Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nieźle, kolejne cc. A jak się czułaś? To prawda że po kolejnym cc kobieta się lepiej czuje i szybciej dochodzi do siebie?
Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytam bo u mnie po pierwszej była tragedia. Wstałam jak trzeba po 13h od cc, ale chodziłam koło 3 doby , tip topem do lekarza po ketonal bo miałam takie bóle krzyza,które na dobrą sprawę utrzymywały się jakieś 4 miesiące i czasem na dzień powrócą. Jednak tak jak mówisz psychika inaczej nas nastawia,wiemy że musimy dać sobie radę no i ja także dużej pomocy mieć nie będę,chyba że mój pójdzie na tacierzyński..ale nie nastawiam się źle, mam nadzieję że będzie w porządku. Tylko zżera mnie ciekawość jaka teraz będzie płeć..Ja obie zniosłam rewelacyjnie. I nie umiem Ci tak dokładnie odpowiedzieć czy lepiej tą drugą zniosłam czy gorzej. Ja wiedziałam, że muszę zaraz wstać bo po trzech dniach idę do domu i do ogarnięcia mam dwoje dzieci i dom. A pomoc tylko wieczorem. A przecież trzeba dać radę. Przy drugiej po 8h już normalnie chodziłam. Pomagałam sąsiadce podawać córkę. Na drugi dzień rano już na drugi koniec szpitala szlam sama do córki na neonatologie. Młoda urodziła się z wrodzonym zapaleniem płucpo trzech dniach musiałam iść do domu i dochodzić do córki do szpitala. Przy pierwszej było podobnie. Ale jednak więcej sobie pozwalałam na takie pieszczenie się ze sobą. Jedynie co to sprawdza się, że ryzyko powikłań przy kolejnym cięciu jest większe. Wdało mi się zakażenie rany [emoji41]
![]()
Pytam bo u mnie po pierwszej była tragedia. Wstałam jak trzeba po 13h od cc, ale chodziłam koło 3 doby , tip topem do lekarza po ketonal bo miałam takie bóle krzyza,które na dobrą sprawę utrzymywały się jakieś 4 miesiące i czasem na dzień powrócą. Jednak tak jak mówisz psychika inaczej nas nastawia,wiemy że musimy dać sobie radę no i ja także dużej pomocy mieć nie będę,chyba że mój pójdzie na tacierzyński..ale nie nastawiam się źle, mam nadzieję że będzie w porządku. Tylko zżera mnie ciekawość jaka teraz będzie płeć..ale to jeszcze musze poczekać..

Też myślę że po znieczuleniu,ale niestety poród nie był łatwy , wywoływany dwa dni oksytocyna,bóle krzyżowe że mnie w całym mieście chyba słyszeli no i w końcu cc bo za długo bez wód płodowych a rozwarcie mizerne.. oj tyle w łóżku to bym nie dała rady, teraz się cieszę jak młody zaśnie a ja Idę buszować do kuchni..

Już myślałam że tylko ja takie przekichane miałam. Miałam dwa masaże szyjki które poskutkowały z 2cm do 4 i to przez dwa dni. Skurcze po oksy że nie można było oddechu złapać.. też chciałam umrzeć, jak usłyszałam cesarka zmartwiona, że tyle przeszłam a nie dałam rady rodzić naturalnie ale lepsze to niż martwe dziecię, także dobrze, że ta cesarka istnieje.