reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A ja tak z innej beczki - dziewczyny, które mają już jednego malucha w domu - też się martwicie, jak Wasza pociecha zniesie Wasz pobyt w szpitalu na czas porodu itd.? Z Oliwką siedziałyśmy tam 4,5 dnia, nie wiem ile potrwa to tym razem. A odkąd jest z nami nie rozstałyśmy się na dłużej niż 1,5 dnia...takie mnie nachodzą obawy...
ja na 3 tyg przed 2 porodem wyladowalam na patologii, do tego nie mogłam widywać Córci bo dzień po zachorowala na ospe- to była dla mnie udreka moja Malutka Corunia podczas takiej choroby bez mamusi:( ale mój Maz zdal egzamin troche babcie pomogly ale Maz był prawdziwym bohaterem. Dzieci zniosa wiele -godzinami rozmawiałam z Nia przez trlrfon, Maz nagrywal filmiki które potem Nam puszczal.

reklama
Jestem z okolic łodzi. Niestety płeć nie potwierdzona. Na prenatalnych lekarz u którego robiłam USG powiedział że na 60 % chłopiec po wyrostku płciowym nie zaglądając między nogi. Później byłam w 14 tyg i 15/16 t u mojej gin ale nie potwierdziła. Nic nie fajtalo wtedy między nogami. Czekam na wizytę ale jeszcze 2 tyg chyba oszaleje, bo w niedzielę zaczęłam czuć ruchy a do dziś nic tylko w niedzielę. I teraz się martwię. Wizyta 24.08 mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzia.

Nic się nie bój.
Na początku to normalne ze ruchy nie są regularne. Ja nie czułam nic czasem przez trzy dni, czasem więcej.
Dopiero z czasem są mocniejsze i regularniejsze.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel

Witajcie dziś!
@Kejka pierwsze ruchy poczułam w 16 tc, ale miałam ponad 5 dni przerwy. Dopiero na początku 17 zaczęły sie codziennie i teraz juz mam pare razy dziennie. I zawsze po jedzeniu, bez względu na to co zjem.

Dzisiaj zapowiadał się cudowny dzień, wzięliśmy mojego 8 letniego siostrzeńca i pojechaliśmy do aquaparku (wczoraj nawet z tej okazji kupiłam sobie stroj kąpielowy). Chłopaki szaleli na zjeżdzalniach a ja siedziałam w jednym basenie, dla emerytów [emoji16] Dzidziutek szalał wtedy bardzo! Po basenach pojechaliśmy na zapiekanki i zaczęłam odczuwać spadek formy. Zrobiłam jeszcze sobie hybrydy i padłam... zmeczenie, wrażenie przegrzania i totalne osłabienie. W dodatku jakiś dół mnie złapał...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

a to jest inna bajka, ja mam tez kilka podyplomowek bo trzeba na " rynku się utrzymać". pamiętajmy ze w sklepach tez pracują ludzie z mgr niestety. tylko w oświacie nie jest tak zle jak często się pisze , mamy prace umyslowa i odpowiedzialna, na szczęście nie musimy dzwigac 20 kg albo palet przez caly dzień to dzięki studiom. Zarobki powinny być wyższe to pewne ale nie tylko w oswicie.

a to jest inna bajka, ja mam tez kilka podyplomowek bo trzeba na " rynku się utrzymać". pamiętajmy ze w sklepach tez pracują ludzie z mgr niestety. tylko w oświacie nie jest tak zle jak często się pisze , mamy prace umyslowa i odpowiedzialna, na szczęście nie musimy dzwigac 20 kg albo palet przez caly dzień to dzięki studiom. Zarobki powinny być wyższe to pewne ale nie tylko w oswicie.
Z tym się zgodzę. Ale nasza odpowiedzialnosc a odpowiedzialność sklepowej bardzo się różnią. Oczywiście nie ujmując tym drugim.

Wrocilam od endo i musze brac eutyrox. Wczesniej bralam całkiem cos innego. Tsh mam 0.424 a ft4 0.95. Niby oba w normie ale tsh za niskie. Kurde juz sie nakrecam i martwie :-(

Witaj. Mamy taki sam termin (ja na 19.01.) i prawie w tym samy dniu kolejną wizytę (u mnie 23.08.) Tylko wg moich wyliczeń to jest 16+6 :) ale już tu była kiedyś o tym dyskusja i wg jednej z dziewczyn miałabym 17+1, więc możesz mieć rację z tym;)
U mnie z prenatalnych na 80% dziewczynka, niepotwierdzona juz później więc dla mnie to nadal zagadka. Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej :)

Tak dziś jest 17 t1 d na wizycie będę miała 19 t 1 d więc mam nadzieję że Poznań już płeć. Chciała bym zacząć już coś kupować bo po pierwszym synku nie mam nic. Kompletnie. Byłam w sklepie z dziecięcymi ciuszki chciałam coś kupić uniwersalnego to albo niebieskie albo różowe. Straszne to że nie było nic żółtego czy białego. Kupiłam body i pajacyka w kolorze szarym. Co wyjazd do miasta to bym coś kupiła. I powoli by się ustykali ale póki nie znam płci ... Nawet smoczki ostatnio w Rossmanie patrzyłam to albo niebieskie albo różowe:no2:

reklama
Tak dziś jest 17 t1 d na wizycie będę miała 19 t 1 d więc mam nadzieję że Poznań już płeć. Chciała bym zacząć już coś kupować bo po pierwszym synku nie mam nic. Kompletnie. Byłam w sklepie z dziecięcymi ciuszki chciałam coś kupić uniwersalnego to albo niebieskie albo różowe. Straszne to że nie było nic żółtego czy białego. Kupiłam body i pajacyka w kolorze szarym. Co wyjazd do miasta to bym coś kupiła. I powoli by się ustykali ale póki nie znam płci ... Nawet smoczki ostatnio w Rossmanie patrzyłam to albo niebieskie albo różowe:no2:
Najgorsze, że nawet jak nie różowe to w jakieś serduszko, motylki czy kwiatki albo samochodów, samoloty czy dinozaury. Ja nie sobie za punktu honoru obrałam, że moja córcia nie będzie różową landrynką więc jak czegoś szukam to z ewentualnie z minimalnym akcentem różu chyba, że wzór mi się strasznie podoba to różowe może być. Pokój jest też niebieski :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry