Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hej, u nas pomoglo przytrzymywanie-tulenie przy tych pierwszych histeriach. Tzn przytulasz ja tak mocno jak morzesz nawt jak sie wyrywa I powtarzasz ze ja kochasz, pózniej bylo olewanie histerii tzn jak sie awanturuje to ja ignorujesz totalnie, mowisz tylko że jak sie uspokoi to może poprosic jeszcze raz, I to dzialalo najlepiej. A czasami poprostu bedziesz słyszała "nie" na wszystko, na jedzenie, picie, buty... Etc. Najlepiej wtedy dac dwie rzeczy do wyboru czyli np chcesz parowke czy kanapeczke? I wtedy nie ma mozliwosci powiedzenia nie a ona do tego może zdecydowac. (pamietaj ze do wyboru najwiecej dwie rzeczy)@Shaer ja pewnie powyżej 4 kg to poprosilabym o cesarke. ..
Czy Wasze dzieci przechodziły bunt dwulatka? Córka zaczęła 22 miesiąc i chyba wchodzimy w ten okresWczoraj wpadła nam kilka razy w histerie jak jej czegoś zabroniłam. Poradźcie proszę jak sobie z tym radzić. ..jak reagować?
@Shaer "pudło wstydu" muszę zapamiętaćnie mam może jeszcze doświadczenia ale tak na wyczucie popieram, żeby jednak reagować jak dziecko robi coś źle i mówić, że to jest złe. ostatnio byłam w szoku jak córka kuzyna lat 5 opluła swoją mamę a jej jedyną reakcją był śmiech i tekst "o co Ty zrobiłaś" żadnego tłumaczenia i sygnału, że takie zachowanie jest niedopuszczalne
Współczuję. Też mam problem z panowaniem nad emocjami w takich sytuacjach, ale z doświadczenia wiem, że to tylko pogarsza sprawę. Jak mała zobaczy, że Cię to nie rusza, tylko powoduje konsekwentnie kary szybko sobie przekalkuluje, że się jej to nie opłaca. Moje dziewczyny już tylko sporadycznie sprawdzają granice. Za to mąż jest mniej konsekwentny w wychowaniu i dosłownie wchodzą mu na głowęDzięki dziewczyny ! Jednym słowem konsekwencja i bycie stanowczym. Ale jest ciężko. Bardzo źle reaguje na takie płacze. Od razu włącza mi się agresor i krzyczę. Bardzo nie lubię takich zachowań a córcia ma temperament od urodzenia i ćwiczy swoją mamę w cierpliwościczasami zastanawiam się jak podołam jak drugie będzie równie wymagające ehhh.