reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

PUMI GRATULACJE!DOMINICZKO WITAMY NA TYM PIĘKNYM ŚWIECIE!!!

Zuzikowi już 7 tydzień leci!Jesteśmy po szczepieniach :tak: Nie miała gorączki,nic jej się złego nie działo.Ale była bardzo marudna niestety...Całe szczęście tylko chwilę.Po spacerku przeszło.
Ostatnimi czasy śmigamy sobie po 3 godziny na spacerkach!Ja sobie połażę,mała pośpi na dworze.I tak codziennie.

Zuzia jakiś czas temu też jadła co 2 godziny albo nawet co 1,5 przez parę dni.Ponoć to stan przejściowy.Pobudza zwiększenie laktacji.Następne takie zjawisko może być spodziewane ok.4 miesiąca.

Pozdrawiam wszystkie!I 3mam kciuki za 2-paki :-D

reklama
uspokoiłyście mnie trochę, bo bym dziecko głodziła gdybyscie powiedziały że nie wolno karmić tak często!! :szok:

Na każdy dzień życia dawkę żywieniową trzeba zwiększac o 10 ml na każdy posiłek. To mi powiedziały panie od laktacji i pediatri w szpitalu jak sie zapytałam ile powinien jesć Dawidek. Jak wychodziłam ze szpitala a było to dwa tyg. temu to wowcza to było 60 ml. Dzisiaj na każde posiedzenie spokojnie idzie 150 - 200 ml. czasem co 1,5h. Marek kupił wage dla dzidziusiów i go waze codziennie rano i wieczorem,dzisiaj rano 4200 g. dzisiaj ma równe 3 tygodnie, wiec chyba nieźle mu idzie.

no kochane wasze malenstwa to prawdziwe glodomory!!!:-D:-D:-D
girly nie znamy dnia ani godziny:rofl2::rofl2::rofl2:3maj sie cieplutko;-);-);-)
ja wlasnie wrocilam od gin i zero postepow jednak...........:eek::eek::eek:dostalam skierowanie i jutro rano jade do szpitala na wywolanie :-):-):-)ciesze sie ale nie opisze jak sie boje....:szok::szok::szok:
Szczypawka oby szybko i zeby maluszek byl zdrowy:tak::tak::tak:sciskam i 3mam tez kciuki za Kame!!!:-):-):-)

Albi to zależy też od wagi urodzeniowej; od najniższej wagi jaką miało dziecko (tej jak był spadek wagi) dodaje się 500-800gram -tyle dziecko powinno przybrać w ciągu miesiąca; jeśli się mieści w tym zakrecie-to super!!

PUMI WIELKIE GRATULACJE
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
mam nadzieje ze urodzilas 7 w moje urodzinki
Karol zmienil sie ostatnio w malego wampira wisi na cycku calymi dniami i odgryzl mi sutek i strasznie mnie boli cala piers znowu placze musze isc:baffled:

PUMI GRATULACJE!!! BIDULKO ALE MUSIALAS SIĘ MĘCZYĆ!!
ALE NAJWAZNIEJSZE, ZE JESTES JUZ ROZDOWJONA A DOMINICZKA JEST W KONCU Z TOBĄ:)

ja nocke przezylam ledwo ledwo, Julek sobie wymyslil teraz jedzenie co 2h...
je mniej.... w dodatku brzuszke bolal, nie mogl sobie Biedak purknac....
teraz to samo... polecam krople Gripe Water- pomagaja!!! jak Go karmilam w nocy to sie uczylam, jak masowalam brzuszek to sie uczylam... jeszcze zostaly mi 4 konspekty....
Agnie jak Ada ma katarek to dawaj ja na brzuszke zeby nie dostala zapalnie uszka....
musze cuiekac.
buziaki

Agnie i kup sobie wodę morska w sprey-u i 2 razy dziennie jeśli nie ma katarku to pryskaj nosek.A jak ma katarek to nawet 4 razy dziennie-to pomaga w oczyszczaniu noska i nawilża dobrze np.Disne Mar
A na Oliwierka ubranka na 50cm już są za małe ..........i nosimy na 56 trochę za duże:-D:-D:-D:-D.Ma całe 52 cm długości..............po prostu olbrzym :laugh2:
A my dobijmay do 2 godzin na spacerku.
Ja czekam na wyniki z egzaminów komisyjnych..........dopiero 28 lutego:baffled:

Kochane POMOCY:confused2:
Własnie skończyło mi się L-4...i nie chce mi się już biegać po następne na te kilka dni, zatem chciałabym urlopik macierzyński...ale okazało się, że z wnioskiem do pracy o urlop muszę przynieść skierownie na urlop macierzyński od lekarza:baffled:...no i teraz nie wiem, czy od lekarza prowadzącego ciąże czyli z przychodni...czy mi takie dadzą jutro w szpitaalu jak pojade na kontrole i KTG :sorry:

reklama
Girly z tego co ja sie orientuje to wniosek dostaniesz przy wypisie ze szpitala...Ale jak bedziesz na KTG to moze popros zeby ci wystawili to L4? :-)

Zuzik wykapany,nakarmiony i spi.Teraz mama idzie sie wykapac i cos zadbac o siebie i dom!

Dobranoc dziewczyny!

Do góry