reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oj, u nas przez pierwsze tygodnie to Adaś ładnie spał.....ale przy cycku. W szpitalu, po cc więcej spacerowałam, niż przez pierwsze 2 tygodnie w domu. Także byłam niewolnikiem sypialni. Zobaczymy jak będzie z drugim. Ale może być takie samo. Chyba wolę w taki sposób niż jakby np miało płakać bez powodu albo mieć kolki. Ja swoje baby blues miałam z powodu cesarki, bardzo chciałam urodzić naturalnie. Cesarki zupełnie nie rozważałam i nawet nie widziałam co wolno lub nie wolno po operacji. No a przez kilka pierwszych dni to dramat przez to, ze nie miałam w co się ubrać. Definitywnie nie chciałam nikogo widzieć bo tylko szlafrok pasował i koszula do karmienia. Huśtawka hormonów i emocji na całego!

Ja jakoś nie potrafię z lumpkow korzystać. Ani czasu ani zapału do grzebania.

Dzięki za przepisy.

Shaer, ja miałam wykładowczynię prawa na studiach co planowała pracę w prokuraturze. Praktyki w czasie studiów na przesłuchaniach wybiły jej to z głowy. Policjanci nadużywają alkoholu (nie wszyscy - nie generalizuję) a i znałam przypadek przemocy domowej. Gdzieś te emocje i stres wyłazi, tak jak piszesz, nie bez wpływu niestety na zdrowie i rodzinę.....

reklama
Yoan, wierzę, że nic nie kupujesz. Ja w pierwszej ciąży kupiłam pierwsza rzecz dla malucha 2 miesiące przed porodem - zaraz po przejściu na l4. Był to kombinezon bo bałam się w czym dziecko ze szpitala przywieziemy ....Był ciut za sztywny, polecam miękkie i chyba jednak jako śpiworki niż pajace. Tym razem kupie taki własnie. Bo zapakowanie noworodka było z lekka stresujące.
Wózek pojawił się miesiąc przed porodem.
Polecam jednak kompletować wyprawkę i prac i prasować ciut wcześniej, niż ja (jakieś 5-6 tyg przed porodem). Z dużym brzuchem ciężko było.

Miłego dnia

Ja jeszcze nie kompletuje wyprawki nie mam ani jednej rzeczy :) na razie tylko oglądam.
Dziewczyny czy wasze brzuchy sa twarde czy miękkie? I czy macie tłuszczyk na boczkach? Bo mi sie odkłada na boczkach i koło pępka i zastanawiam sie czy ja sie obrzeram czy bobas robi sobie jakiś zapas np albo nie wiem co. W kazdymrazie czy to normalne? Macie tak?
Maz juz na lotnisku - aaaaa nie nawidze jak jest daleko od nas...

Mi się zaczął troszeczkę odkładać tłuszczyk w okolicach pępka właśnie. Ale na bokach narazie jeszcze nie. Za to zaczęły mi rosnąć takie wstrętne czarne włosy na brzuchu. Myślicie, że po ciąży one już tak zostaną?

Ja to w ogóle okrągła się robię :( W pierwszej ciąży przytyłam 28kg a w drugiej ponad 30, boję się co będzie teraz.

W ogóle podziwiam te dziewczyny, które jeszcze pracują. Ja wytrzymałam miesiąc,a potem wylądowałam w szpitalu. Mam od lekarza zakaz powrotu do pracy, no ale w domu już szlag mnie trafia.

Co do wyprawki, to ciśnie mnie bardzo żeby już coś kupić, bo nic nie mam dla dziewczynki, ale jak jednak będzie chłopak?

shariotka a co sie stalo ze wyladowalas w szpitalu?
ja planuje pracowac do polowy pazdziernika..

U mnie to była kwestia stresu. Za dużo nerwów, co objawiało się potwornym bólem brzucha i refluksem.

Troszkę Ci zazdroszczę, że możesz tak długo pracować. Ja chętnie bym wróciła do pracy, choćby z tego względu, że brakuje mi kontaktu z ludźmi, ale z drugiej strony wiem, że nie dałabym rady.

reklama
shariotka raczej musze niz moge, bo w innych okolicznosciach pewnie od wrzesnia juz chetnie bym sobie poleniuchowala. ale jak tylko nic zlego sie nie bedzie dzialo to i do polowy pazdziernika dam rade. a potem luz. a potem hardcore poporodowy : )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry