Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja obejrzalam wlasnie powtorke, chwilami rozsadek podpowiadal wylacz, ale jakos nie umialam. Dzieja sie i beda dziac takie rzeczy, cudownie, ze dla takich niemowlakow jest szansa![]()
No to jeszcze dla odważnych tekst, który wczoraj mi gdzieś wypłynął Wcześniaki. Dlaczego o tym się nie mówi? - Mobilna INTERIA w INTERIA.PL
Nie wiem co było w filmie, ale nie zawsze jest różowo.
A jeszcze doleje oliwy do ognia - w naszym kraju szczepi się dzieciaki po urodzeniu, z automatu. Nie wiem, kiedy się szczepi wcześniaki po raz pierwszy, wiem że na pewno mają dodatkowe szczepienia bo są za darmo. (a, znalazłam sobie "Wcześniaki również powinny być szczepione przeciw WZW B w ciągu pierwszych 24 godzin życia. Natomiast u tych z wagą poniżej 2000 g, pierwsza dawka nie powinna być wliczona do trzech podstawowych, czyli niemowlak powinien otrzymać jeszcze 3 szczepionki. Wtedy pierwszą podaje się po ukończeniu miesiąca, drugą miesiąc po pierwszej, a trzecią standardowo po sześciu miesiącach. Ponadto, jeżeli u matki noworodka stwierdzono antygen Hbs we krwi, to lekarze zalecają podanie noworodkowi szczepionki i gotowych przeciwciał anty-Hbs.") Teraz wyobraźcie sobie że rodzi się wcześniak z masą nawet że kilogram. Może mu nawet dadzą podwoić masę przed szczepieniem. Może potroić. Jak silny on może mieć organizm? Dla porównania, znalazłam swoją kartę szczepień z 87 roku. Urodziłam się z wagą 3650 g. W dniu wyjścia ze szpitala miałam 3 kg. W karcie napisano - zbyt niska waga, szczepienie odroczone na pół roku. To tak w ramach rozważań dla każdej sobie, bo wywoływać dyskusji o szczepieniach nie chcę, wystarczająco jest w internetach o nopach i innych skutkach. Ale tak sobie myślę, że niejedno dziecko, zwłaszcza za wcześnie urodzone mogło stracić przez to życie lub zdrowie![]()