Pumi- no gratki dla twojej siorki:-)
Ja lece do domu bo zaraz zwriuje w tej robocie, mam juz dosc!!!!!!!
Milego weekndu mamuski klapuski i do zobaczenia on-line wkrotce:-)

Hej :) powiedzcie mi- jaki jest dobry wynik cukru we krwi, jakie miałyście wyniki po wypiciu glukozy i jaka powinna byc przed pobraniem krwi ,bo ja dzisiaj odebrałam wyniki ,ale dopiero za tydzień jade do gina:( Mam nadzieje ze pomożecie:)

Paulinek, skoro lekarz tak mówi to pewnie wie:sorry:

zliczyłam wreszcie otrzymane ciuszki i teraz nie wiem ile czego dokupować - ile macie ciuszków i w jakich rozmiarach?

Witam!
Asia S jestem krótkowidzem w sierpniu miałam minus 6 dioptrii i 2 dioptrie astygmatyzmu.Najgorsze było to, że w styczniu przed ciążą miałam minus 5 czyli widzę gorzej o całą dioptrię. Ponadto w tamtym roku odkleiła mi się siatkówka. Mój okulista dał mi zaswiadczenie do ginekologa a ten je przyjął bez problemu.
I tutaj jeszcze coś dodam - moze ktos bierze mnie za burżujkę z fanaberiami ze chcę rodzic w prywatnej klinice - a ja po przypadku mojej szwagierki i kolezanki które posiadały wskazania do cc a tymczasem zmuszano je do naturalnego porodu (które i tak zakończyły sie cc) po prostu się boję zeby mnie tak nie załatwił jakiś fanatyk naturalnego rodzenia. A tak po prostu mam pewnosc że ta cesarka będzie.
Joooaaa1 jamiałam pierwszy test obciązenia glukoza w 24 tc (50glukozy i badanie po godzinie) - norma jest do 140. Ja miałam 136 i mój gin stwierdział że za duzo i mam dietę bezcukrową. W poniedziałek robię 2 test z glukozą (31tc) - 75 glukozy po 2 godz. Na czczo cukier nie powinien przekraczać 100.
Pumi gatulacje dla siostry!:-)

joooaaa1 po 50 g glukozy mialam 96 bez glukozy 83 lekaz mowil ze cukrzyca mi nie grozi
magcha masz racje ze idziesz do kliniki prywatnie nikt sobie zle o tobie nie mysli poprostu chcesz byc zdolna do opieki nad dzieckiem po porodzie u mnie tez nie bylo wskazan do 2cc a wiki cudem sie urodzila a wszpitalu lezalam ze skorczami od piatku do wtorku i wtedy szybko robili cc bo dziecko sie dusi jak masz mozliwosci i jak cie stac to korzystaj
pumi
fajnie byc w ciazy razem z siostra

Joooaaa1 , jakie miałaś obciążenie?? 50 czy 75. Jeżeli 75 to tylko po 2 h czy po godzinie i po dwoch??
Na czczo norme powinnas miec podaną do swojego wieku. Granice wieku 25-30 lat na czczo wynosi 74mg/dl-106 mg/dl. Obciążenie 50 po 1h nie moze przekraczać 140 mg%, obiciązenie 75 po jednej godzinie nie wiecej niż 160 mg% po 2 h nie wiecej niż 130- 140 mg%.
Dzisiaj zaliczona wizyte u diabetologa miałam, gdyz potrzebowałam pasków do glukometru. Stosuje diete i sie badam glukometrem juz od dwoc tygodni, gdyż ja po 50 mg miałam wynik po godzinie 173 mg/dl, jakby miała 180 to juz bym dostała insulinę.
Jutro mam obiązenie na 75 i potrojne badanie:na czczo, po 1h, po 2h. Zobaczymy co mi zlecą po tych wynikach.:-(

reklama
dzieki za gratki dla siostry- przekaze
gdzie was wszystkie wcielo dzis?
z ta glukoza to dla mnie czarna magia- ja mam badanie dopiero 13 listopada ale chyba u mnie w normie wszystko jest

Do góry