• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Bittersweet super

Tu we Francji jest dzisiaj bardzo gorąco, chyba ze 30 stopni. Właśnie wróciliśmy z placu zabaw z dzieciakami.
Muszę przyznać, że znowu chodzę nabuzowana. Mamy chyba kryzys zbyt długiego pobytu poza domem. Zaczęłam się kłócić z M, dzieci mnie denerwują bo ciągle biegają, biją się, krzyczą albo płaczą. Ich zachowanie irytuje ciocię i wujka - rozumiem, są nieprzyzwyczajeni do dzieci 3 plus a my siedzimy tu już prawie dwa tygodnie. Zaczynam wysłuchiwać, komentarzy w stylu -Pola, czy są momenty, w których nie płaczesz, Jasio potrafisz mówić cicho, czy zawsze tak krzyczysz, wujek Jean już połknął dzisiaj dwa doliprany. Zaczynam odczuwać, że jesteśmy ciężarem, więc uciszam dzieci, wściekam się a mój mąż stuka się w głowę. Wrrrrr... Chcę już do domu, byle do środy...

Bittersweet a co tam wyszlo w tescie Pappa ze Nifty robilisciw?
Byly jakies niejasnosci w usg?
Super bardzo sie ciesze ze nifty rozwialy watpliwosci;)

KolorowaMama wyniki testu uwazam ze sa bardzo dobre;)

Ja za wynikami musze poczekac jeszcze z tydzien heh

Powiem szefowi w piątek przed weekendem żeby sie oswoił a jutro porozmawiam z kadrowa o moich prawach :) podobno w pracy pr u komputerze skraca sie czas pracy do 4h ??

Jeśli potwierdzi sie chłopczyk u nas to bedzie Jakub. Jeśli dziewczynka, to mamy duży dylemat. Bo imiona, które podobają sie mi, nie podobaja sie tatusiowi. Chyba Milena byłaby kompromisem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja przy oddawaniu w kadrach zaświadczenia o ciąży usłyszałam tylko 4 h przy kompie, ani minuty więcej

Witam poniedziałkowo wszystkie mamy a szczególnie te nowe na forum :)

Przede wszystkim trzymam mocno kciuki za osoby, które mają dzisiaj wizytę. Ja mam w środę prenatalne i już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego maluszka :biggrin2:

Bittersweet super wiadomość, dobrze, że dziecinka okazała się zdrowa :)
Shaer rozumiem Cię, bo ja też mieszkam w sporej dzielnicy Dąbrowy Górniczej. Jest tutaj bardzo dużo ludzi, którzy nadużywają alkoholu albo narkotyków (albo jednego i drugiego). Co gorsza dotyczy to zarówno mężczyzn jak i kobiet. A dzieją się tutaj rzeczy, których nie widziałam nawet w telewizji i czasami aż mi się odechciewa na to patrzeć. Dlatego planuje się niedługo przeprowadzić, bo nie chcę, żeby moje dziecko wychowywało się w takiej atmosferze.

Co do imion to ja akurat nie mam problemu co do chłopca, bo już dawno z partnerem ustaliliśmy, że jeśli kiedyś urodzi nam się synek, to damy mu ma imię Gabriel. Jeśli chodzi o dziewczynkę to chciałam zawsze dać na imię swojej córce Emilia, ale mój W ma córkę właśnie o tym imieniu więc odpada. Ale myślę o Ewelinie ;)

reklama
Witam ja po badaniach prenatalnych wszystko ok dzidzia zdrowa wszystko w normie jak powiedział że dzidzia jak na swój wiek to już duża to tak sie wystraszyłam że zapomniałam spytać o płeć dopiero jak skończył usg to powiedział że wszystko ok.Wyniki z krwi za 2 tygodnie ale myśle że bedzie ok jak teraz dobrze.Lekarz troche taki dziwny niby miły ale troche gburowaty a ja byłam mega wystraszona.Potem badanie u swojej pani doktor usg mi nierobiła bo miałam 1 godzine wczesniej to po co i schudłam 6 kilo wiec lekarka stwrdziła że niema niepokoju mam z czego schudnąć.
Gratulacje wszystkich udanych wizyt i ufff ja już po stresa miałam jak niewiem co...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry