reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
O rany, umówiłam się z znajomą parą z 5miesięczną córcią na odwiedziny ^^ Obydwoje są w moim wieku :D Będę mogła sobie i potrzymać i w ogóle :D (ja nie mam doświadczenia z niemowlakami w ogóle, zawsze się trzymałam jak najdalej, a potem mi przeszło, a jak mi przesżło, to zaraz zaszłam w ciążę :D)

czesc Kochane....
wlasnie zauwazylam, ze nie wkleilo mi zdjec.... zaraz sprobuje jeszcze raz....
u mnie oki.... tzn. czuje sie dobrze.... czasami tylko slabo sie robi, ale jutro ide do ginka.... wiec mu wszystko powiem.... dziewczyny nawet nie wiecei jak mi Was brakuje....
witam nowe Dziewczyny....
uch ciazko mi sie siedzi tak przed kompem... brzusio boli i przeszkadza....hihihi

Odebrałam wyniki i mam cukrzyce ciazową :-(. Od jutra zaczynam chodzić do szpitala do poradni ciązy patologi cukrzycy.
Pani dzisiaj w rejestracji powiedziała, ze co 2 kobieta ma cukrzyce, wszystko to przez tą nową technologię produkcji, żywnosci.
Na dniach, moze nawet po jutrze, z tego co mi powiedzieli w rejestracji, po raz 1 szy bede miec robione KTG. W 34 tc bede musiała isc tak czy tak do szpitala, to podobo obligatoryjnie wszystkie z cukrzycą chodzą.
Dobrze, ze w sumie zakupy mam za soba, tylko muszą mi je dostarczyć. Jak se policzyłam to juz na Dawidka wydaliśmy 5000 zł. a jeszcze wózek, nas czeka. Rany nie na darmo sie mowi, ze dzieci to skarbonka.
Poszłam któregoś dnia na zakupy do Zary i były tam sliczne płaszczyki dla dziewczynek, takie na poł roczne dziewczynki, cena 455 zł:szok:. Pól metra materiału.

Albiniec nie martw sie, bardzo czesto zdarza sie, ze kobitki w ciazy maja cukrzyce... musisz teraz uwazac co jesz... i tyle....
bedzie dobrze:)

Albiniec nie martw sie wane zebys była pod kontrola a wszysko bedzie dobrze a jaki miałas poziom cukru jezeli moge spytac
Pumi sliczne ciuszki

reklama
Pierwsze badanie 50 gr glukozy po godzinie 173 mg/dl - gdybym miała 180 mg/dl to juz bym miała insuline
Drugie badanie po dwóch tyg. od stosowania diety cukrzycowej, 75 gr glukozy po godzinie 192 mg/dl, po dwóch godzinach 126 mg/dl i własnie ten wynik po godzinie wskazuje, ze mam cukrzyce ciążową.
Także dieta i kontrola glukometrem nie dało zbyt wiele, wiec teraz czekam co powiedza w poradni.

Do góry