Chodziłam do szkoły rodzenia na Zaspie i właśnie mam przed oczami kartkę co zabrać. Kosmetyków dla dzidzi żadnych brać nie trzeba. Położne myją maleństwa pod kranem, używają zwykłej wody do mycia pupy przy przewijaniu, parafiny do natłuszczania i gencjany do pępka, ale to wszystko mają szpitalne i mamy też mają do tego dostęp jak już same przewijają. Podobnie nie trzeba ciuszków żadnych ani pieluch tetrowych, flanelowych, bo mają rożki i kafataniki. Trzeba mieć tylko swoje pampersy. Położna radziła jednak by zabrać z jeden kaftanik i śpioszek oraz skarpetki dla dziecka, bo tam jest taka praktyka, że dziecie leżą w rożku w papmpersie i kaftaniku tylko i może im byc jednak zimno w nóżki. Ja z kosmetyków do szpitala dla dzidzi pakuję tylko krem ochronny do twarzyczki maleństwa na wyjście 
reklama
e-stera
Fan(ka)
Też w końcu doszłam do takiego wniosku, że nie warto kupować.
Kobitki wytrzymajcie, ani się obejrzycie a będziecie tulić swoje dzieciątka:-)
Anja jeszcze dzisiaj rano nic nie przeczuwała, a tu proszę.......pewnie jest już na porodówce i wieczorem będzie tulić Nadię
Nasz syneczek skończył dzisiaj 3 tygodnie,
:-) nawet nie wiem kiedy to zleciało..............
Kobitki wytrzymajcie, ani się obejrzycie a będziecie tulić swoje dzieciątka:-)
Anja jeszcze dzisiaj rano nic nie przeczuwała, a tu proszę.......pewnie jest już na porodówce i wieczorem będzie tulić Nadię
Nasz syneczek skończył dzisiaj 3 tygodnie,

Joasiu, dzięki za informacje 
a chodziłaś do szkoły rodzenia tej w szpitalu? ja chodziłam na Majewskich, to bok szpitala, ale moja ginek miewa dyżury w szpitalu i w sobotę będzie dlatego kazała mi przyjechać na ktg, to już będzie po terminie wiec się łudzę że zostawi mnie już i będziemy wywoływać poród
a chodziłaś do szkoły rodzenia tej w szpitalu? ja chodziłam na Majewskich, to bok szpitala, ale moja ginek miewa dyżury w szpitalu i w sobotę będzie dlatego kazała mi przyjechać na ktg, to już będzie po terminie wiec się łudzę że zostawi mnie już i będziemy wywoływać poród

szczypawka
Styczniowe mamy'08 Szczęśliwa mamusia
Dzidziu kochana:GRATULACJE dzielna kobieto!
Anja 3mamy kciuki
Ale fajnie...Robi sie pomalu tloczno na forum bo coraz wiecej dziewczyn x2 trzeba liczyc 
Esti moja mala ulewa raz mniej raz wiecej.Jesli to refluks to fizjologiczny bo USG calego ukladu pokarmowego miala robione w szpitalu i wszystko ok.Dzisiaj wcale nie ulewa (tfu,tfu!) ale wczoraj to wszystkie czyste ciuszki do zera mi wyczyscila!Dobrze,ze szybko schna.Dzisiaj mam w planach poprasowac tylko nieprzytomna jestem i chcialabym sie polozyc najpierw...
Majopa a co do pytania o drozdze to nie mozna!Uklad pokarmowy maluszka kiepsko sobie radzi z rozlozeniem drozdzy i strawieniem.Wiec jednak to byla koleczka
Ale chyba znalazlas winowajcow-paczusie tesciowej..Mniam,mniam...
Anja 3mamy kciuki

Esti moja mala ulewa raz mniej raz wiecej.Jesli to refluks to fizjologiczny bo USG calego ukladu pokarmowego miala robione w szpitalu i wszystko ok.Dzisiaj wcale nie ulewa (tfu,tfu!) ale wczoraj to wszystkie czyste ciuszki do zera mi wyczyscila!Dobrze,ze szybko schna.Dzisiaj mam w planach poprasowac tylko nieprzytomna jestem i chcialabym sie polozyc najpierw...
Majopa a co do pytania o drozdze to nie mozna!Uklad pokarmowy maluszka kiepsko sobie radzi z rozlozeniem drozdzy i strawieniem.Wiec jednak to byla koleczka

szczypawka
Styczniowe mamy'08 Szczęśliwa mamusia
ALBI ja za ciebie najgorecej 3mam kciuki!Przeciez wlasciwie zaczynalysmy razem...
Oczywiscie dziewczeta,ze za wszystkie te kciuki 3mam!Ale jednak nawet jak juz mi sie na dobre skurcze zaczely to myslalam,ze Albi bedziesz pierwsza!Nie moge uwierzyc caly czas,ze ty 2w1 jeszcze!Ja to ci zazdroscilam nawet bo u ciebie jakies te objawy "przepowiadajace" byly silniejsze niz u mnie
Ach...Asiu czop mi schodzil przez tydzien ale jak zaczal sie zabarwiac na czerwono to nasetpnego dnia raniutko mialam moja kruszynke w ramionach!

Ach...Asiu czop mi schodzil przez tydzien ale jak zaczal sie zabarwiac na czerwono to nasetpnego dnia raniutko mialam moja kruszynke w ramionach!

reklama