reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam u siebie siarę, ale tylko kropelkę, :dry:
szczerze, to nawet kropelki nie było:zawstydzona/y: ale coś takiego mokrego i białego a było tego tak z 1/100 kropelki, ale jest:-p
pokazałam mężowi a on an to , ze mu sie żonka w krówkę zmienia hihihi, no myślałam ze padnę.
a ja wystosowałam sąd , ze natura przywaliła z kobietami w bola:no::no::no: , no nie?

wysłałam wczoraj Asi mój numer ale nic nie dostałam od niej, może to fałszywy alarm:confused:
tak mnie wczoraj Asia wystraszyła, ze dzisiaj pakuje torbę.:sorry2:

co proponujecie wziąć tak ponad program, a co może się przydać?

reklama
hej!
macie rację aktywność styczniówek na forum się zmniejsza:szok:
ale za 2-3 mc , jak dzidzie będą już z nami a my dojdziemy do wprawy z opieką to znowu będzie tu tłoczno:tak::-)

Kurcze ja mam termin na 31..ale w przyszłym tygodniu chyba już spakuję wieelgaśną torbę...na wszelki wypadek ;-)

Wkurzaja mnie tylko realia zycia w tej nędznej Polsce...chcą by rodzić dzieci...namawiają do prokreacji...tylko jaką my mamy socjalke w Polsce... rece załamać...zero pomocy...jak Ci nie przysługuje macierzyński to zero kasy... i 18 tygodni...a potem bujaj się z maluszkiem...żenada:baffled:

co proponujecie wziąć tak ponad program, a co może się przydać?

jednorazowy talerzyk i kubek,woda niegazowana, coś słodkiego, ulubiona herbatka,
książka (ja biorę Play Station Portable hihi), dobra jednorazowa maszynka, drobne pieniążki, aparat, komórka :), ręcznik jednorazowy, kosmetyki do makijażu :) Tantum Rosa...płyn do hiegieny intymnej z wyciągiem kory dębu...klapki jednorazowe pod prysznic (polecam takie do pedicure w sklepach kosmetycznych potem można je wyrzucić)

czesc Kochane.
Anja78- dobre z ta sperma- ale sie usmialam:) powiedzialabym to D, ale boje sie, ze na Jego psychike to zle wplynie i do porodu nie bede sie mogla doprosic...
napisalam smska Asi zobaczymy czy odpisze... teraz mozemy tylko 3mac mocno kciuki....
tez juz chcialabym Juleczka miec... to czekanie jest b meczace, ale meczy mnie jeszcze kaszel i katar... mam nadzieje, ze do poniedzialku przejdzie... dzis posprzatalam prawie caly domu- ale robilam to z takim leniwym nastawieniem... eh...
wogole to mam tyle nakuki;/ grrrrrrr.... i w2szystko znajde byleby sie tylko nie uczyc, a pozniej bede zalowala- wczesniej to uczylam sie po kazdych zajeciach,a teraz nie chce mi sie i poza tym nie mam warunkow- na moje gabarety teraz:)
jutro spakuje Julka torbe do szpitala i wygotuje wszytskie butelki i rzeczy....
Asia odpisala, ze jest jeszcze 2w1, byla na badaniach i kazali jej jeszcze jechac do domku i czekac.... to no to kochane 3mamy kciuki za Asie:)
jutro tu wpadne, 3majcie sie mocno:) buziaki

Dziewczyny, a czy któraś z Was decyduje się na pobranie krwii pępowinowej? Bo ja ciągle się waham...jakby nie było...troszkę to kosztuje niestety:sorry2:

Cześć dziewczęta,
właśnie wróciłam od gina, szyjka miękka. Też tak macie, tak Wam lekarze powiedzieli? Interesuje mnie czy to zwiastuje rychły poród :) bardzo bym chciała, bo jeśli donosze do terminu tj. 21.01 to córa przekroczy 4 kg, a wtedy mój gin proponuje cesarkę, a ja tak bardzo, bardzo chciałam urodzić naturalnie ....
Czy któraś ma wiedzę, co taka miękka szyjka, która dwa tygodnie temu była twarda oznacza?

reklama
Joasiu w 34 tyg. miałam juz rozmiekczoną szyjke i co od jutra zaczyna mi sie 40 tydz. i jak widac gucio z tego.Taka szyjka rozmiekczona to wcale nie znaczy, ze zaraz zaczniesz rodzić. Po porostu sie przygotowuje i tyle.

Do góry