reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja niby mam jeszcze dużo włosow ale podcinałam pod koniec ciąży ostatnio i są takie zniszczone, nie mowiąc ile ich wypada.
Małą kąpiemy teraz codziennie. W upały mus bo wszystko do niej sie kleiło i teraz chce już ja przyzwyczaic.

Dzisiaj nawet żałowałam że założyłam jej tylko kapelusik od słońca nie bawełnianą czapeczke. Nie chodzi o wiatr tylko takie zimno wiało nieprzyjemnie.
Moje dziecko ma permanentnie nawracające pleśniawki:crazy: Co dwa tygodnie pojawiają sie pojedyncze plamki. Zabawki myje, wyparzam co kilka dni, smoczka nie używa, tylko w butelce do wody. Nie wiem czy mam jeszcze piersi myc po każdym karmieniu czy ona po prostu taka podatna...

reklama
Dziewczyny a kiedy mozna pomalu odzwyczajac od cyca w nocy? W sensie podawac wode albo jakas herbatke.. Maly zaraz 5 m-ce bedzie mial a w nocy 2-3 karmienia..

Askw przemywaj Wit c.

Wysłane z mojego Lenovo A7600-H przy użyciu Tapatalka

Wit. C też używam ale raz pomoże raz nie. Mam w zanadrzu nystatyne.

Dziewczyny a kiedy mozna pomalu odzwyczajac od cyca w nocy? W sensie podawac wode albo jakas herbatke.. Maly zaraz 5 m-ce bedzie mial a w nocy 2-3 karmienia..

Nie wiem czy da sie tak "oszukac" dziecko wodą albo herbatą? Jak budzi sie głodne to chyba potrzebuje mleka. Mojej koleżanki roczne dziecko budziło sie jeszcze 2 razy na cyca. Może każde ma swoj tryb ale może sprobuj i akurat wystarczy mu inny płyn;)

Ilo próbować można ale czy się uda.... Mój dwulatek potrafi jeść Jeszcze raz w nocy. A pięć miesięcy to jeszcze maluch, patrząc na mojego nie miałabym sumienia. Na żądanie to na żądanie ;-)

A Misiu śpi niczym śpiący królewicz. Krótka przerwa na cyca marudzenie i śpi. Palce mi zgryzl strasznie, gumowe łapy krokodyla Gieni też, więc bobodent poszedł w ruch. Katar spory. Biedny mój :( powiedzcie że to tylko katar i pogoda tak na niego wpływa. Lekarza mamy jutro ale boję się że coś złapie większego niż katar i będzie powtórka ze szpitalem w 3tż. Jak żyć?

Dzień dobry.
Tak mnie dzisiaj olsniło że mojemu starszemu pierwszy ząb wyszedł równo w dzień skończenia piątego miesiąca [emoji33]
Ciekawe czy u młodszej też tak szybko zaczną wychodzić. Ślini się na potęgę i gryzie dłonie. Może to już to...

Ilo, ja nie pomogę. Ja na noc daje małej mm i od ok 2 tygodni dociąga mi bez pobudki do 4-5 rano. Ja nie mam praktyki w 'oszukiwaniu' dziecka herbatka bo Wojtuś zaczął sam przesypiac noce po skończeniu 3 miesięcy i tak śpi do dzisiaj :)

Coś mi mała źle śpi dzisiaj. Usypialam ją ponad godzinę na drzemkę a teraz co rusz się kręci i slysze że ciamka rączki...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry