reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U nas jeszcze sprawdzilo sie cos takiego
1470992760924.jpg

Synek strasznie sie wiercil i budzil sie z dwiema nogami w jednej nogawce pajaca albo wogole nogi przez zapinki wylazily. A tutaj nozki gole pod spodem i spal jak marzenie.

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470992760924.jpg
    1470992760924.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 259
reklama
Ja najgorszy widok z tego typu to będąc na bilansie z synkiem, przyszła mama z noworodkkem, to był KWIECIEŃ, mały mial kombinezon, rożek, mega gruby koc i wsadz ony w gondole z pokrowcem, czerwony cały był i beczal

U mnie w szpitalu właśnie krzyczą jak dzieciaka się opatula. W Olsztynie jak w marcu leżałam tak samo, bo mimo tylko śpiochów i owiniety w pieluche miał pokrzywke

Hej,

@katem86 mi w drugim trymestrze energia nie wróciła :-( Mam zapał żeby coś zrobić ale pokręci się i sił brakuje....moja gin powiedziała, że nieraz do końca ciąży tak potrafi trzymać.

@Shaer trztmj się ciepło. Dobrze, ze jesteś pod opieką lekarzy

@maryqska miód w ciąży o ile wiem jest ok. Dzieciom do 1 roku życia jak i matki karmiące nie mogą bo może być jakaś bakteria która przenika też do mleka matki.

Trzymajcie się, doczytam Was jak będę siedzieć u fryzjera. Czas na farbę, bo odrosty straszą.

MiMeMi fryzjera masz - super sama przyjemność :) Ja tez musze sie umowic bo ostatnio odwalilam nr z ta farba bez amoniaku i mam na odrostac ciemniejszy kolor :) Ale to przed rocznica slubu sobie ufarbuje zeby byc piękna a to 5.09 :)
Jesli chodzi o ubieranie to mysle se każda skrajność jest nie dobra ani zbyt lekkie ubranie ani zbyt grube. No i jak ktos ma chorowitka to wiadomo ze powinien trochę bardziej dbać zeby maluchowi ciepło było. A nie spik do pasa a dziecko ledwo ubrane. Ale jak zdrowe to zgadzam sie ze powinno byc ubrane lekko.
Tez w ciazy bardziej nerwowa jestem i bardziej mnie wkurzają Krzywe teksty i zachowania ludzi niz przed ciąża :)
Na grupę fb sie nie zapisuje na pewno. Mam Was i wystarczy:)
Shaer dobrze ze ci to zaszyli czy jakos zatamowali. Uważaj na siebie.
Ok zabieram sie chyba do zycia bo leżakuje i internet przeglądam ;) a tu poludnie sie zrobiło

@maryqska super jest ten kanal James Mum Said. juz od kilku lat go ogladam ;-)
@Shaer dzielna jestes I Ty I Twoj synek ze sami sobie dajecie rade w takich trudnych sytuacjach. mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz

co do ubierania dzieci to rzeczywiscie ja sie na poczatku stosowalam do tej zasady tyle warstw co ja + 1 dodatkowa. synek w ogole nie chorowal : )

Ja juz zaczynam dlugi weekend, wlasnie jedziemy na pyszny obiadek a jutro moze jakies wylegiwanie sie na sloneczku. Po powrocie czeka mnie jeszcze najtrudniejszy miesiac w pracy, potem moze bedzie troche lepiej, I od polowy pazdziernika bye bye praco - mam zamiar odpoczac : )
buziaki dla Was w ten piekny sloneczny dzien!

Kurcze jak tak Was czytam to az sie boje jak ja bede ubierac, bo mi jest zawsze zimno! Nawet teraz potrafie spac w grubych skarpetach :/ ale mam niedoczynnosc tarczycy I stad odbieram temperature inaczej.I teraz jak mam wiedziec jak ubrac dziecko?

@Madziulka890
U mnie pediatra mowila zeby sprawdzac kark I zeby był raczej chlodny niz spocony. I stopy I dlonie chlodne a nie gorace, choć moja ma od urodzenia lodowate stopy bez wzgledu na to jak sie ubierze.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zawsze kark sprawdzam dziecku, a wszyscy rece, i to mnie wkurza. Bo moj syn z reguly ma zimne raczki. Czapeczke zakladalam po kapieli chyba przez 2 tyg. Potem juz nie.
Moj maz za to syna najlepiej ubralby w jakis skafander. On zmarzluch jest i nawet w upaly spal pod koldra. Ciagle musze mu mowic ze syn tyle biega ze mu nie potrzeba 5 warstw

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry