Paskudztwo
Aktywna w BB
Fakt, szczególnie z migdałami [emoji173]A czekolada jest pyszna i mozna spokojnie w cukrzycy ciazowej 2 kosteczki dziennienwciagnac i nie powinno to wplynac na poziom glikemi :-)
Napisane na G7-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Fakt, szczególnie z migdałami [emoji173]A czekolada jest pyszna i mozna spokojnie w cukrzycy ciazowej 2 kosteczki dziennienwciagnac i nie powinno to wplynac na poziom glikemi :-)
No gdzie zlozone we frytkach ... maca. One ziemniaka nie widzialyAleż oczywiście [emoji6] cola zawiera wyłącznie węglowodany proste, a więc powodujące natychmiastowy skok cukru. Natomiast kanapki i frytki z McDonald to już ww złożone, a więc dłużej ulegają trawieniu / uwalnianiu [emoji4] no i litr coli to niemal 100g ww, a żeby tyle dostarczyć z jedzenia nawet w McDonald to trzeba sporo zjeść [emoji6] stąd w diecie cukrzyków wskazane są ww złożone a nie proste [emoji6]
Napisane na G7-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie tylko ziemniaki są weglowodanami złożonymi [emoji6] mam świadomość z czego są zrobione i nadal to lepszy wybór niż cola. Frytki z McDonald w 100g mają 36g ww, z czego 0,3g cukrów, czyli ww prostych [emoji6]No gdzie zlozone we frytkach ... maca. One ziemniaka nie widzialy
Imponujące są te rozważaniatak miło mi się je czyta. W końcu ktoś rzeczowo dyskutuje na temat w którym jestem zielona
wiele wskazówek dziewczyny dla cukierkowych mam, dziękuje!
![]()
Czesto dieta cukrzycowa jest regorystyczna ale idzie sobie dojodzic. Najwazniejsze ze za kilka tygodni minie, wiec spokojnie dasz rade.Powiem wam dziewczyny ze u Mnie mija trzeci tydzień na diecie i insulinie . Z początku wyeliminowałem wszystko co się dało i 2,5 kg na minusie w tydzień . Dostałam opr od diabetolożki i zamiast 5 posiłków mam jeść 7 . Zabroniła mi owoców całkowicie i zup . Zero produktów przetworzonych itp . W tym momencie testuje . Wprowadziłam mandarynki maliny i borówki . I te owoce nie podnoszą mi aż tak glikemii . Nie ukrywam ze sfiksowałam się na maxa bo lekarka tak mi nagadała o tym co się dzieje z dzieckiem gdy dostaje za dużo glukozy ze byłam przerażona . Dziś już ogarniam lepiej te moje cukry i wiem co mogę zjeść a co nie ale ta moja dieta nie jest już tak drastyczna . Choć czekolada tylko 70% i kostka od czasu do czasu [emoji12]plus taki ze od początku ciąży łącznie nie całe 5 kg na plusie wiec nie będzie aż tak dużo do zrzucenia no i M twierdzi ze mam dużo mniejszy cellulit niż przed ciążą
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Czesto dieta cukrzycowa jest regorystyczna ale idzie sobie dojodzic. Najwazniejsze ze za kilka tygodni minie, wiec spokojnie dasz rade.
Sprobuj sobie dobrej jakosci lodow waniliowych - takich aby w 100g bylo wiecej niz 50g tluszczu. Mala porcja nie powinna podniesc Ci poziomu cukru.
Mozesz poszukac np. Galaretki bez cukru i zrobic na slodzikach - pycha!
Co do zup.. hmm mysle ze kapusniak z mala iloscia marchewki i ziemniakow. Spokojnie miska krupniku, ogorkowa, rosolek, pomidorowka ale z makaronem orkiszowym (smaczniejszy od razowego) - zobacz w rossmannie.
Oczywiscie zupy bez maki itd.
Z owocow ew. Maliny, pol jablka.
Z wazyw uwazaj na fasole, marchew, buraki