reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mi lekarz tez powiedzial, ze lepiej sie kapac w morzu czy jeziorze niz na basenie, wiec sie kapie :-)
Co do wstawania w nocy wstepuje do klubu Emenems 2,3 razu ide zanim usne, w nocy pewnie jeszcze z 5 razy na spiocha wstaje ;-)
Paulettah to fajnie jak tak, informuj nas na bierzaca to w razie czego pojedziemy Cie odbic haha ;-)

reklama
A to wlasnie lepeiej siadaj na brzegu zeby nie zginać brzucha jak podkladasz papier to jakby wyżej nogi i gorzej - wiesz o co mi chodzi ?
A nie mozesz pogadac ze przez ciąże musisz przerwy robic ?
Bo u mnie to robie co chce ... Jak chce to mam godizne przerwy jak potrzebuje - swoje i tak zdaze zrobic najwzyej pozniej wyjde -tak mialm w pierwszym trymestrze potrafiłam godizne przy otwartm oknie siedziec bo mi nie dobrze było
Tak tak wiem o co chodzi.. staram się siadać tak, żeby "nie gnieść" brzucha ale nie mogę tak cały czas niestety bo dużo w papierach siedzę :no:
Z przerwami słabo bo muszę pilnować telefonu i zazwyczaj jest tak, że co od niego odejdę zaraz zaczyna dzwonić :angry:
Bett_ka Ja miałam identyczny problem z nadrobieniem wątku jak Ty :D Ale dzisiaj ogarnęłam uff. Ja pracuję teraz przy biurku głównie. Wcześniej miałam też inne prace w laboratorium i w hodowli ptaków, ale teraz robi to kto inny, bo ja się boję toksoplazmy i pyłu z odchodów i odczynników chemicznych w labie.... Więc teraz siedzę przy biurku, ale jako, że dużo wyżej wymienionych czynności mi odpadło, mogę przez dużą część dnia robić to co chcę. Dzisiaj np siedziałam w pracy i czytałam 7 godzin to forum :D Na razie więc nie miałam bóli związanych z taką pracą, ale potem chyba będzie coraz gorzej.
Praca marzenie :-D 7 h na babyboom :-D

A to "moja" porodówka : Galeria - Szpital MSW w Bydgoszczy - Przychodnie i oddziały szpitala, rejestracja pacjentów, izba przyjęć. Jeszcze tam nie byłam, opinie ma bardzo dobre, sporo moich koleżanek tam rodziło .. apropo - mam bardzo dużo koleżanek które są aktualnie w ciąży :szok: Jakiś chyba mamy teraz boom rozrodczy :tak: Większość w moim wieku. Moje najbliższe 4 przyjaciółki w ciąży lub krótko po porodzie .. jedna ma już 3 m-cznego malucha, druga co prawda z drugim dzieckiem ale rodzi za 2 m-ce, trzecia w listopadzie a czwarta w lutym :-D
Do tego fryzjerka mojego psa - grudzień, trzy znajome - styczeń i jeszcze jedna - luty :szok: Się porobiło :szok:

Jestem dziewczyny na izbie przyjęć i powiem wam ze mieć swojego lekarza to podstawa :) przyszła dziewczyna w 40 tyg (brzuch miała jak mój ale ok :D) a lekarka nie chce jej przyjąć bo nie ma skurczy mimo ze mała ułożona pośladkowy wiec do SN nie bardzo..

Mi zrobili na razie usg chłopaki jeden 390 drugi 360 gram :)

wow duże już, gratulacje :) potwierdzili, ze to chłopcy?

Ja w nocy na siku to tak z raz wstaję, zależy ile razy się obudzę.

Paulina- no to duże chłopaki :)

Marzenka- też bym chyba na jednego się zdecydowała, no i opowiedz co i jak z wymiotami i krwawieniem, niech coś lekarz poradzi, bo się biedna wykończysz :(

Jeszcze godzina do wizyty :p

Jestem dziewczyny na izbie przyjęć i powiem wam ze mieć swojego lekarza to podstawa :) przyszła dziewczyna w 40 tyg (brzuch miała jak mój ale ok :D) a lekarka nie chce jej przyjąć bo nie ma skurczy mimo ze mała ułożona pośladkowy wiec do SN nie bardzo..

Mi zrobili na razie usg chłopaki jeden 390 drugi 360 gram :)

Tez jestem zdania ze swoj lekarz w szpitalu to podstawa bo inaczej nic nie zrobia. Moj pracuje wlasnie na zaspie i bedzie robil mi cc przynajmniej taki jest plan :D

Tak tak wiem o co chodzi.. staram się siadać tak, żeby "nie gnieść" brzucha ale nie mogę tak cały czas niestety bo dużo w papierach siedzę :no:
Z przerwami słabo bo muszę pilnować telefonu i zazwyczaj jest tak, że co od niego odejdę zaraz zaczyna dzwonić :angry:

Praca marzenie :-D 7 h na babyboom :-D

A to "moja" porodówka : Galeria - Szpital MSW w Bydgoszczy - Przychodnie i oddziały szpitala, rejestracja pacjentów, izba przyjęć. Jeszcze tam nie byłam, opinie ma bardzo dobre, sporo moich koleżanek tam rodziło .. apropo - mam bardzo dużo koleżanek które są aktualnie w ciąży :szok: Jakiś chyba mamy teraz boom rozrodczy :tak: Większość w moim wieku. Moje najbliższe 4 przyjaciółki w ciąży lub krótko po porodzie .. jedna ma już 3 m-cznego malucha, druga co prawda z drugim dzieckiem ale rodzi za 2 m-ce, trzecia w listopadzie a czwarta w lutym :-D
Do tego fryzjerka mojego psa - grudzień, trzy znajome - styczeń i jeszcze jedna - luty :szok: Się porobiło :szok:

No ja nam tak samo telefon mam otwarta linie 8-15 ale mam dwa i jeden jest bezprzewodowy wiec tylko słuchawkę biore ze soba - przewaznie znam klientów na pamietać a jak duze zamownie to mowie ze oddzwonię za 10 minut i tyle :D

Ale masz racje... Raz myslalam ze sie poszczam bo co odłożę słuchawkę to na nowo ... Ehhh :)

Problem u mnie jest taki ze lubie swoja prace ... Ale mam ogolnie spory margines zaufania i wolna reke - robota ma byc robiona a czy w godzine czy 10 co i jak to moja sprawa nikt mi sie nie wtrąca ...:)

Innabajka- zalezy od miasta :) U nas w miasteczku, to chyba żaden ginekolog/położnik nie jest w szpitalu miejscowy, większość z Poznania, więc nie przyjmuję w Szamotułach :) Takie rozwiązanie też dobre, bo wszystkich równo traktują. Ja swojego lekarza przy poprzednim porodzie nie miałam, a i tak było całkiem miło i się dobrze zajęli

A to oddział u mnie:
Szpital Szamotuły

ja krzywą cukrową będę miała w 21 tygodniu. trochę wcześnie, bo zwyczajowo wykonuje się ją w 24-28 tygodniu, ale na innym portalu widziałam że zalecają 21-26 tydzień

zapomniałam dodać, że skierowanie mam na OGTT - czyli badanie kontrolne z 75g glukozy, podobno jeszcze można robić GCT - czyli kontrolne obciążenie 50g glukozy

reklama
Do góry