reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlena cieszę się że Ci się podobał. Na mnie wywarł ogromne wrażenie. Jakiś czas temu oglądałam film pt "niebo istnieją napewno" i też bardzo mi się podobał. Dziś na tvn wieczorem fajny film z liamem nesonem -jak nie ogladalas to polecam też wszystkie części uprowadzonej. Osobiście uwielbiam Denzela Washingtona i polecam film "lot" dla mnie bomba. Zakochana jestem w channingu tatum a moim ulubionym filmem poza magic Mike jest film pt "wciąż ja kocham "-cudny jest romantyczny taki i łzy wyciska [emoji4]. Aa i ostatnio oglądałam film z Julia Roberts pt" jedz pij módl sie" (czy coś takiego)-też fajny

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wpadam na szybko. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w Krakowie, przy okazji byłam na wizycie u mojego nowego ginekologa. No nareszcie jakiś sympatyczny lekarz a nie taki gbur jakiego miałam wcześniej. Przebadał mnie, szyjka ok, Janczek też w porządku, rośnie - 650 g już :) No i wreszcie mam L4.

@gato mmm ślinka cieknie :)
@MiMeMi właśnie robię nalewkę imbirową, pięknie pachnie!

U nas dziś zupa dyniowa, a na drugie indyjski gulasz z soczewicy, pieczone ziemniaki i ogóry kiszone :)

Buziaki
super ze z dzieckiem wszystko w porządku :) teraz na L4 sobie wypoczniesz :)

Witajcie,
Mamy wszystkie chyba teraz taki moment ze pierwsza ekscytacja ciążą juz minęła i teraz powoli każda myśli o porodzie.Myślę ze teraz czas będzie trochę wolniej leciał.Ja mam już tysiące myśli jak to będzie z rodzeniem i powiem wam że aż tak mnie to nie cieszy,boje się porodu,pierwszych badań dziecka czy jest zdrowe i tego niemowlęce go okresu.No ale nie ma wyjścia;)
@Czoperka a u jakiego lekarza byłaś w krakowie jeśli mogę zapytać?prywatnie czy na NFZ?
@katem86 szkoda ze się nie dowiedziałas jaka plec ale mi powiedzieli ze dziewczynka ale że pomyłki się zdarzają także pewności nie ma i tez staram się trzymać tonacji unisex;)najwięcej to i tak się kupuje tak gdzies po 3 miesiącu od urodzenia to się jeszcze zakupowo wyzyjesz;)
Mnie z kolei dość często serce kołacze i mam takie tąpniecia w splocie słonecznym,chyba jednak muszę do kardiologa iść bo zaczyna mnie to niepokoić.

@ankamaz, mleko pomagana chwile a potem pobudza zoladek do jeszcze mocniejszego trawienia, migdaly pomagaja ale nie na bardzo mocna zgage, Gaviscon plyn jest bezpieczny bo dziala bez wchlaniania a ja biore omeprazol ale to na recepte(Zapytaj lekarza) z czego ja miałam problemy dluuuugo przed ciaza.
Lezenie na ktoryms boku też pomaga (sprawdz w internecie na którym, chyba prawym)
Słyszałam też o sodzie oczyszczonej ale nie wiem czy w ciazy mozna.
I cos mi sie obiło o sokach niepasteryzowanych i nieslodzonych ale to bym musiała ogarnac czy w kontekscie zgagi czy generalnego zakwaszania organizmu.

Askkka2 mi tak lekarka mowila... ze jesli sie skraca to oszczedny tryb juz do konca, niebedzie juz zezwolenia na latanie , zakupy, sprzatanie...
Oby tylko nie plackiem...
Ja narazie mam oszczedny tryb wiec wiekszosc dnia wypoczywam, zrobie wokol sie i corki...za pare dni mam wizyte i mam nadzieje uslyszec ze nic nie zmienilo;)
Czasami moze sie polepszyc tak jak u mnie ze szyjka sie wydluzyla ale i tak niema szans do wrocenia na tryb przed skracaniem...

Ja tam sie nie boje porodu za bardzo.... balam sie za pierwszym razem i nie sprawdzilo sie bo bolalo owszem ale ja jestem mega wrazliwa na bol a dalam rade bez niczego. Ja popekalam bardzo i szycie bolalo mega ale gdyby na samym porodzie sie skonczylo to bym nastepnego dnia mogla rodzic nastepne.... ja sie boje tego ze to moje pierwsze dziecko w uk i wszystko jest nowe, boje sie jak bedzie z jezykiem....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@ankamaz, mleko pomagana chwile a potem pobudza zoladek do jeszcze mocniejszego trawienia, migdaly pomagaja ale nie na bardzo mocna zgage, Gaviscon plyn jest bezpieczny bo dziala bez wchlaniania a ja biore omeprazol ale to na recepte(Zapytaj lekarza) z czego ja miałam problemy dluuuugo przed ciaza.
Lezenie na ktoryms boku też pomaga (sprawdz w internecie na którym, chyba prawym)
Słyszałam też o sodzie oczyszczonej ale nie wiem czy w ciazy mozna.
I cos mi sie obiło o sokach niepasteryzowanych i nieslodzonych ale to bym musiała ogarnac czy w kontekscie zgagi czy generalnego zakwaszania organizmu.
Dzięki, ale to miało być chyba dla @asiz ;) chodź mi też się przyda :)

reklama
Niby wszystko ok, moge miec cos z tarczyca qlbonstan zapalny w kosciach. Ogolnie czuje sie dobrze, jakbym w ciazy nie hyla gdyby nie swedzenie i ostatnio znow bol glowy. Przytylam 6 kg i ciagle jestem glodna... Moj maz mi dokucza ze jem za duzo.
Ostatnio czuje sie koszmarnie samotna :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry