reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Dzisiaj piję moją 3 kawę w tej ciąży... nie smakuje mi jakoś bardzo, ale inaczej padłabym pyskiem na klawiaturę.
A kiedyś tak kawę kochałam!

Ja też :( kurcze, oby nie więcej niz 1,5kg na plus....w pierwszej ciaży na tym etapie miałam -3kg, byłam w skowronkach cała. A teraz calkiem w drugą stronę mi poszło.

Ja w poprzedniej miałam problemy z tarczycą, dopiero w ciązy mi wykryto więc puchłam, a teraz to chyba raczej tyję a nie puchnę... bo brzuch to mam już mega, a wcale nie jest on ciążowy...

Zrobiłam ostatnio eksperyment, ważyłam się jednego dnia wieczorem i kolejnego rano na czczo. Rano waga była 2,5 kg mniejsza, a po śniadaniu +0,5. Ja to już głupieje z tą moją wagą. W końcu kupiłam sobie porządną elektroniczną wagę to będę systematycznie kontrolować, bo jak do tej pory ważyłam się tylko będąc u lekarza

Zrobiłam ostatnio eksperyment, ważyłam się jednego dnia wieczorem i kolejnego rano na czczo. Rano waga była 2,5 kg mniejsza, a po śniadaniu +0,5. Ja to już głupieje z tą moją wagą. W końcu kupiłam sobie porządną elektroniczną wagę to będę systematycznie kontrolować, bo jak do tej pory ważyłam się tylko będąc u lekarza
Między ranem i wieczorem może być duża różnica, dlatego waż się zawsze o tej samej porze np. przed śniadaniem rano.

Między ranem i wieczorem może być duża różnica, dlatego waż się zawsze o tej samej porze np. przed śniadaniem rano.

Dokładnie, ja zawsze ważę sie rano przed śniadaniem, w samej bieliźnie. Dzisiaj było 50,6 czyli od początku ciazy przybyło mi 0,60 dag :) Brzuszek rośnie wiec i waga tez, choć woda mi sie w organizmie zatrzymuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie tak, zresztą wczoraj miałam 1 kg mniej niż u położnej. Powiedziała mi, że wahania wagi +/- 2 kg w ciągu dnia to norma, wystarczy coś wypić, zjeść.

Też się ważę rano po wstaniu i siusiu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry