reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dobrze, że piszecie takie rzeczy bo ja jako początkująca mama nakupiłabym tych kosmetyków jak szalona :)

Przedwczoraj narzekałam ze sikam co sekundę od wczoraj sikam mniej i zastanawiam sie czemu:) ja to wariatka jestem jakaś... Tak źle i tak nie dobrze.
Ask25 trzymam kciuki za wizytę.
Miłego dnia

reklama
Ja zatoki leczyłam sinulanem albo sinupretem to jedno i to samo w składzie. Miałam też taką butelkę do płukania zatok z roztworem. Jest to trochę obrzydliwe bo wlewasz sobie wodę w zatoki i wypływa to nosem ( i trzeba uważać zeby sobie ucha nie "popsuć" bo jak tam wleci woda to boli cholernie), ale mi to przynosiło ulgę i czyściło zapchane zatoki. Spróbuj sobie tego może. A jak bedziesz brała antybiotyk pamietaj o osłonowym, moze zmniejszy te twoje objawy po antybiotykowe. Ja też zawsze po antybiotyku brzuch doprowadzam do normalności przez tydzień.

Aniay może masz w domu inhalator, wdychanie letniej wody z solą kuchenna, czy rumianku lub mięty bardzo pomaga. W zeszłym roku miałam nawracające zapalenie zatok i to przynosiło ulgę, niestety finalnie skończyło się antybiotykiem :-(.

W poprzednich ciążach, a później już na dzieciakach stosowałam kosmetyki firmy mustella - byłam bardzo zadowolona.

Synka wysłaliśmy do żlobka około pierwszego roku życia. Pięknie się zaaklimatyzował ale zaczęły się ciągle zapalenia oskrzeli. Tydzień chodził, dwa tygodnie siedział w domu. W końcu nie wytrzymaliśmy i został wypisany. W trzecim r.ż. poszedł do przedszkola i już chodził jak żołnierz. Córkę wysłaliśmy od razu do przedszkola i też obeszło się bez chorób.

Na 12 dzisiaj idę na usg i pobranie krwi. Cała się trzęsę.

Dobrego dnia dziewczyny

Kremik z oleju kokosowego z soda. Miesza sie razem. Naklada na buzie i po kikku minutach zmywa albo woda mineralna albo tonikiem. Nie trzeba uzywac kremu pozniej. Ladnie nawilza i ladnie oczyszcza
Kiedys robilam tez peeling z kawyi szarego mydla.
Ogolnie sama robie pasty np do mycia kuchni czy lazienki glownie na bazie sody oczyszczonej. Pozniej poszukam linkow do przepisow jak byscie byly zainteresowane.

Ja w ogole duzo rzeczy robie sama. Zarcie, kosmetyke, zabawki.Teraz robie owieczke dla dzidziusia. A przed porodem jak bede znala plec zamotam mu lalke, zeby sie zdrowo dziecie urodzilo i chowalo.

Dzień dobry :)
Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
Tak teraz myślę że dobrze że do Was dołączyłam bo ja w niczym nie mam doświadczenia i większość co tu piszecie to nowość która wiem,że któregoś dnia na pewno mi się przyda:D Także dzięki wielkie:)
pozdrowionka i miłego dnia

Czesc dziewczyny Ciesze sie, ze sie ochlodzilo, bo zle znosilam te upaly, ale mogloby chociaz nie padac. Hehe, i tak zle i tak niedobrze...Chyba jestem egoistka, bo w koncu sa wakacje i tyle ludzi czeka na piekna pogode
Aniay- ja tez zdecydowanie polecam Sinupret, ktory u nas w domu jest stalym bywalcem. Wyprobowalam go zarowno na sobie, jak i na swoich dzieciach i jest naprawde niezastapiony.
Dołączam do mam, ktore bola glowy, od wczoraj caly czas mnie cmi, mam nadzieje, ze to tylko na zmiane pogody. Dzisiaj nie moglam w ogole spac, poraz pierwszy od kilku miesiecy zarwalam noc A co do kosmetykow j&j to tez mam z nimi zle doswiadczenia. Jak chlopcy byli mali to uzywalismy kosmetyki Oilatum mydelko do kapieli z ciekla parafina- swietne, bo nie wysusza skory i balneum, oraz zwykly linomag, a w razie czerwonej pupy-bepanten... Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ...

To może polecicie jakiś konkretny płyn do higieny intymnej ?

@aniay podziwiam Cię, ciągle cię coś łapie a ty do pracy jeszcze, ja jak mam problem z żołądkiem to nie umiem kompletnie funkcjonować ;/ tyle na ile się tutaj poznałyśmy, myślę, że twarda babka z Ciebie ! :)

Nr tel. nie polecam podawać, maila jakiegoś 'smieciowgo' , ten termofor fajna sprawa, nie wiem jak w praktyce, ale w teorii naprawdę wiele zastosowań w czasie ciąży, po porodzie i dla dzidziusia :) albo do zamrażalki trzeba (np. na obrzęki) albo do mikrofalówki na chwilę :)
Ja synkowi na bóle brzuszka kładłam ciepłą pieluszką, albo suszarką delikatnie - wtedy dźwięk też uspokajał ,pewnie do tematu kolek wróci setkę razy i będzie setka sposobów :D

Za tydzień wizyta ! aaa nie mogę się doczekać ! a za 1,5 tygodnia wypad nad morze , obiecałam sobie, że jak na wizycie będzie dobrze, to przestanę się martwić i spędzę super wakacje i nawet pogoda mi tego nie zepsuje! :)

reklama
Hejka.

Też mogę powiedzieć, że J&J to najgorsze świństwo. Nie stosuję nawet u mojego 6 latka teraz. Tak samo jak dziewczyny dla bobasa do kapieli wlewałam jakiś emolient i dziecię było i umyte i nawilżone, tylko do główki jeszcze jakiś szampon delikatny raz na kilka dni - ja miałam Hipp. Sudocrem lub Bephanten też używałam tylko miejscowo w razie wysuszonej albo odparzonej skóry. Co któryś raz oliwka też z Hippa do pupy i tyle ;)
Kurczę będę musiała to wszystko odświeżyć sobie na nowo :) Ale wydaje mi się, że sporo pamiętam :)

Wczoraj tak rozmawiałyśmy o snach, to dziś erotyk o dziwo mi się nie przyśnił, tylko Usg genetyczne, które mam już za kilka dni w poniedziałek. Na usg w śnie wyszło, że wszystko ok, a pani dr (normalnie mam ginekologa faceta, ale co tam, sen to sen heheh) powiedziała, że raczej dziewczynka i dodała…tak na 39 procent hahha Śmiałam się mega po obudzeniu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry