Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
@AnnieQ. Dlaczego żałowałaś kupna używanego?
My też mamy kredyty, a tu na macierzyńskim niezależnie od zarobków dostaje się €235 na tydzień, czyli ponad €100 mniej niż przy zarabianiu najniższej krajowej. [emoji849]
U nas to samo, mieszkanie nieskończone, nie ma mebli w kuchni (na które mamy połowę kasy), krzeseł, firanek i zasłon w całym mieszkaniu... ja niestety nadgodziny robiłam z uz, więc moja podstawa marna, wszystko spadło na męża który robi po 300godz w mcu. Chce teraz zacisnąć pasa i przyoszczedzic, bo jak nie mogłam gotować obiadów to mnóstwo kasy szło na jedzenie... teraz mam czas to będę gotować i kombinować jak zrobić żeby jak najwięcej zostało [emoji6] na chwilę obecną na nowy wózek nas słabo stać. Mam niezłą zagwozdke bo na pewno będziemy myśleć o drugim dziecku, więc byłoby dobrze kupić jednak nowy...My zaczynamy od teraz mega oszczędzanie, mamy dom do wykończenia (na razie brak szaf, półek, pokój dziecięcy do zrobienia) plus zakupów dziecięcych będzie mnóstwo.
A oszczędności poszły na ivf i mrozaczki...
Ja myślę o używanym wózku, wy wszystkie kupujecie nowe?
Myślę, że na pewno wystarczy [emoji3]My z moim M nie mamy kredytów, nigdy tez nie zdecydowalibysmy sie na nie. Mieszkanie dwupokojowe, samochod, na wszystko zarobilismy sami w krotkim czasie, ale, ze tak powiem "wstrzelilismy sie" w nisze zawodowe. Na razie na bobo mam odlozone 10 tys, nie wiem ile moj ma oszczednosci, ale podejrzewam, ze bardziej rozrzutny niz jazastanawiam sie czy wystarczy jak patrze na ceny chociazby wozkow...
Pozazdrościć [emoji6] my na samo leczenie wydaliśmy około 20-30tysięcyMy z moim M nie mamy kredytów, nigdy tez nie zdecydowalibysmy sie na nie. Mieszkanie dwupokojowe, samochod, na wszystko zarobilismy sami w krotkim czasie, ale, ze tak powiem "wstrzelilismy sie" w nisze zawodowe. Na razie na bobo mam odlozone 10 tys, nie wiem ile moj ma oszczednosci, ale podejrzewam, ze bardziej rozrzutny niz jazastanawiam sie czy wystarczy jak patrze na ceny chociazby wozkow...