• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czytam was cały dzien ale ciezko mi sie zebrać do pisania, nie moge sobie znaleść miejsca i pozycji e ktorej nie bede odczuwała pleców dzis [emoji58] i sikam dzis jakby mi ktos piwo dawkował dożylnie [emoji12]

Paraplu ja mam położna na 21 czerwca ale moja tak miła zeby zadzwonic nie była [emoji23]

Co do badań prenatalnych bez wskazań lekarza sama z siebie robic napewno nie bede

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was dziewczyny :-) chciałaby dołączyć do Was .
testowałam w piątek i wyszły dwie pokaźne krechy :):biggrin2::biggrin2: dziś byłam na swojej pierwszej wizycie u gin, na usg jest dopiero pęcherzyk 2mm , 9 czerwca kazała przyjść na kolejne USG wtedy już powinno być widac zarodek z tętnem . Z racji na moje poprzednie problemy z utrzymaniem ciąży dostałam Luteinę dopochwowo , biorę też Femibion 1 oraz przepisała mi acard - tak profilaktycznie w razie problemów z krzepnięciem .

U mnie z objawów narazie tkliwe piersi , nieznacznie też się powiększyły . Przed zajściem w ciąże paliłam i niestety nie odrzuciło mnie a wręcz przeciwnie gdybym mogła to odpalałabym jednego od drugiego i mam nieziemską ochotę na piwo hahah co jest bardzo dziwne bo ja alko w ogóle nie preferuję . Narazie ograniczyłam papierosy do minimum bo nie potrafiłam tak odrazu rzucić ale jest lepiej stopniowo codziennie zmniejszam ilość i mam nadzieję że niedługo nie będę w ogóle palić . A no i przestałam całkowicie pić kawkę - właściwie to po tym się kapnęłam że mogę być w ciąży , tak uwielbiana przez mnie kawa przestałą mieć jakikolwiek smak

Gratuluję Wam i trzymam kciuki za każdą z Was abyśmy wszytskie dotrwały do stycznia 2017 !!!:)

Hej Magdziocha,tyle już siedzimy na forum ze zapominam ze jeszcze mogą być dziewczyny które dopiero dowiedzą się ze będą z nami rodzic w styczniu:-Dco do papierosow rozumiem Cię doskonale,parę stron wcześniej marudziłysmy jak trudno z fajkami się rozstać.Dobrze ze ograniczasz.zazdroszczę dziewczynom które odrzuca od palenia,mnie skręca jak w pracy wychodza na papierosa,tez bym poszła.:eek:

Czytam was cały dzien ale ciezko mi sie zebrać do pisania, nie moge sobie znaleść miejsca i pozycji e ktorej nie bede odczuwała pleców dzis [emoji58] i sikam dzis jakby mi ktos piwo dawkował dożylnie [emoji12]

Paraplu ja mam położna na 21 czerwca ale moja tak miła zeby zadzwonic nie była [emoji23]

Co do badań prenatalnych bez wskazań lekarza sama z siebie robic napewno nie bede

Hehe no moja tez sama z siebie nie zadzwonila :p rozmawialam z nia przez telefon jak sie do niej rejestrowalam :p

Jeju jak ja sie ciesze, ze nie pale :) tak mnie naszla taka mysl jak czytalam Wasze zmagania z nalogiem.

Magdziocha witaj i gratuluje [emoji5][emoji5][emoji5]

Paraplu mnie umila baba z recepcji wiec nie miałam okazji [emoji6] zobaczymy jaka będzie w czerwcu.

W ogóle zastanawiam sie jak ja die wrobie z badaniami bo 21.06 mam położna a dzien pozniej lecimy do Polski, i nie wiem na jak długo bo musze pozałatwiać wszystkie papiery po zawarciu małżeństwa [emoji15]zastanawiam sie czy jak nie dostanę nowego dowodu to wrócę na ten ze starym nazwiskiem i ewentualnie upowarznie kogos z rodziny do odebrania ? Wie któraś z was jak to wyglada ?

Plecy dalej nie dają mi zyc [emoji58]

Buziam Was i cudownego dnia życzę :)

Badania nieinwazyjne są refundowane po 35 roku. Ostatnio płaciłam, teraz z racji wieku pewnie nie będę.
No i krew ostatnim razem oddawałam przed badaniem usg. Wtedy od razu lekarz naniósł te dane i ryzyko wyszło niskie.

Miłego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry