• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Anula0000 caly czas tylko plackiem lezysz, powiem Tobie ze na poczatku ciezko bylo mi sie pogodzic z ta sytuacja ale powiem Tobie ze wlasnie mija 5 tyg. Jak 3/4 wypoczywam...
Damy rade[emoji4]

Andziulka gratuluje;) kolejny chlopak do kolekcji;)
Ciekawe ile dziewczynek mamy tu i ile chlopcow;)
Ja tez jestem na etapie wyprzedazy rzeczy po corce;)

Aniay moze warto uzupelnic tabelke? Czy niemasz czasu na ogarniecie tego?

reklama
Czoperka ważne co Ci lekarz wpisał w L4 jeśli B to masz 100%. A jeśli chodzi o okres wyczekiwania na kaskę z ZUS to ja nic nie wiem żeby miało znaczenie od jakiego lekarza jest. Co prawda ja jestem bardziej podatkowiec niz kadrowiec ale tyle ile wiem to tak właśnie jest :)
Andziulka gratuluje chłopczyka :)
No włąśnie ciekawe ile dziewczynek ile chłopców. Podliczymy jak juz wszytskie bedziecie znały płec :)
Anula i Nutka dawno was nie było, tęskniłyśmy :) Anula biedactwo leżeć musisz. A jak z tym passerem wiesz juz co i jak?
Brzusio co sie nie odzywasz glukoza Cię załatwiła? ;)
Ja umyłam okna ale tylko 1/2 bo juz nie mam siły więcej. Zostawie na jutro. A jeszcze prasowanie mam w planach bo wczoraj w koncu czasu mi brakło.
Czoperka Mamusiatoja kurcze takie pyszności robicie że aż zgłodniałam od czytania. Idę coś wszamać :)
Aha mam głupie pytanie : od którego tygodnia liczy się 6 miesiąc ciąży?

Dziewczyny przeżyłam!:)chociaż powiem Wam że przez pierwsze pół godziny miałam straszny kryzys myślałam ze zwymiotuje i będzie po badaniu.az mnie poty oblaly brr... ale miałam wode i troche popijalam choc duzo nie wolno.najpierw pobierają z palca później z żyly przed glukoza,następnie pije sie glukoze(pamiętajcie żeby robic bardzo male łyki bo więcej na raz to juz ciągnie:)i czeka sie godzinę pobierają krew i później znów za godzinę.takze co najmniej 2 godz.trzeba zarezerwować nie wolno chodzić tylko siedzieć.Dacie rade:)ja sie bardzo balam bo jak robiłam 5 lat temu to zwymiotowalam:(

julia0903 Ty chyba podrzucałaś niedawno przepis na nalewkę imbirową?nie mogę znaleźć posta a jestem gapa i nie spisałam:)jakbyś była tak miła i jeszcze raz napisala????:)

Witam Wszystkie Styczniowe Przyszłe Mamy

jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku fizjoterapia. Ciąża oraz jej wpływ na organizm kobiety było dla mnie zawsze wielką pasją, także z powodów prywatnych. W związku ze swoimi zainteresowaniami postanowiłam właśnie taki temat wybrać do swojej pracy magisterskiej. Byłabym wdzięczna każdej z Pań, która wypełniłaby moją ankietę. Jest ona anonimowa, a wyniki posłużą jedynie do mojej pracy magisterskiej. Zawiera jedynie 22 krótkie pytania, a jej wypełnienie nie zajmie więcej niż 3-4 minuty. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Link do: Ankieta dotycząca oceny dolegliwości występujących u kobiet w okresie ciąży

Czoperka ważne co Ci lekarz wpisał w L4 jeśli B to masz 100%. A jeśli chodzi o okres wyczekiwania na kaskę z ZUS to ja nic nie wiem żeby miało znaczenie od jakiego lekarza jest. Co prawda ja jestem bardziej podatkowiec niz kadrowiec ale tyle ile wiem to tak właśnie jest :)
Andziulka gratuluje chłopczyka :)
No włąśnie ciekawe ile dziewczynek ile chłopców. Podliczymy jak juz wszytskie bedziecie znały płec :)
Anula i Nutka dawno was nie było, tęskniłyśmy :) Anula biedactwo leżeć musisz. A jak z tym passerem wiesz juz co i jak?
Brzusio co sie nie odzywasz glukoza Cię załatwiła? ;)
Ja umyłam okna ale tylko 1/2 bo juz nie mam siły więcej. Zostawie na jutro. A jeszcze prasowanie mam w planach bo wczoraj w koncu czasu mi brakło.
Czoperka Mamusiatoja kurcze takie pyszności robicie że aż zgłodniałam od czytania. Idę coś wszamać :)
Aha mam głupie pytanie : od którego tygodnia liczy się 6 miesiąc ciąży?

@HappyBabyMama Pessar to ja juz mam od czwartku i musielismy sie polubic... No coz leze, leze, bo jak probuje chodzic to mnie mega ciagnie wszystko na dole... W sumie to nie jest zbyt wygodny wynalazek, ale mus to mus i takie troche poczucie bezpieczenstwa mi daje...

reklama
@Czoperka synek i spodenki pierwsza klasa.
Przepisy z jadłonomii czy innego źródła?

Ja tak sobie myślę o gotowaniu smakowitości na l4. Ostatnio miałam zapędy i duże plany na pieczenie i nie wyszło. Ciekawę jak będzie tym razem ;-)

@brzusio - ja podawałam przepis na nalewkę imbirową, nie pamiętam czy była alternatywna od dziewczyn. Za chwilę znajdę. Nie wiem czy sama nie muszę zrobić bo coś niewyraźnie się czuję :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry