mamaincogito
Fanka BB :)
Ale dwa dni to bardzo mała różnica, pewnie nawet w granicy błęduMała raczej równa o dziwo wiekowi do OM
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale dwa dni to bardzo mała różnica, pewnie nawet w granicy błęduMała raczej równa o dziwo wiekowi do OM
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
To w sumie żadnaMamaincogito - 12kwietnia. Babka spytała jaki mam cykl (30dni), wiec możliwe, ze doliczyła te 2dni do ustalonych 28. Bo różnica między moimi wyliczeniami a Twoimi to dokładnie 2 dni (wiec tak naprawdę znikoma)
Czemu komplikować? Akurat OM to najpewniejszy początekbo do zapłodnienia może dojść w różnym czasie, a i wiek ciąży na USG może być różny w zależności od tempa wzrostu dziecka.
Np moja córka na pierwszym USG była młodsza o 2 tygodnie, a na ostatnim już tylko o tydzień
Tak jak mamaginekolog napisała ciaza dla ginekologow zaczyna się od okresu. A że owulacja może wystąpić różnie, w zależności od długości cyklu to też przyjmuje się że ciąża jest donoszona między 38 a 40 tygodniem.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Michasia - ja też trzymam się terminu z usg , na początku była różnica tygodnia. Strasznie mnie to draznilo... pewnie teraz już bobo nadrobilo![]()
Ale ja i tak patrzę na termin wg usg (moja doktorka też) bo cykle miałam nawet 45 dni :/